Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Elküldtem. Remélem átmegy mert 9 Mega. Természetesen a küldés után vettem észre, hogy a beállítások végén nem mentettem, úgyhogy az íves felületen lévő kontúrt 0.05 mm-el mélyebbre kell tenni, és a stock-ot meg kell hosszabbítani lefelé egy kicsit, hogy a képen látható eredményt adja.

000000000

szia!
Standard Parts Library rá kel telepiteni az se12
re!
és az se12 be külön tools jelenik meg!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/vegyes/stand.jpg" border=0>
lenti mapába megtalálod! [#vigyor]

000000000

szia!
bár géped nincs ha joltudom most épited de késöbb elökel venni komolyabb cad programot mind a skethcup ha nemcsak 2.5d akarsz rajzolgatni majd amit elöször fogsz ugy is cncnél alkalmazni!
aztán jön a sava borsa ugy is a cam!:)

43pbwjg8s

Megjött!
Nagyon köszönöm.
Mindjárt meg is nézem. Sajnos MasterCAM lik van nálam. De elég lesz most megérteni a Rhinos cucc is.
[#eljen][#wave]

43pbwjg8s

Nincs kérdésem mester!:)
Ez tuti! Köszönöm.
Át kell hogy nyálazzam a PROE-t, mert be kell valljam nem tudom, ott hogyan lehet ezt megcsinálni. A gyakorlat szerint mindenfélét meg lehet oldani, de ilyen jellegű feladatom még soha nem volt, ezért nem is kérdeztem utána.

Persze lehet hogy mégsem ilyen könnyedén megoldható mint ahogy Te itt tetted, (vagy esetleg egyáltalán nem...), nem tudom. De kíváncsi lettem.

s7manbs8

Találtam a sketchuphoz dxf importert, na igy akármit bele tudok tenni pluszba.

s7manbs8

Csak annyi előnye van a sketchupnak, hogy abban már van vagy 3 nap gyakorlatom, nem nagy előny mondjuk, de egyelőre ujjgyakorlatnak ez is jó, meg egyáltalán a tervezési rajzolási technikák, is gyakorlásra kerülnek így, más porgramokban is hasonlóan mennek ezek , legalábbis az alapok gondolom.

000000000

az ok de az csak 2d!
aszem az autokedné van valami 3ds változat enél a fájl tipusná!
meg elég szegényes a sketchup fájl import export
része!:(

000000000

Nagyvonalakban egy kaptafára épülnek csak kezelhetöség szempontbol nem mindegy és kompatibilitás szempontbol nagyon fontosak hogy munka fázisokat és modulokat öszefüzhetöek legyenek  ugyanis a gyors és könyü tervezésnek ez a lényege a rugalmaság!

s7manbs8

Egy THK szelvényt más sikerült berajzolnom, csak meglepődtem, mert kb. 26mm helyett beimportáláskor 1.6m lett kb, de lekicsinyítettem akkorára.

s7manbs8

Innen van pl. dxf, ezek milyen mértékegységben vannak vajon ?

http://technico.com/LM-Guides-CAD-Files/info_12.html" TARGET=_fnew>THK sín DXF rajzok

000000000

köazi a választ.Viszont azt nem értem,hogy lehet neked Se 12?Hmmm
Én az ST 2 est használom.
Üdv

000000000

Szia!
ez a funkcio Piping Library van az st2 nél
én még v20 használok még az álll a kezemre még az STverzioknál nekem nemjöt be  a szinkron modelezési környezet!
v12 meg akor használok ha mobilitásra van szükség az az kicsi a hadver igénye és gyorsan telepithetö pendrivére is és kis ram szükségel is elvan ha mozgatom a modelt az asztalon 64mb kárlyával elkegyeg egy P3 700MHZ intelen!
AZ ST2 nagy a hadver igénye pláne ha nagyobb modelné elkezdem forgatni is rendesen eszi a gépigényt minden viszavan pedig véve árnyékok meg ilyenek amik a diretx felesleges számolásoktol mentem meg a grafikai megjelenitést!

43pbwjg8s

Nocsak!
Be lett vásárolva a Mehsoft?

Egyébként csak tanács azoknak akik esetleg más rendszert használnak:
Keressenek PARTSOLUTION-t. A legtöbb rendszer alá integrálható. Azonban az csupán "alkatrészkatalógus".
A mamba által linkelt cucc pedig óriási, ha kötéseket, kapcsolatokat akar építeni az ember.

000000000

szia!
Mehsoft már nincs a piacon megszünt ez jo rég volt már szerintem a Mehsoft megvete AZ UGS meg a siemens birtokba vete!:)