Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Én akkor szoktam így járni, ha van egy kényszer ami pl az alap felület egy sarkához, vagy az origóhoz köti a rajzot...

Ha a nullpontból indulsz mondjuk egy téglalap sarkával, akkor ott ez automatán létrejön és nem engedi utána odébbvinni magát. :D

zozo

"Ha a nullpontból indulsz mondjuk egy téglalap sarkával,..."

Aham! Pont ezzel a résszel volt a problémám. A kis mocsok...!
-és még öröklődik is ez a jó tulajdonság.

Később a copy rajzon lekerekítettem azt a sarkot, ami az origón volt és most mozog minden irányba.

Tehát a megoldás, le kell választani az origóról a csatlakozó pontot (pl. egy letöréssel, vagy lekerekítéssel), majd elmozgatás után visszatenni.

vjanos

Ott is megjelenik a kényszer szimbóluma, azt kijelölve le tudod törölni.

Egyébként meg van ujdonság, mostmár rajzok közt is lehet sketchet másolni :)

zozo

Pompás hír!  Ezt bírom a fusionban, hogy nem dőlnek hátra a fejlesztők, hanem folyamatosan dolgoznak rajta.

frob

sziasztok
A lemezmegmunkálás mikor lesz elérhető a mezei usernek?
Hol lehetne ennek utánanézni?
R.

somma

frob

hóóó , köszi!!!

zozo

Sketch rajzoláskor szoktam úgy elhelyezni újabb kört, vagy más kiinduló pontot, hogy a bázis ponttól elindítok egy segédegyenest pl. 80-ra, onnan 90 fokban fel 20mm-t, majd onnan 45 fokban 15-öt. Csak mert oda kell jutnom, de máshonnan nem tudok. Aztán leteszem a kört, vagy amit kell, majd a segédvonalakat törlöm.

Csakhogy most azt vettem észre, aminek a szerkesztés végén kerek 100mm-nek kéne lennie, arra azt írja a measure ponttól-pontig mérés, hogy 100.014. Hogy a fenébe csalja oda azt a bő századot?
Talán mert a fokokra eddig tized mm-es pontosság volt beállítva a preferencies-ben?

Van mikor elfelejtem enterrel rögzíteni a fokot, helyette csak egérklikkel megyek tovább, talán ezeknél tud csalni kicsit.

3D-s látványrajzon persze nem gond, csak ha erről akar az ember g-kódot is generálni, akkor már zavaró lehet.

zozo

Ja, s még egy kérdés.
Az error-ok kezeléséről van szó a videóban? (még nem volt időm végignézni)

Mert akkor majd megnézem, mit kell tenni az ilyen filet, meg move errorokkal. Van 3-4 ilyen üzenetem.

köszi.

vjanos

Érdekes probléma. Még nem találkoztam vele, vagy csak nem vettem észre :D

Az lehet pl amit írsz, hogy a végén összeadódnak a kerekítési hibák.

Ha a kezdőpontodba rajzolod meg a kört, és azt mozgatod a kívánt koordinátára az pontos eredményt ad?

vjanos

Nem sok, csak ami épp előjött...

Általában a letörést lekerekítést mindig a legvégén érdemes csak rátenni, különben bekavarhat.
A szögben találkozó éleken levő lekerekítésekkel sajnos van, hogy nem bír mit kezdeni :(

zozo

Köszi a választ. Nem próbáltam a kezdő pontból átmozgatni, de lehet, hogy akkor nem jönne elő. Majd kipróbálom, ha megint észreveszek ilyet.

Néztem egy másik alkatrészt is, ott az alkatrész méretek, távolságok jók, viszont pl. az egyik kör középpontjának Y koordinátája (alul megjelenő sorban) mondjuk Y100, a vele azonos vízszintes vonalra rajzolt kör közepének Y-ja meg Y100.01.
Persze ha csak ennyit csinálok, minden OK, csak későbbi szerkesztgetések során mászik el.

Gyanítom még azt is, hogy mindkét esetben kényszereztettem körökhöz tangenciális egyeneseket, lehet, hogy ott számolja el magát. Hasonló rajzomon, ahol nincs ilyen kényszer, minden klappol.

Volt ma még egy érdekes dolog.  Egy 9 darabos body-t akartam egyben, ponttól-pontra átmozgatni. Szépen a helyére tette, körbeforgattam, hogy minden rendben-e, majd leokéztam, erre szanaszét szórta a bodykat. :)
Aztán 4-et egybeolvasztottam és úgy már vitte a maradék -öt is magával.

zozo

Lekerekítés: -igen, nálam sem jelölte ki körben az idomot, egy ívekkel találkozó egyenest úgy jelöltem hozzá. Megcsinálta, de reklamált :)

remrendes

Milyen szinu a sketch? Kek vagy fekete?

frob

Sziasztok

A fusion csak felhőbe ment vagy ha nem, akkor hol találom a mentési könyvtárát?

Köszi!
R.