Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs, de én ezt már megoldottam a kis tervező progimban. A gyűrű projektemben van olyan modul, ami pl. henger koordinátarendszerben egy adott bonyolult alap felületre egy másik bonyolultat rávarázsol akár G kóddal leírtat is, és ezt az eredőt küldi ki egyből step/dir-ben a hajtásoknak.

43pbwjg8s

Igen... Ezt. :) Minden elsimerésem érte, de tényleg!

De ha holnap kell más? Más kérdés, más feladat?
Tényleg csak ugy hogy holnapra??
Mondjuk mennyi időt kérsz arra, hogy megmond nekem, hogy ez a gyűrű egy adott méretkorlát között, egyoldalon terhelve negyedkör felületén kívül szembetámasztva, milyen módon kellene hogy módosuljon, hogy kibírjon bizonyos extrém terhelést, amit ilyen alakban nem tud megtenni maradó alakváltozás vagy esetleg törés nélkül?
Holnapután szeretnék vinni az uj, erre az igánybevéltelre optimált darabot protózni és tesztelni.

Meglepne, ha pl. hirtelen optimálni is tudnál...  
Egy ilyen feladat mindennapos. Ezekkel a szoftverekkel meg is oldható ennyi idő alatt.

43pbwjg8s

Egyébként tényleg minden elsimerésem.  
Nem tiszta hengeres koordinátában 2D-s kódot is kezel?
Csak hengeres koordinátarendszerben gondolkodik jelenleg?
Csináld meg egy planarra is és megfelelő áron biztos lesz vevőd rá! :)

Lentebb láttad, hogy többen keresik.

D.Laci

"küldi ki egyből step/dir-ben a hajtásoknak"
komolytalan buta step/dir... !! ?? :):)

D.Laci

Hamarosan elkészül az első modellem az általad preferált progival. Jó kis tutorial lehetne...

000000000

Péter, Péter....:)
Tudod egy mindössze 50 kB-os programtól kár azt elvárni, amiket írtál.
Egyben biztos vagyok: a másik topikban linkelt gyűrű felülettel megizzadnál, ha egyáltalán pont ilyet tudnál benne alkotni akármilyen erőmű CAD-CAM verzióddal, és egy programon belül egyből gyártani tudod step-dir felülettel kifelé kommunikálva egy manapság 0 Ft értékű P2-3-as PC-n.

Mellesleg van egy apró gyakorlati bibi az egész felvetéseddel.
Szerintem kár egy gyűrűt extrém terhelésre vizsgálni, ugyanis az ujjad előbb fog alakváltozni (tekintettel arra, pl.
kisebb a szigma B-je, mint a fémgyűrűnek), így a programodban először azt modellezd le, hogy alakváltozik a kézujjad!:)

000000000

Jó az a step-dir is, ha olyan szervóid vannak, ami egyből belül abszolut koordinátarendszerűvé teszi, és leteszteled egységugrásokra.
Persze a maximum +-128 hibatárolós, leoldogató szervóknál megértem a gondjaidat....:)

43pbwjg8s

Tibor Tibor! :)
Teljesen rendben van minden, de Te nem veszed fel azt amiről írok...
Én a csilli villi szoftverekkel és az ezeket használókkal szembeni fenntartásaid miatt beszélgetek.

Nagyon nagyon becsülöm amit cisnálsz! Ez alap dolog! Nagyon komoly dolognak tartom.

Én csupán ara szeetném felhívni a figyelmedet, hogy bizony ezek a csilii  villi programok hasznosak és ai ezeket használják ugyanugy ien komoly háttértudást kell, hogy felhalmozzanak. Ha nem olyan típusút is mint a Tiéd de nagyon nagyot.  

A gyűrűs példa teoretikus. A feladat és az, hogy ez milyen eszközökkel megoldható... Ez a lényege a felvetésnek. Aa gyűrű funkcionalitásával eszembe sem jutott foglalkozni.

Amennyiben a gyűrű felülete bármilyen matematikával leírható, azt a legtöbb CAD rendserben el tudod készíteni. A végcél step jel persze szintén megoldható, csupán ebbenm az eseten nem érdemes összahasonlítani a Te tényleg elismerésre méltó célszoftvereddel.

Tehát kérlek érts meg! Nem a Te szoftvereddel van problémám, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy a csilli villi rendszerek nagyon-nagyon hasznosak a mindennapi mérnöki munkában.
Eg CAD-CAM rendszer nem erőmű.... A gép lehet alatta az. Ezeknem a rendszereknek az ereje a fejlesztésükkor belefektetett eszméletlen tapasztalat és tudás.

A másik dolog ami érdekes:
Minden feladat alapvetően egyen múlik:
A feladat és a kritériumok meghatározásában.
Amennyiben pontosan el tudod mondani, hogy az a gyűrűfelület milyen kell hogy legyen, már nics akadály, csupán ki kell választani a megfelelő eszközt az eszköztárból. Ez szerencsés esetben egyszrűbb, komplikáltabb elemek  felhasználásával elkészíthető, de ha nem , ott van ugyanaz az eszköz ami nálad is... A matematika.

s7manbs8

Köszönöm az ötleket CAD programra vakegér és mamabablack. Megnézem azokat.

000000000

Péter nincs itt semmi baj, tisztelem, becsülöm a mai csúcs CNC CAD-CAM dolgokat is, ezek kezelése, értése is egy komoly szakma, sok profi van itt a fórumon ebben a témában. Nagyon alapfokon használgattam én is héba-hóba őket, amikor éppen arra volt-van  szükségem egy adott munka kapcsán. Nyákot is szoktam tervezni elég gyakran CAD progival.

Én pusztán arra szakadékra céloztam, a legelső szösszenetemmel, hogy érdemes és kell a másik végpontottal (jól működő, stabil CNC gép) is foglalkozni. Az pedig, hogy ki milyen HW-SW erőforrások felhasználásával, mennyi lépcsőben,
hoz létre egy adott megvalósítható, gyártható felületet, majdnem mindegy. A korrekt matematika úgyis az összekötő kapocs minden esetben itt is.

Egyébként zárásként mindenkinek még azt is javasolnám, vegyen elő egy 30-40-szeres nagyítót, és nézze meg az elkészült munkadarabjkának a felületét.  
Jóideig be fog vésődni a valóság és a csodálatos felbontású grafikai szimuláció közti különbség.

s7manbs8

Olvastam itt az írásaitokat. Van egy meglátásom. Egy ember, hiába bármilyen kreatív, okos, ügyes szorgalmas, nem tudja felvenni a versenyt, főleg olyan dolgok elkészítésében, ami nem valami nagyon újszerű, forradalmi, még ki nem talált valami. Az nagyon szép, hogy még úgy maga is képes szinte majdnem a nyomába lépni bizonyos dolgoknak, és ez nagyon szép érdem. De ha van több 10 komoly szakemberből álló gárda, netalán több 10000 fejlesztő, akiknek  a munkája folyamatosan felépít egy rendszert, azt nehéz utolérni, mondhatni lehetetlen. Szerintem te KisKZ erre gondolsz, és Tibor pedig a nagy tudású, de nem több ezrekkel fejlesztő típus, amivel egyébként semmi gond nincs. Kicsit én is hozzá hasonlítok, ilyen szempontból, még néhány éve se használtam Windowst sem, de megláttam mik vannak benne, és rá kellett ébredjek, hogy én azt nem fogom tudni túlszárnyalni, hiába írtam én is CNC vezérlőprogramot, ami egyébként nagyon jó, és piszkos egyszerű, de még kellene fejleszteni, de addigra már lehet a Marson fogunk ugrálni, mire az eléri azt a szintet, hogy piacra lehessen dobni komoly szinten.

Egy meglévő nagy rendszerhez csatlakozni illetve legalábbis felhasználni annak eredményeit pedig mindenképpen ésszerű, azokat nem csak a kis tehetségűek használják, használhatják.

s7manbs8

Ebben készített rajzot tudsz mutatni, amit csináltál ? Ez komoly program. Valamikor már néztem, hogy ilyen is van.

s7manbs8

Ez nem indul el.

000000000

szia!
ezt beszéljük meg privibe hogy kel elinditani inkább!

000000000