Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

pa0n9mw

Üdv
Köszi most már nekem is :)
Nagynehezen ráleltem a weben.
Használtad már?

000000000

nem használtam nincs is min futatni amin müködne is az lpt kezelése hisz enek valos dos kell win 98 vagy milenium vagy egy indito lemezröl.....
ideét multa........
xp alol csak nézegetni lehet  használni nem kernel alap miat az lpt nem fog müködni sem!:(

besirkyjh

Szia nekem Caldera 7.05- DOS volt és a cnc graf dos-os vezioját használtam vele .Jonak jo de nem látványos és elhalt .

Indito lemez - format C: , már elfelejtetted ? :)

000000000

más is probléma lesz amit a dos sem ért sata nameg az uj memeoria cimek dd2.. ddr3! :)
régen sok dosos progit használtam már gondok voltak a teknologiai véltésoknál nem csak opredszernél vagyis az sd alaprol a ddr 1 váltásnál több doszos program nem let használatos már ddr1 utasitás cimek alat sem![#sniffles]

besirkyjh

?ár egy PCI driver is problémát jelentett ezelöt 3évvel is ( hang és hálo kártya ) .Sajnos ez is olyan mit az LP meg a CD világ .
A minöség rovására megy a célszerüség .

000000000

a legtöbb gyenge látszem mindig a driverben kezdödik.... hiába is jo a hadwer pl amit irtál PCI!
vanak olyan alkalmazások amiben bevált a pci jobban mind az usb hasonlo alkalmazási területeken!

pa0n9mw

Üdv
Van egy régi lassú laptopom DOS rendszerre jó.
E turbocnc-t használom rajta de párszor megszívatott már a nullpont beállítással, vagy csak én bénáztam el.
Gondoltam kipróbálom ezt is. Próbáltam a cncgraf ot is de az valahogy bonyolult.

frob

Solid edge st3 tonfolyit tud valaki,
vagy mit érdemes megtanulni amivel lemez munkákat és rendes 3D alkatrészeket is lehet készíteni, majd rögtön megetetni emc vel vagy mach -al, természetesen jó lenne valami tanfolyam.. is hozzá, előre is kösz

000000000

Pl.:
http://akademia.nct.hu/" TARGET=_fnew>Tanfolyam
A videókat érdemes megnézni. Az elsőn az egyik instruktor beszél (jó fej), az utolsón pedig SE és Edgecam videó van amit oktatnak. 3D alkatrészt nem tudsz "rögtön" megetetni az emc-vel, vagy mach-al.[#beka2]

frob

Mindig ez a Bp..
Szóval akkor mi lenne a menet, párszor már nekiugrottam, de nem jutottam érdemben előre, autodesk inventorban szoktam lemezeket rajzolgatni, de kellenének a 3D alkatrészek is.
Milyen progik kellenek akkor egy ilyen művelethez, hogy pl EMC megcsinálja belőle amit lerajzoltam, esetlegesen valaki aki ért is hozzá vállalna oktatást?

000000000

1. Lemodellezed az alkatrészt. Ez nem ügy, az Inventornak (meg az SE-nek, SW-nek is) remek lépésről-lépésre oktatója van, gondolom már megtaláltad.
2. Megfelelő CAM progival megnyitod a kész 3D modellt, megtervezed a megmunkálási stratégiát és legenerálod a pályákat, majd posztprocesszálod (lefordítod gépspecifikus NC-kóddá).
3. Felfogod a gépedre a munkadarabot, felszerszámozod, betöltöd a generált kódokat, és megnyomod a zöld gombot.
4. Összesöpröd a törött marókat (eleinte).[#bee1]

000000000

http://www.graphit.hu/velocity/solidedge/cikkek/tanfolyamok.aspx" TARGET=_fnew>SE tanfolyam
valoszinüleg neked a se3 tanulásba a szinkron tervezés okoz problémákat de lehet normál modban is tervezni az átt láthatobb és gyorsaban tanulhatod!
ja és a graphit ne nagyon reklámoz mivel is tanulsz othon max akdémiai licenszes mert az szabadon felhasználható! Mert ha ipari licenszel meg fognak hosszu idöre hüvösbe lehet vele kerülni!

Béni

Magyarországon egyelőre csak a céges illegális szoftverhasználatot büntetik.
Magánszemély csak ilyennel kereskedésért és terjesztésért vonható felelősségre.
(Hamarosan ez bizonyos francia és a német szervezetek kezdeményezése miatt EU szerte szigorodhat.)
Az Artisjus, ProArt és az ASVA  önjelölt magyar szerzői jogvédő szervezetek a kikényszerített jogdíjak lenyúlása melletti, a hatályos magyar törvényeket figyelembe nem vevő állásfoglalásai semmit nem jelentenek.

000000000

igy van az az ipari licenszelás at teljes elérést biztosit a szoftver teljes tudásához igy teljes  értékü zermelésre alkalmas cégek... válalkozok vagyus ez mind válalkozoi esemény ami csak ilegálisan végezhetö!
akadémia diákverziok kimondotan tényleg csak képzési alapra használhatok az az korlátozásokat butitják visza a teljes szoftver használatát hogy ipari termelésre haszna vehetetlen legyen ezért is letölthetök a szoftver fejlesztöi oldalakon igy szabadon felhasználhatoak!