Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frob

Ez azért sajnálatos, hogy nincs valami kispézé beszerezhető szoftvergarnitúra... milliókat nem tudok kifizetni de pár 100e még beleférne csak akkor olyan legyen hogy.. használható
Ilyenről tudtok?
Egyenlőre persze teszt jelleggel biztos a törttel kezdeném én is, de utána szívesen megvenném.

frob

Szép ez a 4 pont, a negyedik tuti menne becsukott szemmel is :)

De az első háromhoz valami ajánlásokat elfogadnék ám :)

frob

Nézegetem a vectric szoftvereket, 2 és 3 D hez a vectric cut3D elég lenne? A Vcarve Pro mivel tud többet, mert hogy ára több mint az előzőleg említetté, de mivel nagyon nem vagyok jártas benne...Valaki összefoglalná, előre is köszönöm.
Gondolom ez a két szoftver valamelyike jó lenne a cad szoftverek fájljainak fogadására, hogy átalakítsák g kóddá, mert ügye ezekkel lehet eléreni hogy az adott formának hogy essen neki a gép? A marópálya hány lépcsőben marja ki meg a finomítások hogy legyenek? Mennyire pilótavizsgás cuccok ezek?
Előre is kösz!

000000000

A Vectric, Artcam leginkább relief marásra való. Ez egy speciális ága a CNC megmunkálásnak. Ha 3D testmodelleket akarsz csinálni akkor olyasmi kell, mint az Edgecam, Powermill, Mastercam, Surfcam stb.
 A hobbi gépek amúgy is legfeljebb alu marásához elég erősek, ott is korlátozottan. A pontosságuk sem mérhető egy ipari gépéhez. Ezért itt a reliefmarás terjedt el leginkább. Pár század vagy tized, ide vagy oda nem számít, attól még a pofás dolgokat lehet csinálni velük.
 Az alkatrészgyártás már más tészta.
Persze ez nem jelenti, hogy adott esetben ne lehetne egy-egy kontúrozást, vagy zsebmarást megoldani vektoros alapon ezekben a progikban is, de teljesen más alapokra épülnek. Inkább közelebb állnak a képfeldolgozáshoz mint a 3D modellezéshez.

frob

tehát a cut3D sem jó ilyesmire?
mert az általad felsoroltak sztem milliós tételek, nem kell nekem ezred pontosság, század bőven jó lenne.
Már csak hogy azt olvastam pl a cut3d nél, hogy tud kifejezetten 3D rajzólókból fogadni fájlokat, sajnos az ot felsorolt progik szintén elég ütős árú cuccok... :(
Gondolom az edgecam profibb a pálya generálásban mint a cut3d, de mivel nem sorozatgyártás a cél, és nem kell kioptimalizálni időre... talán jó lehet, mondom ezt úgy hogy egyiken sem nyitottam még meg egy fájlt se...

000000000

én csak az othoni licenszelésed emlitetem amit nem tégy közismerté mit is használsz az titokba hagy legyen saját magadnak (olyan halgatni arany modon)!
az oktatásson lesz ugyis optatp pc személyenkét azon meg ugyis teljes értékü lesz..........

nem tudom mit is fognak egy egy 30orás alap vagy halado tanfolyamért elkérni szerintem jo ha  bele kerül 100....150E ez a pár orás képzés !
enyi pénzért nagyon szorgalmasan megtanulnán saját tanulási modszerekel.....sok sok szorgalomal!

-------------------------------------
Solid Edge alaptanfolyam – 30 óra
A képzés célja:A Solid Edge alaptanfolyam modul célja, hogy a résztvevők az alaptanfolyam után a Solid Edge tervező szoftverrel képesek legyenek a napi tervezési feladatokat önállóan ellátni, a modellekről műhelyrajzokat, gyártási dokumentációkat készíteni.  
Az elkészült dokumentációk, műhelyrajzok alapján a cég gyártórészlege a megtervezett alkatrészeket le tudja gyártani, a konstrukciókat össze tudja szerelni.

Solid Edge haladó tanfolyam – 30 óra
A képzés célja: A Solid Edge haladó tanfolyam modul célja, hogy a résztvevők a haladó tanfolyam után a Solid Edge tervező szoftverrel képesek legyenek a napi tervezési feladatokat a megismert lehetőségekkel időre optimalizálni.
Ezzel hozzájáruljanak egy-egy termék, gyártmány és annak gyártási dokumentációjának, minél gyorsabb, pontosabb elkészítéséhez. Ezáltal a hatékonyabb munka hozzájárulhat, hogy a termék életciklusa lerövidüljön, minél előbb újabb és újabb termékekkel tudjon a cég a piacon megjelenni.

http://www.graphit.hu/szolgaltatasok/Megosztott%20dokumentumok/kepzes.aspx" TARGET=_fnew>se képzés leirás

000000000

2D...2.5D ig nagyon könyü használni artcam és vectric társait meg 3D egyszerübb modeleknél ne nem ki mondotan ere készültek amit egér is irt  #1912!
Az ipari tervezés az az valos 3ds tervezés Cad/cam része teljesen más az az ipari része felé ami nyulik enek az teknologiai ágnak!
Edgecam, Powermill, Mastercam, Surfcam maguk kezelésében nem könyüek meg tanulni de cserébe nagy tudásal birnak az az nincs lehetetlen velük kivitelezni bármit is ami ipari modeltervezéstöl a kész termékig!

frob

Hát nem akarok boeing -et tervezni ez tuti :) sem gyártani, egyenlőre... egyszerű öntőminták lennének elsősorban a célok, gyufáskatujától a kisméretű tégla méretig max, ferdesíkok azért előfordulnak, jó lenne ha ezekből sima felületeket ki lehetne hozni...  nem tudom ti miket használtok de az eszt készítettem... topicban azért vannak nagyon szép dolgok, annál bonyolultam dolgokat én sem akarok készíteni legalább is egyenlőre tuti nem

frob

Ok értem én az otthoni licencet :) de sajna elég kevés időm van munka mellett próbálkozni, ezért lenne jó ha valakit rá tudnék venni 1-2 napos tanfolyira :) persze nem kérem ingyen.

igazad lehet az SE tafolyással.. még az ár sincs kiírva.. ez már felettébb gyanús  
Hát ha valaki még is érez késztetést hogy ilyen oktatásosdiba belemenjen , szóljon mondjuk egy SE st3 - cut3d - emc vagy mach3 konfiguráció érdekelne

000000000

Ez egy drága műfaj.[#beka2] Drága gépekkel, drága szoftverekkel és drága szaktudással. Legalábbis ha ipari szinten csinálod. Nem csak marósnak kell lenned, hanem programozónak, technológusnak, tervezőnek is. Szóval ne számíts arra, hogy 2 nap alatt megtanulsz három-négy szakmát.
 A tanfolyam amit linkeltem az nem sumákság, én is megcsináltam pár éve, akkor 130 e volt. Igaz csak programozói volt, de intenzív és alapos. Nem emlékszem pontosan, de volt vagy 150-200 óra. Fanuc vezérlés, Solid Edge és Edgecam. Persze nekem közel volt helyileg.
 A gépkezelői az  még drágább egy százassal. Mert ugye a papír sok mindent elbír, de a milliós cuccokhoz nem árt ha ért az ember.[#vigyor]

Sima öntőformákat a cut3d és hasonló progikkal is tudsz csinálni, de a modellt a programon belül kell megcsinálnod, nem pedig parametrikus CAD szoftverrel.

frob

értem, és gondolom hogy annyiba kerülnek , de még határeset, a távolság inkább a bajos.

szóval a cut3d vel is tudok ilyesmit készíteni? nem kell hozzá a cad progi? ahogy nézegetem a videókat van lehetőség vonalhúzásra egyebekre, de ezért is lenne jó valakinél meglesni mit hogy , hogy mit érdemes beszerezni...

vakeger, te nem tudom hova valósi vagy, használod a cut3d -t? mit használsz 3d modellezésre? és a cnc gép hajtásra? esetlegesen felkereshetnélek a közeljövőben, 1-2 órányi diskurzusra?

000000000

se pedig  tudja "Mold Tooling " fröcs öntés és forma szerszám terezés.....
http://www.youtube.com/watch?v=Biv-2jyh1rQ" TARGET=_fnew>Mold Tooling st3[#papakacsint]

frob

mambablack2009 , te értesz a SE st3 hoz? pontosan ilyesmikre lenne szükségem, csak sokkal egyszerűbb formákra.

000000000

Ismerem, a V20-ban is van. Ügyes dolog, de nagyon észnél kell lenni a kereszthivatkozások miatt. Ha belepiszkálsz a modellbe 99.99%, hogy szétesik az egész és két nap amíg gatyába rázod. Meg jó pár lefagyás.

000000000

A graphit cég magyar siemens disrtribucioja magyarországi forgalmazoja igy hivatalos de az nem azt jelenti hogy nem huznak le a legolcsobb oktatási dijakal!
Ez megszokásál vált nagyobb eladói webes áruházaknál is mind kiskereskedelemröl beszélve hogy áral titkoloznak elég nagy parasztságnak tartom én is hisz hogy vásároljak mire is számoljak menyit is fizesek mind vevö szemel ez fel foghatatlan!