Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

Béni

C:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\shared mcamx5\MILL\Posts\

9npx2xk89

Fú kösz, ezt egy darabig eltartott volna megtalálni.

9npx2xk89

Ilyet nem találtam de létrehoztam, majd kipróbálom mingyá.

9npx2xk89

Végül is itt van egy post könyvtár beraktam ide, most kereem hol kell belőni, hogy ezt használja
http://kepfeltoltes.hu/120605/8329747801_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

zoli0302

Sziasztok !
Találkozott itt már valaki a gibbscam 2010 el ?
Esetleg tud valaki egy magyar leírást róla ?
z

s73tgf9vg

Üdv!
Két dolog érdekel, az egyik, hogy edgecam-ban van-e valami funkció arra, hogy a stock-ból kivágjam az anyagot így nem töltené az időt azzal, hogy elforgácsol fölöslegesen egy adag alut. Most 0.5mm fogásmélységű profilmarással oldom meg.
A másik kérdés, hogy milyen CAM programoknak van Inventorba beépülő moduljuk? Csak a Mastercam-ról tudok, de az X5 és korábbi pluginek nem mennek Inventor 2012-vel, az X6 meg fel se települ.

Béni

A Mastercam meg tudja nyitni az Inventor állományait. Miért kellene a beépülővel vesződni?

s73tgf9vg

Úgy láttam, hogy a beépülő sok segítséget ad a műveletek felismeréséhez, könnyítve az utómunkákat. És gondolom ők se csinálták volna meg, ha nem így lenne. Nem érdemes iylenekkel foglalkozni?

Béni

Azt, hogy érdemes e vele foglalkozni, nem tudom. Soha sem próbáltam.
Néhány CAM programnak van automatizmusa alaksajátosságokra. (Featuremill, Solidcam, stb.) Viszont ezeknek nincs meg az a szabadsága, amit a Mastercam biztosít.

s73tgf9vg

Eddig még csak Edgecammal foglalkoztam. Van a Mastercamnak valami nagy előnye a többihez képest? Mire gondoltál pontosan?

Béni

Ahhoz, hogy véleményt tudjak mondani, mindegyiket egyformán jól kellene ismernem.
A felaladat határozza meg, hogy melyik rendszer illik hozzá.
A Mastercam az egyszerű felhasználó számára is lehetőséget ad, hogy a beépített parancsok és a VB script használatával kényelmessé tegye, személyre szabja a programot.(A nagyobb tudásúak MS C++-ban meg gyakorlatilag bármit megtehetnek.)
Azt szoktam mondani, hogy bármit bármivel enged megcsinálni a Mastercam. Nyugodtan marhatsz síkot csigafúróval, ha kedved tartja.
Én nem szeretem, ha egy program mondja meg, hogy mire használhatom az adott szerszámot.
Ha valaki kizárólag testmodellből dolgozik, akkor a legtöbb nevesebb CAM ki fogja szolgálni az igényeit. Ha már vegyesen drótváz/felület/testmodell és rengeteg határgörbe, ami alaksajátossághoz szabott, akkor már kicsit rostálódik a jelöltek sora.
A MAstercam-nek csak egyetlen hátrányát tudok. A símítási stratégiái nem a leghatékonyabbak. (Maró modul.)

s73tgf9vg

Köszönöm a választ, elkezdek barátkozni vele is, meglátjuk melyik ragad meg jobban, mire oda jutok hogy választani kell.

000000000

Azért van még néhány, de hobbiszinten egyik sem számít. .D Viszont tényleg sokoldalú, ezért valóban jól használható kezdők számára is.

000000000

Fő előnye, hogy jól integrált a tervező része. Vagyis ha gyorsan hozzá kell raknod néhány plusz felületet, testet, vagy csak néhány vonalat, akkor helyben meg tudod csinálni.

000000000

Aspiret próbálom.A problémám,hogy ha a progiban rajzolom pl az elipszist,kort,négyszöget,akkor apro szakaszokból rakja össze a vonalakat.A betük beírásakor,  amig ki nem adom a convert to curve
parancsot addig folyamatosak a vonalak.Lehet e úgy beállítani a programot,hogy ne szakaszok legyenek,mert ez a mach3-ban nálam a gép rángatását(remegését)okozza de lépést nem tévesztett.Többször ráküldtem ugyan azt a kodot,azonos vonalon haladt.Az íveken nem megy.L folyamatosan.Ezt már írtam a mach topicban.Lehet,hogy a szerszám választásnál nagy a feedrate 20mm/sec-re van állítva.