Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

bocs helyesbítenék:
Szóval bármilyen CAM rendszer esetében, van-e lehetőség a szükségtelen pályaelemek kizárására az exportból?

s7manbs8

De legalább egyet mondhattál volna a sok sor közben, na visszanézem akkor, most úgyis csak kalandoztam a neten egy jó ideje. :)

000000000

Passz. Progija válogatja. Ha nem is szűrhető exportnál, általában a gyorsjáratot vagy eltérő színnel, vagy eltérő vonaltípussal jelenítik meg amire már lehet a fogadó progiban szűrni.

000000000

Ingyenes vagy fizetős progira gondolsz? Az ingyenesek általában kissé nyűgösek, meg kinek a pap kinek a papné... Ami nekem nehezen kezelhető és bonyolult, az neked lehet pofonegyszerű. Ráadásul mások az igények. Ami egyszerű, annak gyakran idegesítő hiányosságai vannak. Amik lehet hogy neked pont nem fontosak.
 Próbálkozni kell.
 Pl.: http://www.freecad.com/" TARGET=_fnew>FreeCAD

http://www.freebyte.com/cad/cad.htm" TARGET=_fnew>Freebyte

http://sourceforge.net/search/?type_of_search=soft&words=cad" TARGET=_fnew>Sourceforge

000000000

szia elekron!
probáldki ez itt!
http://www.4shared.com/dir/gCp8dera/SE_V12.html" TARGET=_fnew>SE_V12 + video
[#vigyor][#vigyor1][#vigyor]

43pbwjg8s

Azért nem mondok, mert amit én preferálok azt én nagyon könnyen megtanulhatónak tartom, de ez csak egy dolog.
Aki itt bármikor is kért, hogy juttassam hozzá, majd utána segtsek megtanulni, mind mind szépen elsunnyadt. Általálban a starthalál állapotában futottak ezek az esetek.
A legtöbbször odaáig jutottunk, hogy megkapott mindent a megfelelő működéshez, esetleg volt olyan is akinek fel is tettük, kattintgattunk kettőt hármat... de utána....
A tanulás már valahogy senkinek nem volt az inyére. Gyakorlatilag bele sem kezdtünk egy esetben sem.  
Ha azt nem nézzük, hogy külön segítség nélkül is, csak a NET-en fellelhető anyagok segítségével is könnyen megtanulható, akkor is nagyon rövid segítséggel el lehet jutni oda, ahonnan már könnyedén lehet komoly dolgokat is tervezni. Hát annyira már senkit nem érdekelt, hogy tényleg tanulni is akarja, és időt is szzánjon rá.
Ugyhogy elég rossz tapasztalataim vannak veletek ezen a téren.
Lehet Ők is ugy vannak ezzel mint én az AVR-rel.

Ha valaki nagyon akarja és tényleg komolyan gondolja néhány nap alatt szívesen megatanítom odaáig, hogy komoly munkákat is meg tudjon csinálni vele, de eddig csak komolytalan jelentkezőkkel találkoztam.

Ugyhogy én már nem ajánlgatok, pedig talán ez az egyetlen amit rendesen szakmailag tényleg megalapozva, igaz segítségként fel tudok én itt ezen a fórumon ajánlani.

Szóval.... Ez van.

Ezt nézve nem érzem magam magányosnak abban, hogy lusta módon olyan sokmindent kérdezek és nem magam harcolok a tudásért.

43pbwjg8s

Pont ezért gondoltam a kizárás lehetőségére.
Ugyis... emellett is van még rengeteg olyan kérdés probléma ami előjönne, ha kommolyan elkezdene foglalkozni ezzel az ember.

Az exportnál a szín szerintem nem lesz mentett jellemző. De nem érdekes....

Csak bezsélgettünk egy jót és szélesítetted a látókörömet megint!
Köszönöm mégegyszer.[#eljen][#worship]

000000000

Péter!
A Te példád tökéletesen visszaigazolja azt a mai divatot, írányzatot, szemléletet, hogy akár 10-20 milla értékű csoda programokkal villogunk a képernyőn, klikkelünk, percenként keletkeznek a mega-giga bájtnyi fájlok a PC.
Közben meg óriási kontrasztként egy kindulási pontba kétszer már nem biztos hogy lépésvesztés nélkül visszatér a hajtásod egy picit komolyabb dinamika mellett.:)
Szerintem mostanában erre koncentráljál, végre jussál el egy megbízható mozgású géphez.
De ez csak egy apró észrevétel, tanács volt, nem kell megfogadnod.

43pbwjg8s

Tibor!

Már vagy egy hónapja "teljes alkotói válságban" (bocs) vagyok és igazándiból tolyok (igy LY-al) a gépre.
Itt benn tudom és érzem, hogy kellene csinálni, mert max. ez ami kihúzhat a rosszból egyszer, de nincs erőm, energiám....

Mindehhez a munkámhoz (ami szerencsére rendesen megy, és sok érdekes kihívás és feladat volt és van most is) használt szoftvernek ehhez semmi de semmi köze.

Most is itt ülök bebugyolálva mindenféle vacakba ezzel a vacak göthővel, és jobbhíjján olvasgatok és nézegetem mi az ami éppen fel tudja kelteni az érdeklődésemet végre. De max csak körvonalakat, képet próbálok egyáltalán alkotni kérdésekről... Mert érteni nem értek hozzá.

A lépésvesztés oka egyébként egyszerű. Semmi de semmi érdekes nem volt a dologbann csupán annyi, hogy magamtól seggem nem volt honnan induljak a gép határait keresve, milyen egy léptecs+H1 reálisan kereshető gyorsulása.
Az az inkementális teszt amit használtam nagyon szép, és az eredmény is, de az, hogy az 3000-es sebességnél és 1500-as gyorsulásnál ismételten is rendesen tér vissza a gép a teszt végén, a mechanikán végignézve mindenhol semmit nem jelent.
Ennyit erről a "kvázi" egységugrás tesztről.

Két hónap után végre volt aki hajlandó volt elárulni, hogy mégis mi az a környék, ami reálisan elvárható egy ilyen eszköztől.  
Szóval ennyi a probléma csak. Nem a mechanika, nem a terv, nem a szoftver.... Csak annyi, hogy az elektronikához, a vezérléshez egy cseppet sem értve, segítség nélkül rohadtul nem tudtam megtalálni a határokat.

Visszatérve az elejére:
Szóbal most inkább töltődés, majd visszajön az ihlet, de jelenleg arra, hogy "...végre jussál el egy megbízható mozgású géphez...." annyit:
Mi a rossznak? [#wink]

43pbwjg8s

"...Péter!  
A Te példád tökéletesen visszaigazolja azt a mai divatot, írányzatot, szemléletet, hogy akár 10-20 milla értékű csoda programokkal villogunk a képernyőn, klikkelünk, percenként keletkeznek a mega-giga bájtnyi fájlok a PC...."

Tibor!
Nehezen barátkozol meg azzal, hogy a kézi számológépet, a vonalzót, a tust és a papírt felváltják más eszközök.
Jó lenne megértened valamit:
Ezek csak eszközök!!! Rohadt mindegy, hogy Te szétszámolod magad, vagy a másik egy megfelelő segédeszközzel, de a feladathoz szükséges tudással a hátamögött végzi el a feladatát.

Tökminegy, hogy vonalzó vagy több milliós CAM rendszer. (egyébként millió alatt van elég szépen felszerelve).
Az alkotás nem ezek használatában búvik meg.

A megfelelő eszköz megválasztása időt ad arra, hogy kreatívabb legyél.

Aami még fontos: Egy ilyen rendszer mellett is ugyanugy leet hibázni. Még nem láttam olyan konstrukciót, aminél megegyezett volna a proto fázis és a széria. Csak nem mindegy ezt hogyan, mennyi idő alatt éred el.

Hagy ne meséljek a németek feljesztési idő elvárásairól, de a Te módszered szép, pontos jó, viszont alkalmatlan lenne ezen elvárásoknak való megfeleléshez.

000000000

"Mi a rossznak?"
Csak azért, hogy a képernyős ihleteidből (amiben komoly művészi tehetséged van) kézzelfogható valóság is legyen.

43pbwjg8s

Még egy valami:
"....10-20 milla értékű csoda programokkal villogunk a képernyőn, klikkelünk, percenként keletkeznek a mega-giga bájtnyi fájlok a PC...."  
Én nem teszem meg ahogy mások sem, hogy ide a munkáját hozza. A másik, hogy volt hogy mutattam már valakinek, és érthető don, mivel nem ismerte, hogy mi minden kellett ahhoz a produktumhoz, csak vállat vont. Szóval sok értelme nincs is.
De ha akarod magánban szívesen elküldök neked pár példát, amit ezzel a csilli villi szoftverrek kattingatva például én készítettem.
De ha kinézel az útra többször is összefuthatsz azzal a munkával amit egy ilyen csilli villi szoftver segítségével készítettek.
Én csak az én munkámmal kapcsolatos dolgokat tudnám megmutatni.
Tudod.. Eszméletlen érzés amikor kijön egy autó a mukáddal a belsejében. És ez a munka nem egy gyűrű!!! Nincs annyi idő egy ilyen aprócska dolgora mint amit pl Te készítettél, viszont a minőségi, a megbízhatósági elvárások egy  picikét nagyobbak. Mindezt nem csak elvárják, hanem ellenőrizzük ellenőrzik is. Mindemellett ennek nem csak a végtermék oldalról vannak elvárásai, hanem eleve a gyárthatóság a technológia felől is. Bocsánat de sokkal összetettebb egy bármilyen, bárki által ezen csilli villi szoftverekkel elkészített munkája, mint hogy lebecsülhesd! Ahogy a szoftveren keresztül azokat sem, akik bizon yel kell ismerni a már emlegetett UFÓ-k köré tartoznak és megbízhatóra készítik ezeket a szoftvereket olyan algoritmusokkal, olyan matematikával amelyről még (minden tiszteletem a Tiéd egyébként és ezt Te tudod is remélem) neked sincs halvány sejtelmed sem.

Most visszatérve a tervezésre, csak az én kis szűk területemről beszéltem.
Annyian vannak itt a fórumon akiknek a munkája ennél sokkal jobban benne van a mindennapokban.

43pbwjg8s

Átviszem hozzám a témát mert személyesedik. :)

43pbwjg8s

vakegér... Sajnos Vcarve-ben nem találtam olyan posztprocit amivel valami közvetlenül ehető formában tudnám kitenni a pályát bármilyen CAD rendszer számára.

43pbwjg8s

Egyébként hogy mennyire érdemes lenne megpróbálkoznod a dolgokkal.
Csak megnézed lentebb a vakegér által bemutatott RHINO-hoz használható GRASSHOPPER-t!
De Pl a PROE alatt is előveheted a matematikádat és párosíthatod annak az eszközeivel. Bármit leírhatsz matematikailag és tesztelheted. Akár nagyon-nagyon komplex feladatokat is. Te írhatod az analíziseidet és  alkalmazhatod, kombinálhatod a már létezőkkel.
eszméletlen mennyiségű időt és uj dimenziókat nyitna számodra és még jobb lehetnél a segtségükkel mint vagy.

De ismét csak példákat ragadtam ki, a legtöbb szoftvernél tuti megtalálsz hasonló támogatást.
A Többiek akik mást használnak biztos megerősíthetik ezt.