Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

skcrtjgxn

Azt hiszem tudom mi okozott erő ingadozást. Így írtam:
"arra gondoltam az eddigi ismereteim alapján, hoogy a F360-ban parametrikus".
Hát, igen. Rövídítettem és a parametrikus modellezésre gondoltam.
Kösz a linket átrágom rajta magam, nem vagyok egy szinkron tolmács, de menni fog.
A felhő: erre gondoltam én is (kimentem egy rajzba), de úgy hozzászoktam, hogy az ilyen "dynamic component"-eket egy külön menüpontból tudom bekérni a rajzba (persze ennek a helyét egy felhős mappba raktam, így nem veszik el - talán -). Könnyebb lenne, ha behívható lenne, mert itt is, ott is szerepelnek az adott rajzban a componenek, bodyk listája, stb..., ha rajzlapon vannak. Több adat, nehezebb navigásció. No, mindegy. Ez már részlet kérdés.

köszi

Földi Péter

Szia János,

Lenne egy kérdésem. A másolással származtatott objektumok esetében van tudomásod szerint parancs, ami rokonsági kapcoslatot leválasztja? Úgy értem, hogy törlést követően az eredeti, másolt objektum változatlan maradjon. Sokszor van rá szükségem, hogy a BODY-k vagy COMP-ek elfelejtsék gazdájukat és független elemmé váljanak.

Köszi a választ,
Péter

vjanos

Szia,

Ha másik modellt dobsz be a rajzodba, akkor a fában egy láncszem jelöli a linket, és a helyi menüben lesz egy Break Link opció.
Erre gondoltál?

Földi Péter

Szia,

Nem, ezzel nincs problémám. Amikor halmozott mennyiségű eemet hozol létre egy profile-ból, sketch-ből, az új objektumok magukkal cipelik a szűlőelem tulajdonságait. Ha ezeket az elemeket lemásolom vagy sokszorozom őket, akkor ha később az eredeti (szülő) objektumon módosítok, változnak a "gyerek"-objektumok is. Esetleg törlődnek, vagy összeomlanak. Ezt az "INHERITED" tulajdonságot szeretném izolálni, leválasztani, hogy önálló egyedeket (CHILD) kapjak önálló tulajdonságokkal. Lehet, hogy csupán a komponens lehet a megoldás. Bár ott is hasonló az öröklés tapasztalatom szerint.

Üdv,P

vjanos

Hirtelen azt mondanám, hogy ilyent nem lehet, pont ez a lényege, hogy időben visszamenve változtatva pl az alap sketch-et hozzáhúzza a későbbieket.

Próbáld meg esetleg az egész idővonalat ki-bekapcsolni, Ez is a jobbklikkes menüben van a gyökér komponensen, vagy valahol azon a környékent kattogtatva a fában.
Persze ezzel lehet többet vesztesz, mint szeretnél...

zozo

Többféle  anyagból összeállított szerkezet együttes súlyát nem lehet kiíratni?

A properties csak az utoljára kijelölt body súlyát írja, hiába jelölök ki többet. Egyenként meg 60 alkatrészt kiírni nyűgös lenne.

Pedig mintha láttam volna ilyen lehetőséget, de lehet, hogy acad-ben.

zozo

Solved.
Persze hogy megmutatja, a gyökér komponens menüre kell jobb klikk, aztán properties. De béna vok[#szomoru2]

vadember

zozo

gaben

Sziasztok,

óralap rajzát elkészítettem, és próbálkozom a marási művelethez beállítani a dolgokat, de a Z tengelyem rossz irányban áll és nem tudom függőlegesre állítani.

Vagy már a rajzolás elején rossz síkot választottam?

Van ötletetek, hogy ezt utólag miképpen lehetne a jó irányba állítani?

köszi

z2a2u8wf

X-y síkon kellett volna lennie. Neked most x-z irányba van. A Z tengely felfelé mutasson. Forgasd el 3d-ben.

vjanos

M -el forgasd el.
De a CAM szempontjábol mindegy, ott vesz fel az ember olyan koordinátavrendszert ami megfelel.

ezsolt74

Próbálta már valaki hogy Fusion 360-at Windows-os tableten ,aktív ceruzát használva , lehet-e rendesen rajzolni,tervezni?
Mert nekem tetszene hogy ha nem egérrel ,hanem ceruzával lehetne használni.

gaben

Sikerült megoldani köszi mindenkinek.
Le is generálta a szerszámpályát 2mm-es maróval, de a G-kód készítés hibára futott.
Csináltam egy hasonló, de csak móricka rajzot, ott hibátlanul lefutott a G kód az UCCNC-re és a szoftver ki is marta a képernyőn.

Tényleg, találtam az Autodesk honlapján CNCDrive-os posztprocesszort az UCCNC-hez.
Ez vajon hivatalos?

fa4igtzhp

Próbálta valaki a Fusionnal G-Code-ot marni UGS-sel (GRBL vezerlovel)? Arc-oknal a Fusion olyat csinal a G-Code-ba hogy nem ismetli a G parancsot csak koordinatat kop ki:
G3 X5.518 Y-1.591 I-0.017 J-0.199
X5.5 Y-1.667 I0.182 J-0.083 F60

A GRBL-nek nincs ezzel semmi baja lathatoleg, mert jol marta ki. Viszont az UGS minden egyes sorra feldobott egy ablakot, hogy neki ez igy nem tetszik es felvenne filterre. Ezzel az a baj, hogy allandoan ra kell kattintani, majd a folytatas play ikonra is kattintani kell. Eleg idegesito.

Mielott nekilatnek irni egy Perl scriptet ami a G-Code-ot rendberakja, nincs valami megoldas a Fusio-nba ami kenyszeriti, hogy minden sorban irja ki az adott G-Code-ot akkor is ha az ismetlodik csak? Nezegettema Postprocesszort, de latgatolag nem ad ra lehetoseget ilyen melysegben.