Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

gaben

Pedig az lenne a cél, hogy a görgők futásával vinné a szalagot is magával az animáció során.
De most csak a görgők forognak együtt.

vjanos

Holnap még utánakeresek, de szerintem azt nem tudja :(

sastas

Ez még inventorban is izgalmas feladat, főleg "végtelenig".  Szerintem a fusion csak szilárdtesteket kezel, és nem tudja a csiszolószalagodat flexibilisként kezelni ilyen módon.

gaben

Lehet, mindenesetre szuperek voltak Jani tanácsai, mert sikerült megcsinálnom a szalagot végre. :)

A körfutásos témával nincsen gondom, de ez a nem körpályán futó szalag nem fog összejönni. :(

sastas

Azért írtam az ilyen jellegű flexibilisséget. Két osztókört legördít egymáson, de ezek a változó rádiuszok(még) kifognak rajta. Ha jól sejtem nem egy túl gyakran igényelt feature

zozo

"Egyszerűen az offsetelést meg tudom csinálni egyesével, minden vonalszakaszra rákattintva."

Az offset párbeszéd ablakban pipáld be a chain-t és akkor körbejelöli.

gaben

Na ezt nem figyeltem, köszi. [#worship]

kzoli

Üdv mesterek! :)

Gyors segítségre lenne szükségem. Adott egy sketch amibe beimportáltam egy vektoros svg fájlt. Ki szeretném vágni rétegelt lemezből a kontúrt. A CAM modulban a 2D contour elemmel gondoltam megvalósítani. Hogyan tudom beállítani, hogy a kontúrvonal külső felén "menjen" végig a maró, ne pedig a belsőn?

vjanos

Amikor kijelölöd a kivágandó kontúrt, akkor ott egy kis piros nyíl jelenik meg.
Arra kattints rá.

kzoli

Működik! Szuper! :D
Köszönöm

z2a2u8wf

Segítség kellene. Legenerálom a kódot. fusionban, cimcoban jó a szerszámpálya rajz. machmillben és machturnban viszont van egy kis gond. milyen postprocit használtok esztergához?
Esetleg dobna valaki egy xml file-t machturn-hoz?

z2a2u8wf

z2a2u8wf

vjanos

Kicsit konkrétabban mi is a kis gond? :)

A Machos részhez nem értek, de hátha itt találsz a tiednél újabb/jobb postprocit.

z2a2u8wf

A körívek nem egyeznek.