Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Pont ezért mondtam....
Nem tudtam hova került. :)

000000000

sajnos ezek csak 2d vektoros müszaki rajzok!:(

000000000

A mértékegységet neked kel beálitani file importnál ráfogsz jöni ugy is ha nincs méreten az alkatrész paraméterei kicsi vagy nagy lesz a helytelen méretkböl itélve!

s7manbs8

Igen úgy vettem észre, hogy méteres volt, aztán húzgáltam belőle 3D-s alakot kis munkával. Mivel pár alkatrészről van szó, annyi fáradságot megért.

000000000

igen azt is lehet egy 3 vetületböl 3ds modelt persze ezt manuálisan lehet meg csinálni csak !
SE  is tudja!:)

43pbwjg8s

Sziastok!
Rhinoban hogyan lehet a görbefelbontást (a megjelenítését) finomítani?

43pbwjg8s

000000000

Görbefelbontás? A Rhinoban nem szokott gond lenni vele. Nem is tudom hogy lehet-e állítani egyáltalán. Persze nem kizárt, csak még sohasem kellett megkeresnem. Ha töredezettnek látszik, annak az az oka hogy tényleg töredezett. :D Ha importáltad, akkor lehet hogy összekapcsolódva hozta át, a sok kis szakaszt. Ezt az Explode (narancs cikcakk ikon balra) szét tudod robbantani. Ha kijelölsz egy objektumot akkor az F3-al le tudod kérdezni az adatait. A Details gombbal kiírja hogy milyen típusú és hogy miből áll. A Curve Tools eszköztár alatt tudod konvertálgatni, újraépíteni, simítani stb. A Point Editing eszköztár első ikonjával tudod ki-be kapcsolni a kontrollpontok megjelenítését.

43pbwjg8s

Köszönöm!
Sajnos az alapanyag nem túl jó. Ez kiderült közben.
De egyszerűbb újradolgoznom a magam környezetében.
Az infókat köszönöm! Szerencsére ezek a rendszerek nagyjából azonos nyelvet beszélnek! :)

Egyébként tetszik a cucc, de egy ideig (sokáig) gyorsabb leszek a magam környezetében. :)

000000000

hay!
És még a cam részét akor lehet nem is látad az milyen egyszerü vele szerszámpályát generálni!:)

Rabb Ferenc

Kissé megkésve: a mértékegység milliméter. A rajzok pedig a 3D modellek 2D vetületei hajszálpontos méretekkel

s7manbs8

Akkor valamit állítani kell a sketcup-ban, hogy ő is mm-nek értelmezze, gondolom.

Rabb Ferenc

Minden bizonnyal! Általában az inch/mm szokott probléma lenni. Ha kicsi, szorozni kell 25,4-el. Ha nagy akkor 1/25,4= 0,03937-el. Az  ACAD jól kezeli...

s7manbs8

Arra gondoltam is én, csak hogy egy példát mondjak, 26 mm helyett, ha elosztottam 25.4-gyel még mindig semmi köze nem volt a való mérethez, majd pontosan megnézem hogy is volt, de most emlékezetből valami 0.72m volt 26mm helyett, lehet csak úgy jön ki tényleg 25.4-gyel osztva...

Rabb Ferenc

Véletlenül nem 660,4 mm? Merthogy 26x25,4=660,4