Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

skcrtjgxn

Na, a rajz egy kicsit nem az, amire számítottam. A verzió eggyel korábbi, nincs benne a negyedik. Talán ez mindegy is. A furatpalást felosztása így még látható, de azt gondoltam, hogy megnyitja a F360-ban.

vjanos

Nem tudod eltűntetni.

Valószínűleg azért ilyen, mert az a verziós DXF formátum amibe kiexportáltad nem támogatja a köríveket, hanem egyenes szakaszokkal közelíti.
De az is lehet, hogy a fusion olvassa be ilyen kompatibilis módon, sajnos ez a DXF import nem erőssége...

skcrtjgxn

köszi

Miben érdemes kimenetet csinálnom a SU-ból?
.3ds .dwg .dxf .dea .fbx .ifc .kmz .obj .wrl .xsi 3D exportokhoz ezeket tudja.

Egyébként lehet, h a SU a ludas mert, a köríveket 3-999 szegmens közti számból tudja generálni. Akkor valószínű, hogy mindig ilyen lesz magas szegmensnél is? Csak sűrűbb?
Próba tovább:
AC13 a legmagasabb verzió, amiben kitudom exportálni, ua. a hiba. Találtam közben egy plugint az SU-hoz, ami DFX-be kiviszi, de az sem jó. Beállítottam a legmagasabb szegmensre ,de csak sűrűbb a vonalkázás. DFX kilőve.

vjanos

Biztosat bem tudok sajna, én megpróbálnám svg vagy step formátummal, ha van ilyen plugin. Esetleg valami külső/online konverterrel ha kell.

skcrtjgxn

Ezt a kisérletezgetést most félre teszem a rajzkészségem fejlesztésének a javára.

skcrtjgxn

A SU-ban az minden egyes alkatrészemet külön komponensként készítettem. Ez azért volt jó, mert az alkatrészek méreteit egy táblzatban letudtam menteni és volt egy szabászlistám.
Tudok itt alkatrész listát kimenteni esetleg?

Arra már rájöttem, hogy a komponenseket hogyan kezeljem külön alkatrészekhez, de tudok-e azonos sketchet hozzáadni a külön komponensekhez? Vagy csak mindig az aktuálisba behúzom?

skcrtjgxn

A táblázatos anyagméret kinyerésre ezt/valami ilyet  kerestem.

skcrtjgxn

Parametrikus modellezésben van aki jártas?

El tudom menteni a létrehozott parametrikus modelleket, hogy ne kelljen létrehozni minden munkához. Az én esetemben sokszor ua.-ok az alapok kellenek.
Vagy csak, ha elmentem a fájlt a készített a "parametrikával"?

remrendes

Szerintem mar felesleges 2D-ben molyolni, mire szabalyosan megvannak a nezetek es be van meretezve ACAD-ban, addig egy parametrikus szoftverben meg a 3D is elkeszul ezek mellett.

remrendes

Nagyjabol mar minden modellezes parametrikus.
Viszont a valtozokkal, fugvenyekkel rajzolas altalaban csak az adott rajzra, osszeallitasra ervenyes.

skcrtjgxn

Eddig a SU-ban dynamic componenteket hoztam létre és azokkal dolgoztam. Ennek a megoldásnak keresem a helyettesét a F360-ban.
Bedobok két linket link , mert leírni nehéz és sok kérdést vet fel. A videóban egy előre elkészítette szerkezet látható, aminek minden eleme dynamic component ( arra gondoltam az eddigi ismereteim alapján, hoogy a F360-ban parametrikus). Egy kezelő panelen beírható/kiválasztható a módosítás. Nekem is vannak saját készítésű DC modeljeim, amit használok. Ennek a megoldásnak keresem a F360-nál a megoldását, ha lehetséges. Olyan megoldást is használok a SU-ban, hogy csak egy lapot (pl.: 1000*500*18 front, oldal vagy felül nézetben) választok ki és csak hozzáigazítom az ottani szkeccshez. Nem kell forgatni, nem méretezem számmal. A scale funkció közben ad egy fület és a helyére húzom.
Lehet, hogy nem megy itt?!.  Nagyon kevest AutoCad-eztem és a F360 új nekem.

remrendes

Egy kis fogalomzavart erzek az eroben.
A parametrikus modellezes azt jelenti, hogy pl ha valtoztatsz egy meretet, akkor az a helyere ugrik, dinamikusan valtoznak a meretek, vagy pl tudsz fugvenyekkel rajzolni, amit te is szeretnel szerintem. Ennek a masik verzioja a direkt modellezes, pl regebbi ACAD biztosan. Hogy a felhobe hogyan lehet menteni a deffinialt ertekeket, azt nem tudom, talan a csillaggal? Vagy az is lehet, hogy nem lehet., a global altalaba projecten belul jeleti a globalis valtozokat.

remrendes

skcrtjgxn

Nem tudom mi lehet az erőzavaró, talán a dynamic component vs. parametrikus modellezés. Szerintem a kettő majdenm ugyanazt jelenti a két szoftverben.
 Ahogy írtad is, pont ezt szeretném:
"A parametrikus modellezes azt jelenti, hogy pl ha valtoztatsz egy meretet, akkor az a helyere ugrik, dinamikusan valtoznak a meretek, vagy pl tudsz fugvenyekkel rajzolni, amit te is szeretnel szerintem."
Ismerkedem tovább a motyóval. Eddig ezt vettem gyakorlati alapozónak.
A mentést miatt vagyok bizonytalan, mert ,ha nem tudom menteni, akkor egyszerűbb megrajzolni.

Köszi

remrendes

Nem, nem ugyanaz. A "parameters" jelen esetben nem mas, mint valtozok, egyenletek. Maga a parametrikus modellezes pedig egeszen mas.
Ha felhobe nem tudsz menteni, akkor esetleg csinalsz egy uj fajlt, amiben osszerakod a valtozoid, ezt kiexportalod a sajat gepedre, majd ebbol inditasz minden rajzot, amiben hasznalni akarod.