Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nem is az, csak nincs mindenre annyi ideje az embernek, minden területen nem lehet elmélyedni sok évet, hogy azt mondjad profi vagy benne, a sok diploma is mit ér, mire megtanulja egyiket el is felejti a többit, no persze vannak kivételek is, nem mondom. :) Én életembe nem rajzoltam általános iskola óta egy órát se , az elég nulla szint azért. Ezekkel a programokkal azért bele lehet rázódni pár heti rajzolgatással egy elfogadható szintre. Ugyanez nem menne, ha ceruzát és papírt adnának, nem igen lenne kedvem.

s7manbs8

Ha sikerül valami értelmes rajzot összehoznom, majd mutatni is fogok amúgy.

s7manbs8

Megy ez, már tudom forgatni a rajzokat ebbe is, na még egy kis ismerkedés és mehet is a rajzolgatás... :)

000000000

Nincs valami demód?
Olyanra gondolok, amit nincs értelme törögetni. Nem mintha tudnám.

Igaz, most egy forintot nem ér a netem.
Nem a reklám helye, de dühít, hogy már hetek óta alulmúlja a hajdani telefonos, betárcsázóst.
Szerintem, ne vegyen senki Pannont, mert egy vasat nem ér.
Az alapot a ciklusokat leszámítva értettem.
Meg a sokszámjegyűekre gondoltam. A száz feletti gékódokra.
Igaz, azt a Mach sem tudja.
A gravírozáshoz a Go, G1 is elég. Meg az S és az F.

s7manbs8

Nincs demóm, most nem foglalkozok vele, egyelőre parkolópályán van, lehet úgy is marad, habár saját magam biztos fogom használni majd.

s7manbs8

Na ehhez kellene valami technika, hogy pl. a meglevő alkatrészekből vagy összerakott részegységből úgy berajzolni, hogy pl. le kellene fényképezni több szögből és úgy berajzolni a vetületekről, nem pedig minden részét méricskélve összerakni, persze attól függ mi a célom vele. A google sketcupban láttam ilyesmit pont.

s7manbs8

Akárhogy is valamilyen sziszifuszi munka ez, a lustaság itt nem előny...

000000000

az ilyen pontoság rovására megy majd ugy is!
vanak ilyen 3ds tapintos bedigitalizácios karok ugy néznek ki mind KisKZ játék robot karja adok veszekben!
nem tudom mi a pontos neve enek a szerkezetnek de encoderes elmozdulásak számolhatjá ki egy program egy 3..4 tengelyen mozgatot robot kézhez hasonlo mechanikán egy tapinto csucsal a fekén egyszerübb modeleket igy digitalizálnak be de tényleg egyszerö testekre gondolj csak!

s7manbs8

Igaz, jobb ha berajzolom a részeit és úgy rakom össze eggyé, alkatrészekből ahogy van. Most legelőször csak az a célom, hogy valami asztalt szerkesszek a meglévő felépítményhez. A sketcuppal eddig csak két rudat meg a végeit rajzoltam be, akinek megy , annak szerintem 5 perc eddig, jobb ha ebbe kezdem eleve.

000000000

Amugy én is régeben fotorol rajzoltam bonyolultabb alkatrészeket solid edgébe de a tolomérö ot volt menete mindig hogy méreten legyen minden!
sajnos az optikai torzulás és csalodás téves eredményre vezet mindig még ha teljesen merölegesen is van álványrol le fényképezve a munkadarabb!
Ez a pontoság el enyészö plul 3ds animácionál egy figura esetén (Webcam 3sd digitalizálás) de nem egy gép alkatrész pontosághoz!

s7manbs8

Igen, most jó lenne egy segéd most, akinek mondhatnám, hogy most mérd meg ez mennyi az mennyi én meg rajzolnám, de hát a macska nem érti, meg az is a szomszédé. Csak meg kell fogni a tolómérőt, meg a cikkszalagot. :)

000000000

szerencsére egyre több gyárto csinál 3ds modelt a termékeiröl lehet szekeztened sem kel anyit!
pl az iselnek minden profiljárol van igs.. stl modelje igy csak ösze kel szerelni egy szerelési projektbe az egészet a cam szoftverbe!
lehet amit fogsz használni gép alkatrész van 3ds modelje a gyártonál google havert meg kell kérdezni rola! :)

s7manbs8

Igen van olyan alkatrész is, valami THK sin meg kocsi vagy valami más márka, meg is nézem azt is mindjárt pontosan milyen is. Ilyen szelvények profilok vannak gondolom.

000000000

igen!
https://tech.thk.com/thk_item/site_info/site_info_en.html#3d_cad" TARGET=_fnew>THK 3D
linken van alkatrész generálo beálitot paraméterekel legenerálja a kért 3d modelt!

43pbwjg8s

Aa fényképet mindenképpen felejtsd el!
Ha kézben van és nincs rajz, akkor mérés, vagy pedig jó esetben 3D modell, ahogy mamba is mondja.
Majd a csapágyakat pl keresd nyugodtan a gyártó honlaján. pl. ha beregelsz az SKF-nél nagyon széles a formátumok választéka.

Csak fényképről soha! Pontosan ugy nem tudsz dolgozni. Akárhonnan is, de szerezz ilyenkor adatokat.