Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Hááát.... Érdekel mennyiért vállalja ezt neked valaki.

s7manbs8

Pedig az is csak rajzolás, nem mindegy, hogy most az a valóságban mekkora lesz, a lényeg az arányosság, a szépség, meg a többi ?... :)

43pbwjg8s

Előtted a lehetőség elektron! :)

s7manbs8

Pár év gyakorlás után, biztos el merném én is vállalni ugyebár. :)

43pbwjg8s

Egyéébként semmiképp nem rajzolás.. Ez modellezés, és nem is a szokásos CAD technika hanem bármi más...
Ilyet nem csinálsz CAD modellben. Legalábbis ha eszed van.

000000000

Érdekes feladat, talán Poser-el vagy valami hasonlóval meg lehetne csinálni. De jó művészi érzék kell hozzá.

A "versenyfeladathoz" meg annyit, hogy ezek a kérdések nálam is mindennaposak. Ha lát az ember egy gyanús részletet, akkor lehet morfondírozni: direkt ilyen vagy csak nem sikerült a modellezés? Felhívjam a megrendelőt vagy sem?
 Volt már amelyik örült hogy észrevettem a hibát, de olyan is volt amelyik fél órát kekeckedett a telefonban: - Mit nem lehet ezen érteni ilyenre kell és kész. Máshol nem akadékoskodtak ennyit.- Nehéz az élet. :D

43pbwjg8s

Akinek gyereke van és olyan helyen tanul:
http://www.snt.hu/cadcamcae/72785.hu.php" TARGET=_fnew>Ingyenes PROE diák verzió.

43pbwjg8s

:)
Amolyan Zbrush, vagy más Scultping modellező eszköz jó erre.
Esetleg MAX-ban elő lehet venni a boxmodellezést (ha igy hivták, már nem is emléxem rá) vagy MAYA 3D paint.... De ezek már olyan régen voltak... Én már nem értek hozzá.

De semmiképpen nem CAD szoftvert.

43pbwjg8s

Jah mégegy vakegér:
Lehet már CoCreate Personal edition (vagy valami ilyesmi) örökös inygenes otthoni licencet igényelni.
Az S&T-n keresztül tuti (lenti link), de szerintem direkt a PTC nél is.

43pbwjg8s

Ha ingyen van (és tényleg egyszerű kezelni) akkor miért ne töltené le itt bárki, akinek nincs pénze arra, hogy vásároljon magának egy komolyabb rendszert.
Persze vannak limitek, de egy bizonyos szintig használható.

Tehát itt a szabadon letölthető CoCreatehttp://www.ptc.com/offers/tryout/pe3.htm" TARGET=_fnew>reg és letöltés.

43pbwjg8s

Bodnár Miki kedvenc Hummerje virtualle present:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/PROE_TERV/Jeep_render2.jpg" border=0>

000000000

hay!
Válalkozó szelemüeknek itt az uj artcam 2010!
kiprobálhatok az ujitások demo modban csak![#ticking]
http://www.4shared.com/dir/kkA4Nmmj/ArtCAM_Demo_2010.html" TARGET=_fnew>ArtCAM_Demo_2010

6fabbzvm

sziasztok!
Alibre CAM-ban tud valaki segíteni? Az Alibre Design™ Expert 12.0 műxik, a gyártói oldal szerint ebben benne is van a CAM, de "gyógyszeres" verzióban mégse lelem. Esetleg valaki tud erre megoldást? Vagy valami olyan CAM progit amihez nem NASA mérnökének lenni!? :)
STL, IGES file-ból szeretnék dolgozni és pontos méretekkel és pontos terméket kapni eredményül.
Előre is köszönöm a segítséget! [#worship]

000000000

Gyógyszerem nincs, de a Mastercam-ot tudom ajánlani. Alapszintű tervező van benne, felsőszintű 2D, felület, szilárdtest és ART marómodul. A progi generálás úgy néz ki benne, hogy kiválasztod a megmunkálási típust, ekkor feldob egy ablakot, ahol kiválasztod a megmunkálandó objektumot. Ezután feljön a paraméterablak ahol mindent beállíthatsz és egy enter után kész a pálya.

6fabbzvm

Szia Pisti!
Köszönöm korai válaszod![#awink] Írtam privátba Neked! [#integet2]