Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Vectric

Indította gaben, 2024 április 09, 16:51

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Amit mondasz az viszont valószínű.
Ugyanis, ha előre elkészített sketc-et húzol ki, majd ezt a kihúzást patternizálod, akkor előjöhet a gond (ahogy a PROE-nél is volt ez régebben probléma és pont ilyesmire céloztam lentebb), ugyanis a sketch kihúzását akarod más és más pozícióba tenni, de az ugye ott van ahol... Szerencsére ez már, ahogy írtam megoldódott más szoftvernél.

Teljesen igazad van, hogy ha nem része valami okosan kigondolt koncepciónak (nálam van egy módszer amikor jó, sőt kell), akkor nem érdemes elkülönítve megrajzolni a profilokat, helyette  inkább "repülő" elemeket, vagyis a menet közben létrehozott segédelemeket jó használni.

000000000

Ez igaz, nagyon jó oktatója van. Lépésről lépésre végigvezet az egészen.

000000000

így kellene hogy kinézzen. Öt lépés az egész.

http://kepfeltoltes.hu/100724/471108294teszt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

frob

Elvileg sikerült.. nagnehezen
talán sikerült dxf et is csinálnom.. csak még a dxf et kellene megnéznem valahogy hgoymost mérethleyes eltt e vagy csak valamit kihányt...

és nagyon köszönöm a segítségeteket, megnéztem a ZMNE videót.. na ha lesz pár hónap szabadidőm... akkor elmegyek tanfolyni.. egész korrekt gépek vannak ahogy elnézem így azért meg lehet tanulni a dolgokat

frob

000000000

Ha belefér, akkor mindenképpen. Nagyon jó fejek az oktatók, tömör és lényegre törő a képzés. Az órán mindent megmutatnak frankón. Az alacsony szintű CNC vezérléstől (NCT, Fanuc), a CAD (Solid Edge) és CAM (EdgeCam) használatáig minden benne van. Nem sumákolják el a dolgot. Persze figyelni kell ezerrel, nem a lógósoknak való. Elég sok infót megpróbálnak lenyomni rövid idő alatt.

Az exportált DXF teljesen korrekt, NC progit lehet rá írni (ez nem AutoCAD :D). Csak a méretarányt be kell állítani exportálás előtt, mert alapból megpróbálja rátenni egy szabvány (A3/A4) lapra.

000000000

Felesleges előre vázlatot csinálni. Ha rákattintasz a Kihúzásra, egyből a vázlatszerkesztő lépéssel kezd. Ahol szürke nyíl van a lépés előtt ott valami hiba van. Jobb egérgombbal kattints a rá és válaszd a Definíció szerkesztése menüpontot, akkor tudod módosítani.
 Felesleges külön minta a fülnek és a fülön lévő lyuknak, azt egyszerre is meg tudod csinálni. Jelöld ki mindkettőt amikor hozzáadod.
 A kerek lyukakat általában Furatként hozzuk létre, de ez nem lényeges.

000000000

sziasztok solidosok!
egy kérdés ST2 müködik valakinek a lemez megmunkálás az az licenszelése?????

43pbwjg8s

Lámpás!

kellene két koordináta magánban az órádhoz!

gsbwxanch

ST magyar?
Hol lehet ezt megszer..ni?

43pbwjg8s

akkor jól egy a PROE ugy látom. :)

gsbwxanch

Ezt nem értem..?

gsbwxanch

Nem "szakítottam" ProE-el, ha erre gondolsz..:-)

43pbwjg8s

Csak nem hallok felőled.  
két lehetőség:
Vagy szakítottál vele, vagy megy a dolog, és ennek örülök mert akkor nincs kérdésed.
:)[#wave]

000000000

keres meg privibe!