Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

uph5fcryd

nagyon köszönöm a gyors segélyt....

cipk5xtny

Sziasztok kérdeznék valamit.
Létrehozok egy sokszöget/12 oldal/ majd rá szeretnék tenni egy másikat,és azonos adatokkal nem jól helyezi el a második sokszöget . Ez mitől lehet? A sokszög oldakait adom meg mert az a méretem volna a fix..

smalla

A két sokszögednek nem egy a középpontja. ( a két karika középen). Jelöld ki mind a kettőt (ctrl klikk) majd nyomd meg a coincident (egybeesés) gombot a sketch szerkesztőjében.

cipk5xtny

z2a2u8wf

Tudja a Fusion ezt a fajta pályagenerálást?

z2a2u8wf

És hogyan lehet a Fusion 360-at Maradéktalanul Letörölni?
Újra szeretném telepíteni de nulláról.

a77ruejwh

Nézek oktatóanyagokat és van egy videó amiben Sculpt modellezést használnak, az én verziómban nincsen. Tudja valaki, hogy le lehet tölteni hozzá?
https://www.youtube.com/watch?v=MNZQMK_aw7M

vjanos

Itt leírják az eltávolítás mikéntjét.

Tud szimultán többtengelyes megmunkálást, de meg kell faragni hozzá a postprocit a gépednek megfelelően.

vjanos

A videón még a régi menüpont van, azóta átvariálták...

Benne van a tiedben is: a Modell munkatér, Create menü alatt keresd a Create Form alatt :)

z2a2u8wf

És ki tudná nekem megfaragni?

gaben

Szevasztok,

egy síkmarást és egy zsebmarást miképpen lehet összefűzni, hogy csak szerszámcserére álljon meg a program.

köszi, Gábor

zozo

Ha a zsebmarás előtt másik szerszámot adsz meg, akkor a postproci beteszi a szerszámcserét a gkódba, és megállítja addig a gépet. Bár én ezt linuxcnc-ben csináltam, de gondolom a mach sem maflább ebben.
(ellenőrizd le az elkészült gkódot a biztonság kedvéért)

gaben

Köszi,

na sikerült úgy összefűzni a két különböző feladatot, hogy most már a szimulációban látszik a szerszámcsere.
A G-kódban viszont nem látom a váltást.
Azt meg lehet tenni, hogy álljon meg az egyik feladat befejezése után és várjon amíg kicserélem a szerszámot, majd újra az útjára engedem?

gaben

Lehet nem túl elegáns, de tettem az egyik művelet végére egy M1-et az összefűzött G-kódban.
Így meg lehet ejteni a szerszámcserét, és utána mehet tovább a program.
Illetve ha egyszer végre sikerül a gépet fölavatnom, akkor nem fűzöm össze a marási műveleteket és egyesével töltöm be őket.

xt79ipd3

Üdv!
 Két napja az alábbi problémával kínlódom, már több idegrohamon túl vagyok. [#falbav]
A netről leszedtem egy marógép tervet. Ezen szeretnék módosítani: a híd lapja a terv szerint 25x150-es aluprofilból van. Nekem viszont 80x160-ast sikerült vennem. Ezt és az ehhez kapcsolódó alkatrészeket szeretném átméretezni a tervben. Néztem tutorial videókat is, de nekem nem sikerült a Scale módban méreteket beírni. Lehet, hogy read only a file? Ha átküldhetném a e-mailben, valaki vetne rá egy pillantást? Nem kérem, hogy csinálja meg a módosítást, mert akkor én sosem tanulom meg. Csak legalább egy iránymutatást szeretnék a sötétben tapogatózás helyett. Köszönöm