Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

Olyan cam programot illetve simulatort keresek, amelyik ismeri az nct 90 és 2000-es tipusokat.

Mit ajánlotok egy kezdőnek? Cnc forgácsolói végzettségem van, de ezeket a progikat nem ismerem. Viszont Autocad-ben szoktam rajzolgatni és 3d-és modelleket is kreálni.
Olyan progi kellene ami az autocad-es rajzokból tud programot generálni nct 90 és 2000-es gépekre, illetve a megírt progit tudnám szimulálni.
Előre is köszi mindenkinek!

000000000

Kimondottan NCT-re nincs szimulátor (illetve van, az nct oldalán van a vezérlő demo verziója). Mivel Fanuc kompatibilis, ezért bármelyik szimulátor jó, de nem lesznek százszázalékosak. Az NCT-s extrákat nem fogják tudni. Elég jó pl. a CIMCO, még a makrókat is tudja szimulálni.
 Programot generálni dxf-re, pedig bármelyik CAM progi tud.

000000000

99% window cam program és azok jol használhatok...

000000000

szimulálni CIMCO...ncplot2 ezek valosak is amit mutatnak és nc szerkesztök is egyben!
nct 90 és 2000 az teljes fanuc vezérlö én is ezeken tanultam anno....az az din 66025 szabványt használnak!
szeszámpályát rengeteg cam progi ál rendelkezésre a világon 90% rendelkezik fanuc post proceszoral igy haladosab a válogatás közötük..

nyiszi

A Cut2D-ben nem tudja valaki, hogyan lehet egyvonalas betűket csinálni?
Előre is köszi.

6i8d9axkg

Sziasztok!

Olyan CAM programra lenne szükségem amivel tudok olyan file-t generálni amit megeszik a SCM Xilog Plusz.
Ha valaki tud kérem segítsen.
Köszönöm!

Béni

Posztprocessor kérdése a dolog. Ha az nem áll rendelkezésre, akkor el lehet készíteni, de tesztelési lehetőség nélkül nem érdemes belevágni.  
Ha részletes dokumentáció van és néhány működő program mintának, gyakorlatilag bármely CAM hozzászelídíthető.

RogerCo

Sziasztok!
Ki milyen progtamot használ "digitalizálás" után, hogy a pontfelhőből valamilyen más, jobban feldolgozható furmátum legyen ? STL, WRL, ..
Köszi: Roger

000000000

Hali Rudy79!
a xilog nem oly egyszerü a saját progiján kívül az SCM nem vesz be semmi más kódot..mivel több rétegen keresztül dolgozi,,oldal ,él,táblaméret, gépi és valós kordináta, papucs helyek stb.. stb,,mint ezt te is tudod..nem érdemes vele próbálkozni, maradj az eredeti Cam proginál azt ahoz készítették.. esetleg a Cad rajzokat készítheted másban, de mivel a saját cad-része is jó szerintem ezzel sem érdekes foglalkozni,,,de ha esetleg sikerül én is kiváncsian várom a fejleményeket..
Csáó

000000000

ezt tudja értelmezni a vezérlöd ?
ez egy xilog post procival készült egy cam progival....
http://cnctar.hobbycnc.hu/Mambo/Profile%201.pgm" TARGET=_fnew>xilog code
probáld ki...

6i8d9axkg

Szia!

Köszönöm a xilog codot de sajnos nem ismeri fel!

Köszönöm még egyszer.

xfg6v697j

néhány téglatestet szeretnék rajzolni freecad-ben, de semmire sem jutok vele.
szeretnék megkérni valakit, hogy az első pár lépést írja le nekem.
a progi főablaka
http://kepfeltoltes.hu/110412/freecad_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
megtaláltam a négyzet kör és egyéb rajzlehetőségeket de nem csinál semmit.

000000000

sajnos az ilyen jelegü progiknál (haszon termelés) a free verziok elégé nehézkesek és kivanak butitva....
enek van egy profeszionalis változata (Alibre Design Expert ) ha gondolog tudok bene segiteni..
ha ez a szoftver felálás tetszik neked abszolult![#vigyor0]

000000000

Sziasztok!

Tudtok ajánlani valami szimulátort cnc élhajlítógépre, estleg amada tipusra?

Köszi!

xfg6v697j

kösz de nekem csak most kell és mindössze három téglatestet kellene rajzolnom, majd pdf-be konvertálni, utána valószínűleg csak a következő  évtizedben fogom használni.

a mérete
200mm*200mm*15mm
200mm*200mm*20mm
320mm*320mm*30mm

nem akartam másra hárítani az elkészítését, azt gondoltam egyszerű lessz.