Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok Delcam PowerMill_hez kellene Heidenhain 530-as működö postprocessor

lari

Edge-Cam-ben akartam megnyitni egy modellt de a következő hibaüzenetet kaptam:
http://cnctar.hobbycnc.hu/lari/edge%20fot%f3.jpg" border=0>
A programot újra kellett telepítenem a napokban és ez az ablak azután kezdett feljönni.
Miért?

000000000

Az Edgecam-nek SQL adatbázisban van a szerszámtár. Ezt telepítés után be kell állítani. Később ha bármilyen probléma van az adatbázis eléréssel (ez általában jogosultságprobléma szokott lenni) akkor nyavalyog.
 Meg lehet oldani, a fiókházirend birizgálásával, de mezei felhasználónak egyszerűbb újrarakni. Volt már, hogy emiatt az egész Wint újraraktam. Ellenőrizd, hogy rendesen fel van-e telepítve, az SQL Express.

lari

Magát a programot un installáltam, majd teljesen újratelepítettem. Bár hallottam olyat, hogy a teljes uninstallhoz szükség lehet egy Edgecam Cleanerre?
Az SQL-es dolgot nem értem , gondolom feltelepül a program telepítésekor....?

000000000

Feltelepül, de előfordul, hogy megkavarodnak a dolgok. Újratelepítésnél, hálózatkonfigurálásnál, új program telepítésénél, rendszerfrissítés, ilyesmi.
 Ha a rendszer biztonsági házirend beállításai valami miatt megváltoznak, akkor előfordul, hogy az SQL szerver nem enged belépni az adatbázisba.
Hülye megoldás, egy ilyen egyszerű feladathoz, mint a szerszámnyilvántartás.

000000000

2012 EDGECAM ot hol lehet magyara álitani?

zoli0302

Üdv Uraim !
Egy forgatós kaptafamaró géphez keresek egy olyan programot ami stl ből marópályát tud készíteni Mach3 vezérlőhöz. Van valakinek ötlete melyik program lenne nekem megfelelő ? És ezt hol szerezhetem be ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Z

besirkyjh

Szia  

Ha jol emlékszem a Cut3D tud STL-t importálni .
Söt , most néztem az Aspir3 is tudja .

zoli0302

Köszönöm !
Én eddig egy extrém egyszerűnek mondott 3000dolláros programmal küzdöttem a Gibbscammal
azt hiszem bármely program csak jobb lehet :)

besirkyjh

[#nevetes1]
Ha 3000 dollár eleve nem lehet egyszerü :)
Persze itt is van AutoCad bonyolultságu és aki használja annak egyszerü is és joval több mint 3000 dollár : ArtCam  

Béni

Nézegesd ezt!
http://www.deskproto.com/" TARGET=_fnew>http://www.deskproto.com/

Ezzel meg tudod oldani. Árban, tudásban megfelelő (szerintem).

bznc93pf5

én is a DeskProto-t, valamint az Aspirét, ajánlanám én is ezeket használom, egyszerűek, de a 2010es ArtCamlmal is tudom csak az kicsit bonyolultabb.
http://www.youtube.com/watch?v=yELs34X2UXc&feature=channel&list=UL" TARGET=_fnew>DeskProto tutorial

kua93zk4w

Sorszámoznom kellene vaki tud olyan programot amivel nem kell minden darabhoz külön kódot generálni, hanem a program magától átállna a következő számra.

bznc93pf5

az AC és az Aspire is tudja, az AC-t azt próbáltam, az Aspire-nél csak az ikonját láttam,
az AC-vel pl akkor is  szoktam amikor puzzle-ket marok (de nem minden esetben), rettentő egyszerű, aki már használta egy párszor az AC-t az könnyen rájön de aki még nem használta sohasem annak is könnyen megtanítható!

bznc93pf5

a toolpath ordering ikonra kell kattintani akkor miután kész a szerszámpálya és ki is van jelölve