Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

frob

KÖSZÖNÖM!!!!

frob

csak akad még egy bajom, a lemezre körkörösen ki tudok osztani lyukakat... viszont a köralakú lemezre körkörösen füleket nem... pedig a fül szélénél a lekerekítést is hozzá tudom adni, de ha ezt a kettőt kijelölöm és a körlemez közepét hoy a körül nyomja akkor nem csinálja meg jelzi hogy hiba és nem tudja kiosztnai, de azt nem mondja meg a nyomoronc hogy mia hiba.. ötlet?

000000000

Kétfajta mintakészítés van: egy egyszerű és egy "okosabb". Ha az egyszerűt nem tudja megcsinálni akkor a másikat kell választani. Azonkívül a lekerekítéseket érdemes inkább utólag rátenni. Előfordul hogy az egyik fajta fícsört csak az egyszerű, az ahhoz kötődő másikat pedig csak az okosabb tudja megcsinálni. Ilyenkor nem hajtja végre a mintakészítést, ezért külön-külön kell mintát készíteni hogy végrehajtsa. Bár lekerekítéshez felesleges mintát csinálni, egyszerűen a mintakészítés után kell felrakni az összeset.

43pbwjg8s

Nem tudom ott hogy van, (elnézést ha  ST-ben másképpen műkjödik) de ilyenkor érdemes megcsinálni a fület surface-ban, majd az egész surface-t kiosztani körkörösen.  
De ez "eszkába" dolog. Az a jó, ha alapban megy a kiosztás.

Vakegérnek igaza van, hogy érdemes utólag feltenni a rádiuzst ha gondok adódnak.

000000000

Általában csak ritkán, bonyolult szituációnál kell ügyeskedni. Egy ilyen egyszerű feladatnál a "smart" opció működni szokott. A progi javasolja is, csak ha az angol nem nagyon megy, akkor magától nehezen jön rá az ember hogy mit akar.

frob

Próbálkozom 1000L de nem akar összejönni, simán megrajzolom a kört, kihúzom a belső felületen tudok hozzá rakni osztott körön lyukakat... de ha megcsinálom a fület utólag a körhöz, ami látványra illeszkedik rendesen ( esetleg hogy lehet összevonni?) hiszen amikor ráviszem a egeret akkor a füllel együtt kijelölődik az egész lemez... még is ha a fület ki szeretném osztani a lemezen körbe akkor hiba és nem csinál semmit... mi a picsa baja lehet?

000000000

Nem kell összevonni. Automatikusan egy testként kezeli. Küldj néhány képernyőmentést (Alt+PrtSc) az egyes lépésekről.
 0. Megvan a kiinduló körlapod egy füllel (Ne szinkronmodellezést használj)
 1. Belépsz a Pattern funkcióba
 2. Kiválasztod amiből a mintát csinálod ( ha nem sikerül 3D-ben, akkor a bal oldalon lévő listában jelöld ki)
 3. Átkapcsolsz "Smart" mintakészítésre (baloldalt az egyik gomb)
 3. Kijelölöd a síkot ahol a minta legyen.
 4. Elkészíted a mintát definiáló kört
 5. Kijelölöd az irányt
 6. Beírod a darabszámot
 7. Elfogadod

000000000

szia!
itt egy vieo nézd meg!
http://cnctar.hobbycnc.hu/mambablack2009/videok/osztas_se.zip" TARGET=_fnew>se_minta
lényeg hogy az osztando vektorbol kel ki indulni az az (osztando futat..kivágás..stb)
Igaz ez nem ST verzios a tuorial![#crazya][#alien]

frob

Nos így néz ki most itt meg vagyok ragadva http://www.harden.hu/egyeb/kor.png" border=0>

egyszerűen nem birom kiosztani.... pedig ez nem szinkonmodellezésben van.. viszont közben rájöttem szinkron modellezési bigyóbül nem tudok dwg-dxf formátumot csinálni... hogy  pi..ba lehet átrakni ? :) még ennyi baj.. el kell mennem solidedge tanfolyira.. hihetlten hog yilyen triviális dologk nem mennek...

43pbwjg8s

Sziasztok!
Az ST-ben csak mondjuk egy felrajzolt kör alapján lehet kör alakú kiosztást csinálni?
Nincs olyan lehetőség, hogy mondjuk egy tengely körül fokokra, vagy mondjuk egy méret szerint (mondjuk egy a fül előzőleg elkészített, bizonyos mértékű elforgatásának forgatási mérete szerint) lehet kiosztani?

A PROE-ben régebben az volt a probléma, hogy az alap elem elkészítésekor egy olyan referenciát vett fel az ember, ami az elforgatott elemek létrehozásánál, egy bizonyos mérték után már akadályozta az elem létrehozását.
Szerencsére ezt pár  verzióval ezelőtt kihavították.

Nem lehet itt is valami ilyen probléma??

43pbwjg8s

A szinkronmodellezést én azt ajánlanám, bármilyen szoftverben felejtsd el!
Persze ez személyes vélemény. Lehet hogy van aki meg tudja indolkolni azt, hogy miért érdemes használni.

000000000

Kellene hogy lássam a modelltörténetet is, meg inkább izometrikus nézetben mutasd. Vagy esetleg küld el emailben a fájlt, ránézek hogy mi lehet a bibi. DXF/DWG-be csak rajzot tudsz menteni, tehát előbb azt kell csinálnod ( a New-> Create Drawing csinál rajzot az aktuális modellből)

Amúgy ha oktatásra akarsz menni, tudom ajánlani a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem CNC tanfolyamát, ott ezt oktatják a CNC mellett. Legalábbis ha budapesti vagy.
http://gepeszetweb.atw.hu/" TARGET=_fnew>ZMNE

000000000

Szerintem itt inkább már az indulásnál lehet a gond. Ez egy nagyon egyszerű feladat, valószínűleg a kezdő modell van hibásan felépítve. Egyébként többféleképpen meg lehet adni a kiosztást, az osztókör megadása után lehet meghatározni hogy mit akar használni az ember.
 Se kihúzásnál, se osztómintánál nem kell előre megrajzolni a 2D vonalakat, hanem közben lehet definiálni. Ekkor nem is jelenik meg a modelltörténetben mint 2D Sketch. A képen nekem nem is tetszik hogy látszanak a kék színű vonalak. Alapból ezt elrejti a progi, csak akkor látszik ha külön lett létrehozva. Ami nem baj, csak általában felesleges.

43pbwjg8s

Igen igy lehet. De ezt Te látod.
Ennek elvileg tényleg egyszerűnek kellene lennie (és biztos az is), csupán frobnak kell egy kicsit több gyakorlat.
Csatlakozz fel hozzá a TeamViewerrel!
Ugy nagyon könnyű együtt dolgozni és tanulni/tanítani. Nekem nagyon tetszett az amit nyujt.

000000000

Szerintem csinálgasd meg a súgó részét, ott mindent megtanít és precízen lépésről-lépésre megtanítja a dolgokat. Nekem bejött. [#alien2]