Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

mivel a legtöbb nyáktervezö program  szabvány a gerber igy rétegekre lehet definiálni az az nyákréteg...beültetési.... furoparancs!  
sima dxf nem tud több réteget kezelni igy az a dot dxf több réteg is van az használhatatalan az az rosszul tervezet és sok munka egymástol el küloniteni egy dfx fájlrol a több réteget is tartalmaz vagy tartalmazható nyáktervet....
amivel érdemes lene probálkozni még a cut2d kinvül....GerbTool...Wise Software Solutions VisualCAM......CircuitCAM!
Fenti szoftverek tudják oda visza konvertálást! amit keresel dxf>>>>>gerber : gerber>>>>dxf

Gyárfás Attila

Már próbáltunk 1 csomó konvertáló progit, de vagy nem tudja, vagy fizetős. Ez csak 1 sima naró progi,semmi fúró és más réteg, ami igy néz ki:
http://westhierry.net/wordpress/2011/02/05/foot-shells-finished-pretty-much/
GXF -ben is letölthető ugyan ez.
Azt mondták nálunk az "informatikusok" hogy elvileg az autocad tud HPGL-t, ami csak 1 "tollas vonal". Az már nekik elég lenne.

000000000

még sem probáltak eleget.....
http://jeges2009.atw.hu/dxf_to_gerber.rar" TARGET=_fnew>dxf_to_gerber
free programokal csak probálkozások lesznek ahogy le is irtad.....
(Vectric Cut2D)CRV fájlok exportként ki menthetök dxf ként cut2d böl!

000000000

vagy még a corel draw is tud dxf>>>>HPGL !:)

000000000

Szia Zsolt.
Még nem ismerem ezt a progit, csak hallottam rólla.
Könnyen kezelhető, esetleg magyarosított verzió is van belőle?
Üdv m.

9b6n3fn2n

Kezdek az őrület határán állni. Ac-val szeretnék egy meghatározott profilt készíteni. Azt hiszem az extrude funkcióval kell. Meg is csinálja, de sokkal laposabb mint az általam megrajzolt profil. Persze ki tudom húzni de nekem pontosnak kellene lennie. Nincs valami ötletetek mit csinálok rosszul?

9b6n3fn2n

Rájöttem , leírom hátha valaki ugyanebbe a hibába esik. Miután a profilt megrajzoltam változtattam az modell y kiterjedésén és ez volt a probléma, ez befolyásolta.

Rabb Ferenc

Ne haragudj, de egy ennyire általános kérdésre csak ugyanilyen válasz lehet adni: valamit bizonyára rosszul csinálsz!

A profilod pontos? Egy vagy két kontúros? Van "Z" moduláció is?  

Ha egy kicsit konkretizálnád, talán lenne valakinek megoldási javaslata...

Rabb Ferenc

Na ugye, hogy megoldható Kérdezz máskor is nyugodtan. Látod, hogy ez segített [#taps]

Béni

A Mastercam-ből nincs magyar verzió.
A kezelhetőségéről: egy átlag CAM rendszerhez viszonyítva a tanulására több időt kell fordítani. Amikor már biztosan kezeli az ember, a legegyszerűbbnek tűnik. [#nyes]

9b6n3fn2n

amivel 1,5 órát kínlódtam, azt 2 perc alatt megcsináltam. Néha jó újra kezdeni az ajtótól és akkor nincs baj.Érteni nem értem hogy miért befolyásolta a profilt az y kiterjedés módosítása, de már nem is érdekel.

Béni

Innen letölthető a Mastercam X4 HLE. (Home Learning Edition.)
Szinte mindenben teljes értékű, csak a programgenerálás és az ahhoz kapcsolódó funkciók nem elérhetőek. Menteni spec. formátumban (*.emcx) lehet, amit ipari licensszel nem lehet megnyitni. (Forgalmazóival igen.)
Természetesen ez legális. (Magyarországon a PannonCad-től lehet igényelni ingyenesen.)

35kpazcgr

Ha valakit érdekel, Mastercam X2, X3, X4, X5 ügyben tudok segíteni. Persze csak magánban.

guliver83

Tudna valaki ajánlani egy magyar nyelvű tervező programot amivel meg lehet tervezni egy gépet. Előre is köszönöm!

000000000

solid edge..