Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Vagy usb-n viszem, vagy a vezérlő gépen futó fusionnal generálom le a gkódot. A rajzolás másikon történik.
Ja, ugyanazzal az accounttal több gépen is be tudsz jelentkezni.

De jobb lenne a spéci csatorna :D

0cphxg8ns

Nah de megrajzolod a tervezőn, majd pendrive-on átviszed a vezérlőhöz?
Akkor inkább csinálok egy megosztott mappát (lan), és csak behúzom (amíg mind két gép be van kapcsolva), majd átmásolom, és kikapcsolhatom az izmos tervező gépet, míg a lassú vezérlő gép (és lassú gyártás) végbemegy.

Ez járható út szerintetek?

vjanos

Ja, akinek hálózaton van a vezérlő gépe...

0cphxg8ns

Egy wifi-s pci kártya 3000 forint. Annyit megér nekem. :)

vjanos

Ne szivass már :)

Nem ezen múlik, ha nagyon kell osztok wifit mobilnetről.
Végigkábelezni nehéz lenne, távolság is van, falak is, több routerrel végigrakni is problémás...

0cphxg8ns

Hihi, erre nem gondoltam! :) [#worship]

sufnituning

Ezt hogyan tudom kettészedni két darabra?
Vagy bármilyen alakzatot szétvágni?

vjanos

sufnituning

Köszi Jani! nagyon jóóó!

sufnituning

Egy kicsit még szenvedtem vele, de a végén csak sikerült!
Azt is próbáltam, hogy az alsó részt kitörlöm, mert csak a felsőre van szükségem, de akkor visszaállította eredeti egységébe a tárgyat.[#nemtudom]

gaben

Bőven elég ha a nem szükséges body-nál a pilácsot lekapcsolod. ;)

sufnituning

Jó oké, de törölni nem is tudom?
Most arra gondolok, hogy készítek egy összetett alkatrészt, ami mondjuk 60 furcsa kis kütyüből áll.
Ha nem tudok törölni, akkor egyszerre nekem kb 60 kütyüvel kell dolgoznom, ami elég zavaró.[#conf]
Jó persze lekapcsolom a lámpát.

sufnituning

Másodikra 120 kütyüt akartam írni.

gaben

Tudsz törölni, de ugye a Fusion a sketch-ből indulva építkezik. Ha tegyük fel kitörölsz később egy olyan alkatrészt, amire más kütyük épülnek, akkor galiba van. Illetve nem is engedi őket kitörölni minden esetben.
Az elején nekem is nehéz volt megszokni ezt a metódust, de most már egyáltalán nem zavar, sőt.
Ez előnyős is lehet, mert ha vissza kell nyúlnom az eredeti skiccbe, utána végigmódosítja a body-t is.
És azt se feledjük, hogy ez egy CAD-CAM progi.
Sokszor az alkatrészek rajzolása még mindig egyszerűbb lehet az AutoCad-ben.
Bár az utóbbi időben olyan szinten ráéreztem és megszerettem a Fusion-t, hogy ez egyre kevésbé valószínű a számomra.

sufnituning

Na ezzel  meg kell akkor barátkoznom, mivel nekem is nagyon kézre áll  ez a Fusion, nagyon megszerettem.
Ez előtt a DesignSpark Mechanical 2.0-vel alkotgattam.
Igen, bizonyos szempontból még előnyös is, minden visszabontható.