Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát igen. Azóta beleolvadt az NX-be, ami a ProE-hez hasonló fullos rendszer.

000000000

Jó hogy említetted a CoCreate-t. Van ennek egy ingyenes verziója. Tudsz esetleg róla valamit ?

43pbwjg8s

lehet....
Kinek hogy. Nem vitatkozni akarok (minek), nálunk ez a tapasztalat.
Azonban amit említesz az speciális terület.

Mind a két rendszert használjuk.....
Maradjunk anyiban, hogy nálunk (!) az IDEAS csak a végeselem modulja miatt használatos, ráadásul külön NASTRAN megoldóval, nem is a sajátjával. A modellezés a másik rendszeren megy. Az IDEAS gyakorlatilag csak pre- és posztprocesszor.

".....Dehát az ára... Azóta sem terjedt el túl széles körben. A ProEE viszont kinőtte magát rendesen...."

Érdekes de egy időben már ingyen licenceket hajigáltak az IDEAS mellé, mégsem terjedt ugy ahogy a fentiek alapján kellett volna.
Nincs mindenre jó rendszer. Az egyik ebben a másik abban lehet speciálisan jó. Az a jó rendszer ami az általánosan a gépészetben előforduló, mélyebb problémákra is megoldást ad.
A speciális feladatok köre már csak egy plusz. Ezeknek a szakmonduloknak a rendszerbeli integrálása és száma is lehet mérőszám persze. Erre a legjobb fejlődési irány pont az amit vakegér is mondott.... A szakmodulokat célzottan, nagyon magas színvonalon csak ezekkel a témákkal foglalkozó egyéb cégek felvásárlásával és integrálásával érdemes megoldani.

Tehát anélkül, hogy isteníteném, mert nem érdemli meg jobban mint más komplex rendszer:

"...
 ProEE viszont kinőtte magát rendesen ...."

Nem csak a PROE.
Vannak akik kevésbé fejlődnek vannak amelyek jobban.

Ugyan miért???

A megfelelő rendszer kiválasztása nem játék olyan méreteken mint pl nálunk is (több ezer licence a cégnél). De ott más példaként az UG a fordnál szintén több ezres licencszámmal, vagy az AIRBUS-nál a CATIA, és ez még csak egy-két példa... Érdekességképpen: Az IDEAS-t már csak a Japánok favorizálják. Rajtuk kívül hirtelen nem tudok olyan céget mondani akikkel kapcsolatban vagyunk konszernszinten és ez a standard.

Rengeteg munka megtalálni a munkához legjobban passzoló rendszert.  
Az hogy egy rendszer mennyire és mire használható, a valós ipari elterjedése mutatja.
Ennél jobb mérőszám nem létezik.

43pbwjg8s

Igy van. A beépülés előtt volt egy rövid időszak amikor ingyen hajigálták a licenceket.

43pbwjg8s

Én még fafejű vagyok és a jól felépített modellstruktúra és a nagyon könnyű alakíthatóság miatt egyelőre nem akarok foglalkozni direkt modellezéssel.
Lentebb írtam:
Rájöttem, hogy dolgozni kellene most nekem és nem szédelegni ide-oda.

Rabb Ferenc

A "hőskorban" szerintem az ár volt a dominens. Aztán ez befolyásolta az elterjedédsét. És végül ez adta meg a továbbfejlesztés irányát és anyagi bázisát.  

De biztosan közrejátszott a felhasználóbarát kezelőfelület is. Az I-DEAS első generációja kb 150-200 ikonnal volt vezérelhető, a későbbiek már 50-60-al.

Ezidőtájt kezdett divatba jönni a legördülő menü, és maradt a mai napig szinte minden progiban. A ProEE már ezzel kezdett...

000000000

Nekem szerencsére hétvégén van időm egy kicsit bogarászni. Most pl. A CoCreate ötletedet követve találtam ezt az oldalt:

http://tatus.hu/download.php?list.2" TARGET=_fnew>Tatus.hu

Jó pár shareware, demo, freeware CAD progi van rajta. Talán hasznos az itt megforduló hobbistáknak. :D

Rabb Ferenc

Csak még egy érdekesség: az első űrrepülőgépet (talán a Columbia?)ACAD 2.6-al tervezték. Tipikus 2D rajzolóprogram, de már nem kellett hozzá a hagyományos értelemben vett szerkesztő és műszaki rajzoló. Csak sok jól képzett fejlesztőmérnök, számítógép (pl IBM AT) és néhány plotter.

Na vége a történelem órának...

43pbwjg8s

Én megőrültem anno, amokor az ACAD-ot áttették windows felületre. :)
Imádtam a régi DOS.os felületet. Amikor beszédszinten megtanulod, hogy mi hol van. csak a gyorsbillenytűk voltak amik segítetek az elején.
Ugyanilyen nagy és nehezen szokható változás volt a 2001 WF ugrás. Kellett egy jó pár hét amig kezdtem megszokni. Aztán azért győzött, mert nagyon sok lehetőséget adott(ad) egy dologra. Ahogy lentebb írtam: azt választod és szokod meg ami joban a kezedre esik.

De nagyon nagy lépés volt pl a 17 után a 18-ban a sketcher intent magagere. Ez például olyan volt amit az első hasznáat után az ember már hiányolt volna ha nincs. :)

Azéta minden jelentősebb szoftver átvette ezt.

43pbwjg8s

:)
Ejj Feri!
Teljesen mindegy volt... Akkoriban ez az egyik legjobb rajzprogram volt. Emléxel a 2.6 ban arra a példafile-ra amiben a naprendszer benne volt?
Rá lehetett közelíteni mondjuk a marsra, de akár egy műholdra is és annak az oldalán el lehetett olvasni a szöveget. :) Erőteljes erődemonstráció volt akkor ez.

A 2.6 még az XT korszak tervező szoftvere volt.
A 10-es kiadásakor jöttek az AT-k.

7vpav5d32

Én meg azt hittem a catia az úttörő és a többiek kopintgatnak. (biztos elfogult is vagyok mert én ebbe cseppentem bele). Ezeket az uj lehetőségeket is itt láttam először.

43pbwjg8s

Akár ez is lehet! :)

000000000

Mondjuk érdekes ez a felhasználói felület kérdés. A Proe2000i-vel meg az ACAD-el engem ki lehetne zavarni a világból. A Proe csak a WF váltás után kezdett szimpatikus lenni. Igaz az első CAD progi amivel találkoztam az az SE 7 volt ha jól emlékszem, aminek már rendes eszkösávjai voltak.
 Viszont az új módi ami pl. SE ST-ben megjelent szintén zavar. Sehogy sem akar ráállni a kezem.

000000000

hy!
Látom ez másnál is be igazolodik  kezelhetöség ezekben a redszereknél a gyors funkcio és tools elérés az az nem a bilenyün valo kotorászás és keresgélés hanem az egérel valo gyors funkciok elérhetösége minden toolshoz vezetö uton![#vigyor2]

D.Laci

Az én szavam nem sokat ér de leírom az edigi tapasztalataimat.
ProE: Xp alat TabletPc funkciok használhatatlanok... Win7-tel még nem próbáltam.
Sok tutorial található, magyar nyelvű leírás is található. Más progik által hibásnak vélt modelt is hibátlanul importál. Kihuzásnál hiányzik az oldalferdeség megadássa..
Söprésnél nyitot rajzot is tudja testkén megcsinálni.
SW:Hibásan imprtál.