Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Ha valaki szeretne tutoriált késziteni felrektam eDrawings formátumban:
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/sl3000.htm" TARGET=_fnew>on-line eDrawings
http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/sl3000.rar" TARGET=_fnew>etölthető eDrawings

Ha versenyt akartok akkor tisztázni kellene a szabályokat, és valami díjazást kitalálni.

43pbwjg8s

A magam részről köszönöm.
Mindenképpen meg fogom nézni és ha lesz időm minimum a tutorialt elkészítem.
Remélem hasznos lesz másoknak. Örülnék ha megnézhetném, hogy mások a maguk környezetében hogyan készítik el. Sokat tanulhatnék.
A versenyre magasról, de ha ugy gondoljátok... miért ne.

43pbwjg8s

Lesz egy pár kérdésem, mert ugy érzem több hiba isvan a modellben.
Összeszedem őket és felteszem majd ide.
Serintem ezek a többieket is érdekelni fogják.

000000000

Köszi. Versenynek nincs értelme de kíváncsiságból azért ránézek, legalábbis ha nem leszek túl lusta hozzá.[#oooo] Azután esetleg megkonzultáljuk, hogy ki milyen úton mászta meg a Fuji-t.[#pias]

D.Laci

Kérdések? Vagy már megis rajzoltad? :)

43pbwjg8s

A keresztirrányú bordák és a hosszirányú borda csatlakozásánál van több helyen probléma.
A keresztirányú bordák "csücske" több helyen túllóg a hosszbordán.
Jól gondolom, hogy ennek nem igy kellene lennie, hanem a bordáknak folyamatosan összesimulniuk?

A hosszirányú bordán lentebb van egy kör profilú szem. Ennek a tetején az áthatás érdekes. Direkt ilyen vagy igy sikerült?
Nem ugy kellene lennie, hogy szépen simán a keresztirányú bordákkal megegyező vonalvezetéssel alakuljon a felső felület? Esetleg direkt ez az áthatás?

De sok ilyen van még amit sokkal egyszerűbben és szebben lehetne megoldani. Nem tudom mi volt a kényszer. Az hogy mégis ilyen kellett, vagy a modellezési problémák?

Mindenesetre megnyugtató, hogy a többiek is ugy vannak a dologgal ahogyan én. Ha nem fontos meló van, akkor nehezen veszik rá magukat, hogy ténylegesen foglalkozzanak a dologgal. Mert ugye beszélni valamiről könnyű, de ha csinálni kell, az idő és energia.

Nem.. Nem fogtam hozzá. Nem is foglalkoztam vele. Szerencsére bejött most egy kisebb pénzes meló, amivel hamar kész kell lennem. Az fontosabb.

Pnt ugy vagyok vele ahogy lentebb vakegér írta:  ".....kíváncsiságból azért ránézek, legalábbis ha nem leszek túl lusta hozzá..."

:)

Bocs.

000000000

Ha beindul az üzlet, lesz hobbyra való![#eljen]

43pbwjg8s

áá...
Nagyon nagyon lassan....
De reménykedek. Előbb a kajára legyen! Utána a hobby.
Azért még lesz pár dolog amin most túl kell adnom. A héten összeszedem őket és felteszem az ADOK-VESZEKBE.

Mostanában sokmindenre rájöttem.
Valahol Varsa írta:  
Lehet nem kell, de a hobbistában benne van a birtoklási vágy, hogy egyszer majd jó lesz.

Vagy valami ilyesmi.
Nos ezt én most lezártam. Most minden ki, a viszonylagos egyensúlyért, aztán majd csak az ami tényleg kell.

D.Laci

Valóban , ránagyitva nagyon gáz!
SW vagy eDrawings lesz az oka.
Feéraktam volna most a 3D-s modelt de a hunbay rosszakodik.
Tekints el a csatlakozási hibáktol, azok nincsenek benne.

000000000

Teljesen egyetértek Veled.

D.Laci

Épület és szökőkút szobrok modellezését válalod? Kb.80-100db ról lenne szó!

http://www.vendegvaro.hu/dl/media/group_41/group_O64289/item_45661.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Relief és szobor nem igazán. :)
Ahhoz én nagyon kevéske (még annál is kevesebb) vagyok.

Sokszor csináltam épületrész modellezést és rajzolást, de igazándiból nem nagyon szeretem.
Gépész vagyok. Nem értek hozzá.

Hasonló lépcsőzetet már kellett csinálnom mint hátul van, de fából.

Ne szívass Laci! :)

D.Laci

Nem szívatlak!
Munkát kerestél én kínáltam.
Valaki más jelentkező???

43pbwjg8s

Az épület jellege olyan mint ez itt hátul?
Kidolgozottság?
Mi a cél?
Építészeti rajzok?
Esetleg csak látványtervek?

Ez azért tudod hogy nem két forintos cucc?

D.Laci

Csak a szobrok!
A képen látható kimunkálva kb. 85mm magas lesz, azért felismerhetönek kel lennie.
Csak a 3D-s model kel, kimunkálás más dolga.