Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

szia!
milyen verzios mach3 használsz?
nekem volt olyan problémám hogy egy g-kodban bene voltak az M kod parancsok és leharapta a régebi verzios mach3 a gkod végéröl pl..M9..M30 kodokat mainap sem jötem rá mért csinálta ezt a mach3!!!!

Devecz Miklós

Nem tudom milyen logika szerint csinálja. Amikor betöltöm, akkor van olyan, hogy minden látszik, de amikor futtatom, akkor egy csomó dolgot levág. A verziószám: R3.042.040
Most megnéztem a g-kódot tartalmazó fájlt, ott minden benne van, csak amit a képernyőre ír ki, arról maradt le a többi. Csináltam egy tesztet, ahol egy tárcsát kellett volna kivágni. A középső kivágást megcsinálta, de a külső kivágásnak csak kb 2/3-át hajlandó elvégezni

Jozs

Regisztrált ?

000000000

hát ez gyanus hogy  demo mert 500 soros a korlát a g codban amit maximum enged  igy lehet ez a gond!

2dbfy8y

sziasztok! Valaki tud nekem segíteni, hogy a mach3 vezérlésü esztergán, hogy lehet a g77 hossznagyoló ciklust beadni, egy magam írt kontúrhoz!

000000000

Sziasztok. Tudna valaki segíteni abban, hogyan tudnék hozzájutni egy Art Cam programhoz.

43pbwjg8s

A DELCAM magyarországi forgalmazójánál lehet megvásárolni.

000000000

Köszönöm a válaszod. Tudomásom szerint 300EFt körül mozog az ára. Valami olcsóbb megoldást keresnék.

000000000

Helló mindenki! Még új vagyok itt eddig saját magam próbálgattam szárnyaimat. V-Carve Pro programot használok. Elég jól boldogulok vele és szerintem nagyon felhasználó barát, viszont nem tudom vele megoldani azt, ha íves felületre szeretném a marópályákat helyezni. (pl ha egy pajzsra szeretném rámarni az általam szerkesztett mintákat) Tud valaki valami olyan szoftvert amivel ez megoldható? Esetleg olyan program amely a már kész g-kódot az íveknek megfelelően módosítja? (Hiszen elvileg ez csak matematika ahol a z tengelyhez tartozó értékeket kell módosítani)
Tudom nem lehetnek nagyon kicsik ezek az ívek, mert ahhoz már dönthető tengelyekre lenne szükség.
Előre is kösz ha valaki tud segíteni!!!!

43pbwjg8s

Segítség béna vagyok ##7605 D.Laci...
Elvileg hasonló (vagy ugyanez) kérdése van.
Szerintem kérdezd meg, hátha jutott valamire.

A gond a kifejezetten VCarve stílusú gravírozás. :(

Sajnos "megoldás" még nincs, de az ASPIRE feature-jei között:
"...
Project toolpaths onto 3D shapes and curved surfaces......"

43pbwjg8s

Egyébként ugye a cncgraf, bár ott digitalizást felületre feszíti a gravírt és a munka közben eszi ezt.

000000000

Nagyon köszönöm!

43pbwjg8s

INFÓ:

Megerõsített licencvédelem a Siemens szoftvereiben az illegális használat ellen
Tisztelt Felhasználónk,

A Siemens PLM Software mindig nagy hangsúlyt fektetett a szoftvereiben található szellemi tõke szerzõi jogainak védelmére. A 2009-ben megnövekedett illegális szoftverhasználat hatására, a 2010 márciusától megjelenõ szoftver verziókat egy új biztonsági algoritmussal ruházta fel, mely tárolja az illegális szoftverhasználatra vonatkozó adatokat, és alkalmasint ezeket továbbítja a Siemens adatgyûjtõ szerverére.  

Amennyiben a védelem illegális licensz használatot továbbít a Siemens adatgyûjtõ szerverére, úgy a Siemens eljárást indít a szoftvereit illegálisan használó cégek ellen!

Az eljárásnak két végkimenetele lehet:

Az illegálisan szoftvert használó cégnek vagy meg kell vásárolnia az adott szoftvert a Siemens által elõírt kompenzációs áron, vagy  
a használat nem elismerése esetén a Siemens bírósági eljárást indít a cég ellen!  
Az elmúlt idõszak rossz tapasztalatai alapján arra kérjük Önöket, hogy a saját érdekükben tartózkodjanak az Önök által használt szoftverek illegális verzióinak a használatától! Amennyiben bármilyen licensz problémájuk akadna, kérjük hívják a terméktámogató kollégáinkat és õk segíteni fognak Önöknek!

Fontos kihangsúlyozni, hogy ez a védelmi mechanizmus semmilyen módon nem érinti a Siemens szoftvereket legálisan használó ügyfeleket, valamint semmilyen formában nem tárol vagy továbbít személyesnek minõsülõ adatokat.  

Az említett dátumtól kezdõdõen ez a védelmi rendszer bekerült a Siemens legfontosabb termékeibe: Solid Edge, NX, Teamcenter,  Tecnomatix.  

svejk

Legális kémprogram, mi?
Egyébként szerintem blöff.
Mondjuk egyébként sem érint, nekem a Siemens dolgok nem jöttek be, elsősorban a terméktámogatási módszereik miatt.

ra8nsmk6w

A siemens termékeit idáig is kerültem mint ördög a tömjént, ezután sem lesz másként.