Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát biza, a CATIA-ba én is csak épp beleszagoltam pár éve, hogy ne nézzek teljesen hülyén ha szóba kerül. :D Amúgy hogyan alakul ki egy ilyen forma? Már úgy értem, hogy ki dönti el hogy milyenek legyenek a pontos méretek, hova mi kerüljön?

7vpav5d32

A megmunkálás része az nagyon latin nekem is. Pár éve bele lettem kényszerítve a Catiába. Előtte nem is hallottam róla. Ebben kapom a rajzokat, utána meg a módosításokat (az olasztól közvetítve). Van egy halom forma disegn amit muszály alkalmazni. Eleje nagyon nehéz volt, most már nem fontos. (azért egyszerübb rajzokat még mindig az acad-al csinálom valamiért)

s7manbs8

Aki nagyon ügyes azt is össze tudja vágni... Lehet jobban érti, mint a rajzolást :)

7vpav5d32

Két nap rajz aztán vár a módosításra olykor két hónapot is, akkor megint rajz megint módosít. [#pias] A megrendelővel egyeztet az olasz és igény szerint módosít.

s7manbs8

Nekem a saját CNC programom fogja követni, nem kell AVR se, most mindek írjam meg 2-szer...

000000000

egyenlöre egy lemodelezésröl van csak szó egy vetületi rajz alapján!  
persze nem látszik hogy mit csinálsz a videon a számitogépen kivül ere ott a cad felület tools elérés![#whatever]
video az idö kivetitésre jo példa az elsö vonaltol az utolsoig!

000000000

Mondjuk ha D.Laci cuccát kellene csinálni azt én SEV20-ban csinálnám, mert az fekszik a legjobban. Egyébként a tanulók se járnának vele rosszul, mert egy konkrét feladaton sokkal többet lehet tanulni, mint az olyan példákon ahol előre tudja az ember hogy miként fogjon hozzá, hova pakolja a kihúzásokat, rádiuszokat. Nem itt szoktak elbukni a dolgok.
 Egy ilyennél agyalni kell, hogy milyen irányból induljon? Kivágásokkal vagy inkább kihúzásokkal csinálja az adott részt. Lehet-e használni a beépített makrókat, vagy valahol elbukik a dolog. Jól találkoznak-e a különböző felületek? Csak hát az ilyesmihez idő kell. Mert a fórumon pötyögni pár percet, az egy dolog...

000000000

Úgy érted hogy nem egyből 3D-be dolgoztok, hanem rajzot kaptok/készítetek?

000000000

Akor már ketten lenénk egy szoftverel és verzioval![#ravasz1]

7vpav5d32

Elöször van egy egyeztetés egy skiccel, hogy mit szeretnének. aztán a méretek, disegn formák, a többi szerelvény, stb..  

43pbwjg8s

Igen!
Teljesen igazad van.
Ha Te is okos dolgonak tartod, valamikor szívesen időt kerítek rá, hogy csináljak egy ilyen videót az én általam szeretett és használt környezetben.

Igen... Az idő mindig probléma.
Elsőre megint ugy voltam, hogy na akkor gyorsan összeütöm, de nem akarok megint abba a hibába esni amibe szoktam. Ha megtenném, nem csinálnám meg a lámpa uj kivágási modelljét holnapra és igaznádiból megint nem haladnék holnap semmire.

Egy kérdés:
Mit használtok képernyő rögzítésre?
Valamit már ugyis érdemes lenne rendszeresítenem.  
Most ha valaki egy fali állványt mond hasarúgom!!! :)

43pbwjg8s

Ezt nem értem:
"....számitogépen kivül ere ott a cad felület tools elérés...."
Valószínúleg aért mert nem ismerem.

mamba!
Szertnem biztos, hogy nem fogsz megharagudni. Már annyiszor szerettem volna megkérdezni, de nem mertem. Te merre laksz? Itt magyarországon? Csak mert néha érdekesen fogalmazol.

000000000

Te is beszél kicsit kínai ? [#ravasz1]

43pbwjg8s

De sokat hangoztattam már:
Van itt valaki akivel de szívesen kerülnék egy időre legalább egy munkahelyre. Rengeteget lehetne tőle tanulni. Ez a vakegér gyerek nagyon nagyon penge!

s7manbs8

Van egy CAMStudio nevű program pl. nekem is fel van téve, azzal tudnék készíteni felvételt én is.