Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

remrendes

Alapbol igen. Ha le szeretned menteni, akkor neked kell kiexportalni.

zozo

Szia, hát mondhatom vegyes. Vannak fekete ívek, körök és egyenesek, valamint fordítva is.
Én is észrevettem, hogy nagyon randa kinézete van, de nem néztem utána, mit jelent ha megfeketedik.

Nagyon sokat módosítgattam a rajzot, aztán volt ami visszakerült a törölt helyre, sok offset is volt, persze a korábbi offsetet nem engedte újra, több új sketch-et indítottam, aztán volt amit töröltem később, szóval egy kínlódásos rajz, mert adott határon belül kell elhelyeznem több dolgot. Lényeg, ennek a sok módosításnak tudtam be, hogy kék-fekete a sketch.

Megköszönöm, ha elmondod, mitől vált át a kék.

remrendes

A fekete a teljesen definialt, a kek a hatarozatlan. A keket szabadon tologathatja, vagy akar modosithatja is, ha neki ugy konnyebb.

frob

Érdekes hogy offline módba kapcsolva is elérhető a fájl, a másik hogy tervezés közben igen nagy adatforgalmat generál, ha épp csak lesem a képernyőt akkor is...
Ez normális? már mint a nagy adatforgalom?

remrendes

Nem tudom, nem szoktam figyelni. Nehany fajlt megtalalni a
c:\Users\username\AppData\Local\Autodesk\Autodesk Fusion 360\itt a legnagyobb meretu konyvtar\W.login\ utvonalon

zozo

Egy-két kérdés ismét, ha még nem zavaró :)

Body-kat összeszerelni szeretem a move/point2point  paranccsal, most viszont az istennek se tudtam megfogni egy többlépcsős, üreges forgástest  belső középpontját. Hiába forgattam, zoomoltam, a középpont megjelent, de ahogy vittem felé nyilat, rögtön eltűnt.

A többi középpontot simán meg lehetett fogni. Érdekes, hogy ha hosszan nyomom az egeret, a lenyíló menüben nem szerepelnek középpontok, csak face-ek.
Viszont nem enged face-t kijelölni.
Nálatok is így van?  (A cad-ben frankón lehetett így összeszerelni.)

Végül persze komponensként már az assemble menüben át tudtam tenni, akkor már adta az összes belső felületet is.
Úgy látszik, néha muszáj komponenseket gyártani, ha az ember szerelni akar több idétlen darabot.

Tök jó viszont a fusion alkatrész tára, komponensként lehet onnan is letölteni cuccokat. Korábban a grabcad-ról töltöttem, de az idegeimre ment, hogy utána napokig jöttek a különféle ajánlatok, tucat emailben.

Ja, és még valami. Ha hosszú idő után visszalépek egy korábbi sketch editálásához, visszalép az idővonal is, aztán ott is marad, kilépés után is. Aztán csak keresek, hogy hová lett ez+az. Aztán klikkelgetni kell többször az "idővonal végére" nyílra, mire megjelenik. Ez is csak nálam fordul elő, vagy a kilométernyi hosszú idővonal miatt van?

vjanos

Probáld meg a középpont kijelöléséhez a ctrl vagy alt vagy shift gombot nyomni amikor épp látható - mintha ilyen emlékem lenne...

remrendes

Esetleg adhatsz a kornek egy kozeppontot, "center of circle" paranccsal.

zozo

[#taps]  Köszi a rémrendes tanácsot.[#wave] Így müxik.

Érdekes, hogy egy fusion tárból letöltött axiális csapágyat a joint-tal nem tudtam a fészkébe tenni, semmilyen módon, folyton conflict-ot jelzett, nem jöttem rá, miért.
Pontosabban behelyezte szépen a helyére, ott csücsült, aztán jött a warning, és persze OK-ra meg eltűnt belőle.

Move- val pedig, a tanácsolt középpont megadással szépen helyére került.
Köszi.

János, a CTRL lenyomással ott marad valóban a középpont, csak nem engedi kijelölni. Tehát marad ilyenkor a  középpont megadása, segéd elemként.

zozo

Ja és ezeket a "gereblye" szimbólumokat, amit a joint létrehoz, hogyan lehet eltüntetni a rajzról?
(ha törlöm, törli az elemet is)

A másik, a komponensek menüsorban megjelenik kis karika, azzal aktívvá tehető egy komponens, a többi meg "fátyolos" lesz.
Na, ezt visszakapcsolni már nem sikerült, csak visszalépéssel. Ez mire jó? -amúgyis aktív minden.

remrendes

Hat igen, vannak meg gondok (illetve szerintem atgondolatlan funkciok), de az arahoz kepest...

vjanos

Na végre megjött a nagy nyári update.

Többek közt a lemezkezelés, a böngészőben futó verzió és az Eagle integráció. [#taps]

zozo

Eagle integráció? Tehát várható, hogy kompatibilis dxf-eket tudunk exportálni?  No, ez jó lenne, nekem is volt vele gondom.

....és már tudom, mire jó a komponensek aktiválása. :)
Aktiváláskor az idővonalról levesz mindent és csak az aktív komponens történései láthatók, egyszerűsítve a belenyúlkálást.

Egy röpke kérdés. Ha egy rajz részletet, vagy pl. egy testet szeretnék a rajzból áttenni egy új design-ba, hogyan tudom megoldani?  Sajna copy/paste nem működik ilyen formában.

remrendes

Ide is. Egyelore csak kicsit tudtam nyomkodni az uj funkciokat, de elso nekifutasra nem valami "powerful".

vjanos

Az Eagle témáról annyit tudok, ami a linken levő videóban van :D
Ha ott frissül az áramkör akkor a Fusionban is frissül a nyák és a rajta levő alkatrészek 3D modellje - illetve ha a Fusionban átméretezed a nyákot, akkor az meg az Eagleben látszik majd.

A test másolásáról másik dizájnba itt egy videó.
Béna, nem is kommentálnám... :D
Valószínűleg az adott testhez tartozó előzményeket, idővonalat nem akarják a dizájnok közt átvinni, mert túl sok függőséget hozna be.