Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Ühüm. Ilyenkor először arcizomrángást kap az ember, majd beletörődve gondolja: amíg fizeti... és nekiáll megint. Nem?

000000000

vagyok ott is más nick néven csak!

7vpav5d32

Volt már olyan mikor átalakítottuk ahogy kérte és utána "mégis csak jobb volt az eredeti". Akkor már tudjuk, hogy még ő sem biztos a piacában vagy a pénz nincs meg és így huzza az idót.

000000000

Érdekes, mert én pont fordítva dolgozom. Előbb lemodellezem az alkatrészt, és abból készítem a szerszámfelületet. Majd abból az elektródákat ha kell. Igaz müa.fröccshöz kész automatizmusok vannak ezekben a progikban. Kidobók, csatornák, hűtések pár kattintással a helyükre kerülnek az összes lapban.

ppxgww95

Erről jut eszembe. Ajánlok egy igen jó arab fórumot, mint tag. [#nyes][#nyes][#nyes]

http://www.arab-eng.org/vb/index.php" TARGET=_fnew>http://www.arab-eng.org/vb/index.php
http://cnctar.hobbycnc.hu/alma999/arabeng.jpg" border=0>

000000000

Látom igen kedvelnek. Csak nem vagy beszélőviszonyban a hexaeditorokkal?[#ravasz1]

7vpav5d32

000000000

Ajjaj. Ti meg gondolom filóztatok, hogy akkor most feccöljetek-e bele még egy csomó munkát vagy sem. Bár sok lehetőség nincs.

43pbwjg8s

nekem ez azért jobb így, mert igy a technológiát és a koncepciót egyszerre kezelem, és folyamatosan tudom ellenőrizni ha kell azt, hogy az tényleg megfelelő módon gyártható legyen. Egyébként egy kicsit csikicsuki, mert féligmeddig elkészül a szerszámkészítéskor az alkatrész, csupán surface-ből ekkor még.

Nem feltétlen cél, de például éppen abból a nézetből szerencsés tud lenni, hogy ezek a lépések segítenek.
A rendszer a közbenső lépésekkor például kijavítja az esetleges, általatok megérthető módon nem szeretett geom-checkekekt. gyakorlatilag a helyükre kerülnek a vertexek. :)
De ez csak egy kis dolog.

ppxgww95

Engem már kisegített néhány esetben. [#awink]

7vpav5d32

000000000

is is!![#eplus2][#hehe]
sok barátra lehet lelni ilyen helyeken is akik sok minden téren segitökészek![#love11]

ppxgww95

Ne bizalmaskodjunk ennyire![#eplus2]

000000000

Van benne ráció. A legutóbb piszkosul szívtam, mert egy méretmódosítás miatt máshová került a modellen négy rádiusz találkozása. Emiatt a progi nem tudta elkészíteni az új osztógörbét, nem tudta megcsinálni az osztósíkot, a kész szerszámon nekiállt újraszámolni a fészkeket, a 120 kidobó hosszát a 40 fészekben, a csatornát, meg a tűgátak pozícióját. Ekkorra a szerelés már állt egy csomó alszerelésből, csatolt felületmásolatokból, felület összevonásokból stb. Hát csak az volt egy óra, mire kibökte hogy valami nem oké.  Nekem meg egy fél nap mire megtaláltam a hibát és kijavítottam. Szóval vigyázni kell ezekkel varázslókkal. Sokszor jobb a kézimunka.

43pbwjg8s

Azért, hogy lásd hogy Én nem vagyok ott ahol Te!!!

Én csupán a szerszámfelületet készítem el a szerszámból. A kilökők felülete is rákerül, azonban a szerszám belseje már nem az enyém!
Még a Shrink sincs ilyenkor rajta. De ez is logikus, mert a mérőprogram is az ezáltal generált készalkatrész modellről készül.

A szerszámmodellt használják Ők tovább.
Valamit azért dolgozzon már az öntő is!!!
Egyébként ezét szeretnek piszkosul velünk dolgozni, mert a fele munkájuk már kész amikor idejönnek egyeztetni. :) A lét meg leveszik rendesen a szerszámért. Pár milla eurócskák....