Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi a fáradozásod ismét. Ja és megnéztem végre a videódat is, hálás köszönet érte, az animációs résznek külön örültem, tök frankó.

A body átmozgatáshoz én csak ezt a linket találtam, de mivel nincsen Paste New  menüsorom és nem is találtam sehol, itt abbahagytam a további kutatást :)
body to new design

Este kipróbálom a Te linkeden lévő megoldást is, végülis a cél, hogy az animálni kívánt részt új design-ba helyezzem.

8-10 alkatrészt kell egybeolvasztanom, hogy együtt mozogjon egy egység, amit az eredeti rajzon nem szeretnék elkövetni :)
(ennyi joint-ot meg nem akarok szerkeszteni, összelinkelni)

remrendes

Ma sikerult megnezni jobban az ujdonsagot.
Hianyzik, a testbol lemezze alakitas (legalabbis a solidworks usereknek megszokott verzio), illetve nem ertem, hogy a lemezvastagsagot miert kell elore deffinialni. Vagy csak en nem jottem ra, hogyan lehet. Megoldhatatlan hajlitasok nem jelzi, csak nem tudja ertelmezni a teriteket es inkabb nem csinalja meg.
Ettol eltekintve elorefele fejlodott a szoftver.

remrendes

Apropo, a nestinget nem most igertek?

zozo

Összefoglalva a test/komponens (vagy ezek csoportja) átmásolását új dizájnba (Jani alább linkelt videója alapján):

1. csak üres dizájnba érdemes betenni, mert ha van már rajzunk, annak is törli az előzményeit, idővonalát.
2. szerkeszthetünk tovább, sketch-et is készíthetünk, de csak idővonal nélkül.
3. viszont jól használhatjuk animáció készítésére, így az eredeti rajzon nem csúfoskodnak a joint szimbólumok és azok méretvonalai stb.

Kb. 30 elemből álló rajzot tettem át, több együtt mozgó elemet egybeolvasztottam, majd minden akadály nélkül szépen animálható volt a rajz.

vjanos

happisusu

Segitség béna vagyok [#wilting] a nyolcszögletű részt hogyan tudom a nehgerpalástra ráilleszteni egy kúpos átmenettel ???
Köszi Süsü

vjanos

Loft művelettek próbáld.

remrendes

Marmint a hatszog alaku nyolcszogletut? :) Kulon test?

krnj79r9n

Sziasztok,

Másnak nincs baja Fusion-nal?
Kb. egy órája behalt mentés közben, vagy legalább is azt hittem. Feladatkezelőből lelőttem.

Azóta nem tudok megnyitni semmit. Tudok új dolgokat rajzolni, de nem tudom elmenteni.
A net megy. Már újraindítottam az egész gépet, a fusion megy, de a mentés megnyitás nem.

Nem lehet hogy az Autodesk szervere rogyott meg egy kicsit?

Remélem hamarosan helyreáll, mert egy projektünk most csak fusion-ban van és már nagyon sokat dolgoztam vele. :-)

Más nem tapasztalt ilyet?

vjanos

Jelenleg nekem sem indul el Mac-en.
Itt dobott egy hibaüzenetet, hogy nem mennek a szerverek, és keményen dolgoznak a helyreállításon.

9a8r3iviv

Én , úgy jártam , hogy hétvégén terveztem rajta , most hogy van időm ,gondoltam exportálom a g-kódot és hajrá , de be van fagyva.Még jó , hogy előtte , feltöltöttem a kompresszor tartályt.[#falbav][#nevetes1]

frob

jó is ez a felhős módi...
mentené inkább két helyre ( sajátgép+felhő) és akkor nem lenne ilyen gond...

vjanos

krnj79r9n

Köszi a választ!
Akkor csak nem én voltam a hülye. Használtam szinte egész nap, aztán egyszer csak nem mentett tovább.

Igen tényleg jobb lenne, ha alapvetően offline módon működne és amikor van net akkor szinkronizál. És nincs gond, ha akadozik vagy éppen lassú a net. Sajnos a cégnél elég gáz a net és sokszor azért eléggé lassítja a munkát a beillesztésekkor vagy egy összeállítás frissítésekor (aktualizálásakor).