Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

A tengelyek beállításainál lehet megadni a softlimit koordinátákat, természetesen gépi koordinátában. A General fülön pedig be- vagy ki lehet kapcsolni a softlimitet.

vjanos

Szia,

Ugyanazt a postprocit használod lézerezésnél és marásnál?
Nincs sajna jobb ötletem, mint amiket lejjebb írtam Gábornak :(

svager

Be kell állítani a tengelyeket,mert nem tudja mekkora a mozgástartomány.

Nekem is ezt írja ki demo módban,de a rendes profilnál normálisan működik.

gaben

Na ez lesz a következő lépés, mert nemcsak Demo módban csinálja ezt, hanem a mozgásvezérlőhöz csatlakoztatva is.
Bár azt még nem tudom, hogy ezt miképpen kell csinálni. [#fejvakaras]
Az a biztos, ha Csabától kérek segítséget.
Remélem nem unja még. [#vigyor]

dezsoe

Az a probléma, hogy engedélyezve van a softlimit és 100 van beírva a softlimit - és softlimit + értékhez is. A mínuszokat vedd le 0-ra. (A 100-100 páros azt jelenti, hogy 100 és 100 között mozoghat. Ebből nem nehéz kilógni. :)) Egyébként, a munkadarab közepén van a 0,0 pont, úgyhogy a munkaterületet is úgy kell beállítanod, hogy ne menjen mínuszba az X vagy Y.

dezsoe

Nem írtam, hogy mindhárom tengelynél így van a softlimited. A munkakoordinátáknál vedd figyelembe a munkadarab méretét:

gaben

Szia Csaba,

köszi a segítséget, azt hiszem sikerült ráérezni az UCCNC működés mikéntjére. [#worship]

Az első mozzanat az volt, hogy a Fusion-ben az origo kezdőpontját a "Stock" aljára tettem, így el tudom kerülni a mínuszba futást.
Bár most már ez sem gond, mert csak végigpörgetem a G-kódot és ennek megfelelően állítom be a soft limiteket az összes tengelyen.
Viszont bármit csinálok, Demo üzemmódban "Drive not ready" hibaüzenettel megáll.
Összekapcsolt mozgásvezérlővel viszont tökéletesen működik és ez a lényeg.

A "marási folyamat" közben próbaképpen teszteltem, hogy kihúzom az Ethernet kábelt a laptopból. Minden mozgás azonnal megállt szerencsére.
A Modbus kommunikáció átvitelére szolgáló USB-RS485 kábelét viszont hiába húzom ki a laptopból, a marómotor nem áll le. És ilyenkor mivel megszakadt a kapcsolat a frekiváltó és az UCCNC között, az UCCNC-ben sem tudom lelőni a mocit.

És jól rémlett, hogy van erre is funkció.
Ha időtúllépés van a kapcsolatban, akkor választhatunk pár leállítási opcióból: leállás beállított idő szerint, gyors megállás, csak hibajelzés, stb.
Szóval ez is kipipálva, teszteltem és működik. [#heureka]

Még egyszer nagyon köszi a segítséget mindenkinek, de különösen Csabának! [#eljen]
[#worship]

dezsoe

Szia!

Ez a drive not ready nekem teljesen ismeretlen. Le tudnád fotózni és az UCCNC topikba felrakni, hogy ne ide szemeteljünk? Köszi!

gaben

Több komponensből álló rajzból, hogyan tudok átmásolni bizonyos komponenseket egy másik design-ba?
Lézervágósnak szeretném odaadni a kivágandó alkatrészek .dxf fájljait, de nem tudom a lemezeket átmenteni.
[#fejvakaras]

zozo

A menüsorban jelöld ki, ne a komponenesre klikkents. Aztán copy, majd az új design-ban jobb egérklikk és paste new

gaben

Basszus, 2 órája ezzel küzdök és nem tűnt fel a paste new. [#vigyor]
Mondjuk mindig a body-t jelöltem ki, lehet azért.

köszi zozo [#worship][#eljen]

zozo

Igen, body-t nem lehet átmásolni, komponenst kell előbb csinálni belőle.
Az a szívás, mikor az ember sok alkatrészt kijelöl, aztán az istennek se müxik. Aztán kiderül, hogy van benne egy alátét, ami body :)

gaben

Ne is mondd, vannak még meglepetések. ;)
Az utóbbi napokban-hetekben jobban ráfeküdtem a Fusion-ra és már csak ebben rajzolok, de vannak nehézségek.
Autocad-hez vagyok még mindig szokva és ami abban 1 perc volt, az itt néha küzdelem.
Aztán amikor az ember rájön vagy utánanéz a neten, akkor már egyszerű és világos.

Remélem a lézeresnek jó lesz a .step fájl is, mert elhagyhatnám az Autocad-ben az átkonvertálást .dxf-re.
Ezzel is egyszerűbb lenne az életem.

zozo

A fusion is tud dxf fájlt, bár azért a step-et is küldd el neki.

gaben

Beilleszteni igen, de menteni komponensből?