Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

az Aspire 3.0 természetesen tudja a forgatót kezelni de ezt a modellt nem lehet forgatva megcsinálni csak 4 oldalas marással azt viszont a Cut 3D tudja de mivel kicsi a munkadarab  és részletes is ezért a gömbmarós megmunkálás nem jó, persze lehet sok más programmal is megoldani külön külön oldalanként de itt van egy program amit direkt erre a munkára készítették csak az a baj hogy a szerszámok le vannak korlátozva

000000000

létezik szerszám import is!:))bocsi!:))

bznc93pf5

na ez a gond, hiába állítom 0,2mm-re az csak az él, a szerszámátmérő 3mm akkor ugye belemar a mintába, ez így nem jó, viszont ha 3mmes-nek mondjuk akkor nem fog belemarni, 0, 05-re veszem a lépést akkor pedig a 3mm-es szerszámhoz veszi a marópályát és szerintem más méretű lesz az alkatrész vagy is olyan mintha ofszet-tett csinálnék neki de ha az egészet kicsit kisebbre veszem az ofszet miatt akkor lehet hogy jó? de még sem jó mert oldal irányba nagyítani fog de mélységben nem  akkor így valószínűleg torz lesz, csinált már valaki hasonlót?

D.Laci

bznc93pf5

az AC legenerálja egyszerre mind a 4 oldalt?
hogyan, én még az ACnél ilyet nem láttam (de van egy olyan sejtésem hogy nem is fogok.) ha tévedek oszd meg velem a titkot.
köszi

bznc93pf5

azt gondoltam én is de épp ez az amit nem tudok, épp erre kértem hozzáértőtől segítséget

bznc93pf5

most megnéztem de ez is csak egyesével oldalanként generál , egyszerre nem készít pályát

bznc93pf5

a Cut3Dben csak új, vagy másolás mód van, ez nem használható, a program mappában pedig a toll mappában nem hiszem hogy lehetne szerkeszteni de ha azt mondod hogy importálni lehet akkor léci áruld el hogyan, mert ezt nem tudom.
köszi

D.Laci

5 verzió tudja az N side millinget. Akárhány oldalas marást...

bznc93pf5

akkor megnézem újból
köszi

bznc93pf5

szia Laci!
ez 4 tengelyesre nagyon nagyon jó!!
de nekem igaz hogy van forgatóm de csak 3 vezérlőm van ezért így nem tudom használni, néztem hogy külön oldalanként lehet-e de a pályákat összeköti, viszont ha átírnám a G kódot akkor lehet hogy működne? ezt még nem próbáltam
de azért köszi, te szuper vagy!

bznc93pf5

közben nézegettem még jobban a lehetőségeket és megtaláltam a módját hogyan tudom oldalanként menteni a pályákat és így kézi forgatással meg tudom oldani.

köszi még egyszer!

bznc93pf5

várom az infót

bznc93pf5

ha tudod miről írok és jobban odafigyelnél akkor látnád hogy a Vertic, és az Aspire-ben van import lehetőség de a Cut3Dben viszont nincs.   bocs![#wow1][#guluszem1][#conf]

000000000

Modeled pontos?
Felépö hibákat modelné átt konvertálás erösen rontja a pontosági tényezőket pláne olyan progranál ahol a pontossági tényezö nem igazán van figyelembe véve textura modeleknél inkább csak vizuális modelezésre valok maya...3dmax...rinoceros..stb! kivánt pontosági tényezöket parametrikus modelezést alkalmaznak az iparban vagy hobbynál is!