Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Camstasia CAMstudio?

Utánanézek.
Jó lehet sok esetben egy ilyen.

s7manbs8

000000000

Izé. KisKZ után kissé hülyén vette ki magát, de nem az ékezet nélküli írásodra gondoltam, hanem egy kínai CAD-es fórumon mintha láttam volna a névrokonodat. Csak azért mondom nehogy harag legyen egy esetleges félreértésből.

000000000

Ááá. Nem vagyok én akkora májer, csak néha nem tudom befogni a lepcsest.[#kuss]

7vpav5d32

Persze mikor eltudom készíteni a szerszámot hozzá akkor 8-10 teszt példányt elkészítenek és indul a tesztelés. Megmutatják a megrendelőnek, klímakamra, energetikai vizsgálatok, stb.. éééés újabb módosítások [#buck]

000000000

Új szerszámot csináltok? Milyen szerszámmal készülnek ezek?

43pbwjg8s

Na látod!!!!
Végre valaki az iparról beszél!!! El sem hiszem!

Itt van amikor ésszerű az, hogy a tesztpéldányt érdemesebb már fröccs/önteni és azt megmunkálni.
Akkora különbség van egy kimunkált és öntött és utánmunkált alkatrész között, hogy a teszt értéke gyakorlatilag igen... khm..

A 3D nyomtatás rovatban Hunka Tibi valami robotnyomtatást hozott elő, hogy azt éri meg csinálni. Nem! Ezt éri meg csinálni!!!!
Előnyomtatott félpozitív majd abból proto szerszám. Igy van értelme a dolgoknak.

43pbwjg8s

És módosítás és módosítás.....
Nos itt jön elő a parametrikus rendszerek és az ésszerű modellépítés ereje.

Majd utána még egy kis módosítás és utána még és még és még. :)
Majd szériába kerülés után végre még egy is módosítás. :) :)

7vpav5d32

Vákuumszívással készülnek, de ez csak egy része a 100 alkatrészből. Van mikor könnyebb módosítani a szerszámot van mikor okosabb ujat csinálni. Hidd el van mikor minden jó és a megrendeló kitalálja, hogy a második polc 1,5mm-el lentebb legyen és ezzel dob ki sokszor fél éves melót.

000000000

7vpav5d32

Ezzel voltam bajban mikor belecseppentem, hogy akkor minek vannak ezek a modellezések meg a "csicsa"[#nemtudom]? Most már tudom!

7vpav5d32

3D nyomtatóval kb így is 50 szeres a költsége a protónak. (ezért tettem nagyon hátra) Kissebb daraboknál talán pótolja a gyorsaság, de ekkora daraboknál még azt sem mondhatnám. Te ismered a nyomtatókat, baromi drága hobby

43pbwjg8s

:)
Ugye? megéri ugy elkészíteni egy modellt, hogy abból lehessen gyorsan és könnyen változatokat. módosított darabokat készíteni.

Én pl, ugy készítem az öntött alkatrészt, hogy eleve szerszámfelületeket tervezek, majd ezeket használom az előgyártány elkészítésére, majd azt edig a készalkatrész elkészítéséhez. Pont ugy ahogy a valóságban. Teljes folyamatos kapcsolat van a modellek között, így bármi módosítás végigfut a teljes "gyártmányon" és dokumentáción ha kell.

000000000

Ahá! Rögtön gondoltam.[#nyes] A múltkor vettem észre, amikor valami progit méltattál és rákerestem. Én inkább a 3dportalon szoktam bogarászni.

43pbwjg8s

Igen... Nem mindegy milyen szerszámról beszélünk.
Egy kisméretű alkatrész homokszerszámánál vagy egy viaszmintás füzérnél már érdemes elgondolkodni. De persze nagyon nagyon sokat javít a 3D nyomtatás helyzetén az időtényező.