Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

D.Laci

SW:Hibásan importál.
Egyszerű a rajzolás jól kezelhető.
Rh:Jól kezelhető, testmodellezésnél hátrány a parametrikuság hiánya, de olykor ez nagy előny.
A SW-ben utolag nehéz változásokat kikényszeriteni belőle, mindig nyavajog valamiért. ProE legfeljeb referencia törlése esetén szól...
MCX: nehézkes a rajzolás. Cam része az viszont kézreáll.
PS: wizardjai segiti a munkát. Wrap funkciója jól müködik. import-export a PSExchangel jol müködik.
Catia: hm... még szokni kel...

000000000

Ezen a téren nekem a kedvencem a Rhino ikonjai. A jobb és bal egérgombnak is van funkciója, szabadon szerkeszthető, akár paraméterezett parancsokat, vagy komplett szkripteket is lefuttat.

@D.Laci: Tapasztalatom szerint az importálási hiba nem progifüggő. Van amelyiket az egyik tudja megnyitni van amelyiket a másik. Nekem már majd mindegyiket sikerült kiakasztanom olyan fájlokkal, amit egy  másik simán megcsócsált. 3D modellnél szerintem általános hiba a rossz exportálási tolerancia. Ha a fogadó szoftver finomabbra van állítva mint a küldő, szinte garantált a hibás import.
 A kihúzási oldalferdeség hiánya pedig nem feltétlen hiba. Lehet hogy így kényszerít, hogy külön definiáld az oldalferdeséget. De az sem biztos hogy hiányzik. Nekem eltartott egy darabig, amíg rájöttem hogy a bal alsó sarokban kell szöszmötölnöm a hiányzó paraméterek után. :D De majd KisKZ megmondja a tutit.

7vpav5d32

A Catia a 18-asig könnyen megszokható szerintem, de most a "nagy változás" az lett, hogy ugyanazok a funkciók teljesen más helyre kerültek. Ennek mi az értelme?

000000000

Nekem is vanak észrevételeim ilyesmi hibbákal az az oprendszerek eltérés által felépö hibákk miat az ilyen cadrendszereknél ki gondolná is hogy a nemis a cad  szoftverbe találhato hibás müködés a cad rendszer hibája hanem amin fut oprendszer hülyesége okoza azt!
egy plélda xpsp3 magyar solidwork2009 telepit 70% megál az egész hibás telepitésel kilál 1033 probléma az az nyelvi kezelés angol nyelvi azonositás 1033!
aztán fog magyar fos xpsp3 letur felrak angol nyelvü xp érdekes gond nélkülfelmászik solidworks2009 gond nélkül!
ez csak egy eset volt más szoftvereknél is tapasztaltam iylesni müködési zavart magyar oprendszereknél is müködés közben ez katasztrofa egyes tools vagy lementési hibák hiány ez katasztrofa......
Azért elgondoltatoak az ilyen hibák is...[#boxer]
A win7 az meg kataszrofa de ez csak az én véleményem leheeeet...[#szomoru1]

7vpav5d32

Mert a kopatibilitás így készül.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/csiki/kocka.JPG" border=0>

s7manbs8

A kezelés szempontból most jutott eszembe, hogy lábpedált is lehetne csinálni, ugye van az embernek 2 lába pl. két kapcsolót megnyomva növelhetnénk a kezelhető menük számát. Arra is ráállna az ember "keze". :)

43pbwjg8s

Ha már vakegér mondta, miért ne. :) De csak ha:
Igy tanulhatok legalább.

"....Kihuzásnál hiányzik az oldalferdeség megadássa.. "

Kérlek ezt példázd nekem valamivel.
Igy nem nagyon látom magam előtt, hogy hogyan megy ez máshol. Biztos jó funkció, ha össze van volna az extrude-dal.

43pbwjg8s

Laci:
Tablet PC funkció.....
Erről mesélnél, hogy mit értesz ez alatt?

D.Laci

Elkésitési idő ProE 1 hét.
Rh4 1nap.

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Rajz/proe1.bmp" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Rajz/proe2.bmp" border=0>

D.Laci

Rajzolz egy négyzetet és kihuzásnál ha meglehetne adni az oldal ferdeséget kapnál egy gúlát v. csonka gúlát.
Egy bonyolultab rajz esetén nem kel mókolni utána a kijelőlésekkel.
Ez öntö szerszám  készités esetén kicsit gyorsabbb.

000000000

Más progiknál (SE, SW) a kihúzás paramétereinél oldalferdeséget vagy íves végkialakítást is meg lehet adni. Az oldalferdeség olyan mintha a Draft egybe lenne vonva az Extrude paranccsal. Az íves végkialakítás pedig ívesen (nem lineárisan mint a draft) változó oldalferdeséget csinál.
 Közben rájöttem hogy az általam említett opciók már átkerültek a bal alsó sarokból a bal felsőbe. De nincs közöttük oldalferdeség.

D.Laci

Ha méretet akarok megadni akkor a képernyő bilentyűzet nem jön elő, beszéd felismerés sem müködik igy nem tudom megadni a méreteket. Nekem kel a bilenntyűzetet elő csalogatni, vagy fixen rögziteni, így túlsokat kel mozgatni a tollat. minimum 70%-kal több idő.....:)
Tollal nem lehet forgatni...

000000000

hay!
ha nem lene elég a a sima 4 funcios egér ilyenek is segitenek a gyorsabb tervezésbe http://www.graphit.hu/termekeink/termkeink/3dconnexion.aspx" TARGET=_fnew>3dconnexion [#vigyor2]

000000000

Véleményem szerint ez akármilyen parametrikus rendszerben max. 3-4 óra. Péternek lehet annyi se. Persze egy fotón nem látszódnak az esetlegesen lényeges részletek.

D.Laci

Vanak gebaszos részek rajta... meg közben megnézek 2-3 filmet... :)