Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

szia!
nem tudom melyik verzios sketchup használod"free" vagy pro" de a beálitási lehetöségek elégé korlátozotak de a sketchup dxf csak külsö plogin rátelepitésel kezeli csak!?
már importná lehet az ilyen beálitásokat megteni hogy mértékegység miylen szoftver által támogatot dxf legyen álitva ot kell keresgélni ilyen beálitásokat ha nem találtad volna még meg!

s7manbs8

Amit én találtam ott rákérdezett azt hiszem hogy milyen mértékegységben értem én mm-t adtam meg azt hiszem, de megnézem. Sketcup 7 free verzió ülön plugin olvassa be a dxf-et.

s7manbs8

Megnéztem pontosan, rosszul írtam 7.92m-nek olvassa be a 26mm értéket nem kérdez ez semmit, hogy milyen mértékegység. Na hogy ebből hogy jön ki 26 mm ?

Rabb Ferenc

Hajítsd el az ilyen programot. Lehetőleg sötétben, hídról, hátrafelé. Nehogy valaki megtalálja, és még használni akarja valamire [#boxer]

000000000

Ez elég nagy probléma hogy ilyesmivel kell már az elején szorakozni egy tervezésnél az az idegen fájlokal ezt csinálja ezért mondtam a kompatibilitást az az rajz...alkatrész...szerelés...tesztelés (analizálás) egy alap tervezö program ezeket tudja öszesitve legalább etöl csak töbet lehet várni sok sok ilyen program van csak kikel a megfelelöt válaasztani ami neked szükséges tudás szint és felhasználási szinten a te számodra pl proengineer...solidworks...solid edge...SPACECLAIM...inventor..stb !
ha szükséged van valamire keres nyugotan privbe!
[#vigyor5]

43pbwjg8s

NA akkor inkább ide:

".....
A PTC 1988-ban megalkotta a Pro/ENGINEER-t, a világ első parametrikus CAD rendszerét, ami mintául szolgált minden mai parametrikus CAD rendszernek.

Október 28-án a PTC ismét olyan átütő technológiát - Project Lightning - jelent be, ami kijejöli a CAD fejlesztések irányát a következő 2 évtizedre, és végérvényesen megoldja a mérnökök legfájóbb problámáit az alábbiakkal:
- 70%-kal egyszerűbb használat
- CAD rendszerek közötti átjáthatóság
- összeállítások kezelésének teljesen új megközelítése

...."

Meglátjuk.... Lehet érdemes lesz figyelni.

s7manbs8

Ezek nem jutottak valakinek hamarabb eszébe ? De a többi programok is gondolom utánozzák ezt az általad említettet ?

000000000

Lehet, bennem van a hiba de egy ilyen brossúra-szöveget nem nagyon tudok értelmezni.
 -Mi az hogy 70%-al egyszerűbb használat? Ez olyasmi mint a 70%-al tisztább fogak? ;)  
 -CAD rendszerek közötti átjárhatóság: Akkor most konvertál vagy nem konvertál?
 -Összeállítások kezelésének teljesen új megközelítése: ????
 Tapasztalatom szerint ezek hurrájadenagyonujszerűzseniálisanegyetlen megoldások általában néhány kisebb cégtől felvásárolt fícsört jelentenek, ha van mögöttük egyáltalán valami, az ikoncseréken kívül. Ami logikus is, mivel ritkán szoktak nulláról újraépíteni egy széles körben elterjedt, évtizedek óta fejlesztett rendszert. Merthogy ebben az iparágban a megbízhatóság és a verziókompatibilitás alapvető fontosságú.

43pbwjg8s

Mondom majd meglátjuk....

43pbwjg8s

"....
mivel ritkán szoktak nulláról újraépíteni egy széles körben elterjedt, évtizedek óta fejlesztett rendszert...."

Nem nulláról. de majdnem:
PROE2001>WF
melltte teljes grafikus kernelcsere.
Volt is ára, mert az első WF elég csúnyán muzsikált. a 2-től teljesen rendben.
Mellette heti verziós frissítés mentén folyamatosan javítják az összes főverziót.

De érdemes megkóstolni az 5-öt. Nagyon érdemes.  
Te még talán látnád is mi benne a potenciál.

Épp Te kérdezed mi az hogy valami használhatóbb, eyszerűbb?
Mondjuk a százalékos megközelítéssel nem értek egyet, bár próbálkoztak objektív mérési módok kialakításával, pl egyes parancsok elvégzéséhez szükséges kattintások, kötelező minimum egérút.
A parancsvégrehajtás logikája már nehezebben megfogható és számszerűsíthető.

Egyébként meg egy parancs elvégzését már most is jópár féleképpen megteheted, A számodra legkedvesebb és kézreállóbb módo választhatod.

De ezt szeritnem nem kell neked magyarázni.

Mondom... Majd meglátjuk.

43pbwjg8s

még egy:
"...-Összeállítások kezelésének teljesen új megközelítése: ???? ..."

Esetlegesen akár ilyesmi is lehet néha mint ez volt:
1988: parametrikus CAD rendszer?????!!!!

vagy:
Direktmodellezés??????!!!!

vagy szinkronmodellezés????!!!!!

Szerintem ne szóljunk le addig valamit amig nem látjuk. Utána ugyis le fogjuk.
Addig nincs joga az embernek értékelni. Sem így sem úgy.

000000000

Nem szóltam le, mivel nincs mit. Csak a fellengzős, tartalom nélküli reklámszövegről mondtam ki a véleményem. Egyébként minden plusz funkciónak híve vagyok, mert sajna elég gyakran vagyok kénytelen a különféle rendszerek között ugrálni, hogy egy egy húzósabb problémát megoldjak.
 Direktmodelezésben szerintem a Spaceclaim a legjobb, de épp mostanában volt, hogy megmunkáláshoz vissza kellett volna bontanom egy importált modellt (eltüntetni néhány összemetsződő kivágást és lekerekítést) és még az is képtelen volt megcsinálni. Szóval van itt fejlődési lehetőség.

43pbwjg8s

Jó.
Majd meglátjuk...

43pbwjg8s

A figyelmet fel kell kelteni.
Az emberek annyira beleledződtek a mai reklámözönbe, hogy ahhoz, hogy megfelelően felkeltsék az érdekődést, igencsak hangzatos, nyomatékos megfogalmazás kell.
Te is megjegyezted most hidd le. Ha nem ia azért mert tetszik, akkor azért mert nem tetszik.

Valahogy én ugy érzem az is minősít egy rendszert, hogy abból mennyire kell kiugrálni más rendszerekbe részfeladatok megoldásához.

Nekem nincs ilyen problémám.
Akkor megyek át más rendszerbe, ha meg akarom ismerni valami okból kifolyólag, legalább alapszinten. Szerencsés az amit használok, mert például a Te lenti problémád megoldása benne van.
Egyébként érdekességképpen pl a WF5 óta az alap licence konfiguráció tartalmaz ingyenes 2,5D-s CNC megmunkálást, és alapszintű FEM modult.

Más:
Egyébként egy két napja elgondolkodtam....
Ha nem ismeri fel az ember a helyzetet (ahogy én sem tettem eddig), nem jön rá, hogy ha buta módon próbálja követni és megismerni mindazt amiről itt a fórumon szó van, elveszti a realitásérzékét. Elfeledi azt, hogy mi mindent tud megoldani a maga környezetében (általában majdnem mindent) és erőlteti a megismerést. Tesz ezt azért, mert ugy érzi, valahol más rendszer egyszerűbben, gyorsabban oldja megezt vagy azt a problémáját.
Pedig ahhoz, hogy az rendesen menjen mindenképpen idő kell. Érdekes, fontos, hasznos az amiről itt olvas az ember, viszont csak időmilliomosoknak.

Igen....
Van olyan amikor tényleg nem, vagy csak nehezen lehet valamit megoldani a megszokott rendszerben...

Direktmodellezés:
Csak érdekesség:
Nézd meg a CoCreate-t! De tényleg csak érdekesség a témában.

Rabb Ferenc

Azért a Wildfire5 előtt is volt élet a Földön. Még a kilencvenes évek elején ismerkedtem meg a I-DEAS nevű integrált gépészeti tervező rendszerrel (persze csak egy egész napos bemutató erejéig) És aki bemutatta FALK GYÖRGY volt, a FABICAD akkori vezetője. Akkor a ProEE még csak gyerekcipőben járt Magyarországon. Viszon már 4,5 milláért lehetett kapni az I-DEAS 14 milliója helyett. Tudod mekkora pénzek voltak ezek akkor???

De az I-DEAS már akkor tudott olyanokat (végeselem számítás, egy adott (tetszőleges) gyártó szerszámházainak felkasználásával fröccsszerszám tervezés, és a megmunkáló szerszámok önálló kiválasztása nagyolástól a finishelésig, hűtőcsatorna méretezés és elhelyezés stb stb) amiket a ProEE csak úgy a 2000i után kezdett alkalmazni.

Dehát az ára... Azóta sem terjedt el túl széles körben. A ProEE viszont kinőtte magát rendesen