Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

robokacsa

help

azt hol lehet beállítani, hogy a Z tengely a top oldalra merőleges legyen?
gondolom így lenne célszerű szerszámpályát generálnom.

vjanos

4 hsz-t olvass vissza. :(

De cam szempontbol midegy, ugyis a setupban választasz koordináta rendszert.

robokacsa

köszönöm.
elölről kezdtem olvasni [#vigyor5]

smalla

Sziasztok,

azt tapasztalom, hogy sok egymásba linkelt komponensből összerakott darabnál egy idő után nem hajlandó mozgatni a darabokat, van, hogy kifagy a program, máskor meg csak nagyon sokat vár, aztán nem történik semmi. kb 3-4 lépcső mélységben vannak a darabok maximálisan.
Tapasztalt ilyet valaki?
Hogyan lehetne elkerülni?

Ha brake link-kel megszüntetem a függőségeket, akkor is ugyanez a helyzet. De ha ugyanazokat a komponenseket, egy szinten egyesével illesztem az ábrába, akkor nincs ilyen baja. Csak így elég nehézkes, mert viszonylag sokat kell változtatni sok helyen, s van, hogy kimaradnak dolgok.

A program ezt tudja, vagy én bénázok valamit?

remrendes

Milyen hardver van a progi alatt?

smalla

I7, 16Gb RAM, SSD, meg valami 3-4 éves Radeon, nem gondolnám, hogy ettől lenne lassú.

zozo

3 órája! -nem jövök rá, miért nem csinálja meg ezt a zsebet a CAM.
A szerteágazó hornyok 2mm szélesek, átm.2-es maróval a közelükbe se megy. Ha 1.9-et állítok a szerszámnak, akkor a felét megcsinálja. Ugyanez a helyzet 1 mm átmérőjűvel is, a mellékelt képen ez a pálya van.

Kijelöli szépen az egész árkot, de csak ilyen pályát csinál rá. Persze nekem 2-es árkok kellenek és 2-es maróm van, így tiszta ideg vagyok.

Adjatok lécci valami ötletet.  Köszi

vjanos

Kérdés, hogy milyen művelettel akarod kikapirgálni?
Pl az adaptívval nem fog menni a maróval azonos méretű zseb, mert ott körív szeleteket próbál kiharapni a maró, és
kell hely a ráfordulásnak.
Slottal próbáltad?

Küldd el a fájlt, ha nem titkos, megnézem.

zozo

Köszi, épp kajázok, de mindjárt elküldöm a fájlt.
2D pockettel akarom kiszedni. Már nincs olyan paraméter, amivel ne kísérleteztem volna :)
Mindig csak a fele zsebet szedi ki. Megnézem a slottal is, de nem tudom, hogy a közepét az kiszedi-e.

Köszi mégegyszer, pár perc és küldöm a fájlt.

zozo

Elment emailban az f3d fájl. A lot of thanks...

zozo

Jött egy ötletem, letöröm a hegyes sarkokat, hátha azzal nem tud mit kezdeni a CAM program.

zozo

Most is csak a fele zsebet marja ki [#falbav]

vjanos

Nem olyan bonyolult kontúr ez... meg kell írni kézzel a gkódot [#eplus2]

zozo

No, a trace kiszedi a nyúlványokat, azok kontúrját, csak a közepére kell kitalálnom valamit. Szerkesztek bele valamit neki :)

Ezekszerint nálad is csak a felét csinálja...?