Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

svejk

D.Laci nagy tudora a MasterCAM-nek, van is valahol a tárban egy videója a kezdő lépésekről.

Béni

Van egy nagyon jó fóruma a Mastercam-nek.  
Itt jelen vannak a fejlesztők, a pluginok gyártói, a legnagyobb posztprocesszor készítő (InHouse) és a felhasználók.
Mivel amerikai, így bármit lehet kérdezni, náluk nemzeti sport a tudatlanság. :) (És nem szégyenlik.)
Megtanulni ugyan a fórumról nem lehet, de az alapok elsajátítása után felmerülő problémákra ott vannak a válaszok. Vagy ott lesznek, ha valaki kérdez.  
A válaszok minimum 5%-a a fejlesztőktől jön.
http://www.emastercam.com/" TARGET=_fnew>eMastercam

frob

Tévedés én keresgélek mi lenne az a progi páros amivel kifejezetten alkatrészeket és azok öntőmintáit tudnám elkészíteni, de lemez hajlítást is tudjak tervezni benne.
Mivel jelenleg csak az inventort ismerem úgy ahogy, ezért is érdeklődöm, mit mivel hogy, és persze fő szempont hogy év vége fele szeretnék beruházni egy ilyen szoftver párosra, de mivel péztarim tartalma az ilyen dolgokra véges, kompromisszumokat kell kötnöm , de azért a legjobbat szeretném választani...
Termászetesen ezúton is köszönöm a segítségeket, Danibá féle rhino tanfolyás szerintem elég sokat el fog dönteni...

000000000

Egy kérés.
Tudom, hogy itt mindenki talpig becsületes és csakis és kizárólag legális szoftwert használ.
Keresek használható Solid edge vagy hasonló szoftwert, amiben vannak ITEM cuccok, és lehet vele 3D tervezni.

000000000

Ó, akkor bocsi. Csak úgy láttam, hogy a keresgélésed elmegy abba az irányba, hogy  parametrikus CAD modelleket akarsz marni Vectric és AC típusú programokkal. Ami olyan mintha festőecsettel akarnál műszaki rajzot készíteni. Meg lehet oldani, de  nem a legjobb módszer.

D.Laci

000000000

Egyáltalán nem vettem kötözködésnek, végül is ugyanazt mondjuk csak másképpen. [#vigyor] Ha Mastercam-os kérdésed van, küld csak el a mélcímemmre, szívesen segítek ha tudok.
 A kezdés pedig nem nehéz. File - Import, transzformációkkal helyzetbe teszed, majd rászabadítod a HST stratégiát nagyolásként. Beállítod a paramétereket, leszimulálod, posztprocesszálod és hajrá. Ezután jobb gombbal rákattintasz a műveleti fában a megmunkálásra, copy-paste (ugyanúgy a jobb gombos menüben), majd az újonnan létrejött pályát editálva átváltasz simító stratégiára. Ha elakadsz, csak küldj egy mélt.[#wave]

000000000

Nem az item profilra vagyok kíváncsi, azt tudom, hol van.

Nekem a program kéne, amivel tudok tervezni .

000000000

#2049 a alkatrészeket be tudod vini solid edge...solidwoks...stb hez hasonlo progamokba és lehet szelni és tervezni velük!:)

frob

Ugyan ugyan, én kösz a segítségedet meg a többiekét!

000000000

angolal hogy boldogulsz?

000000000

Elvagyok vele.

000000000

akor ment pü!

000000000

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy kellene cut2d-ben egy háromszöget rajzolnom úgy,hogy egy 40mm-es négyzetnek kellene az egyik oldalfelezőpontját összekötni a két alsó sarkával,de egyenes vonalat 1 óra keresgetés után sem találtam.Lehet,h nem is lehet benne ilyent csinálni?Jútúbon csak 1-2 videó van fent,szóval nagyon szépen megköszönném ha tudna valaki segíteni.

000000000

Nem kaptam semmit.