Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

sastas

Barátomnál van a gép, de eddig ő csak rajzokból dolgozott, ami meg magának kellett, fejben rakta össze, és corellal rajzolta meg 2D-ben. De már közben találtam megoldást, legalább a layout kialakítására, és az alkatrészek automata lefektetésére, az a nagyobb fájdalom egy 100+ alkatrészes modellnél. A videóban a lefektetéshez van egy script/addin, este próbálom ki ha hazaértem. DXF-et fogok exportálni, de azt ha 100 modellnél kézzel kell megcsinálnom kitépem az összes hajamat szálanként, és az nem egészséges.

frob

Szia VJános

Érdeklődnék, hogy lesz e még ilyen fusion oktatás, már azokkal a tapasztalatokkal bővitve ami esetleg összejött időközben?

Gondolom másokat is érdekelne még rajtam kívül...

R.

9a8r3iviv

SLICER
Ez csinál neked 3d-ből olyat amilyet akarsz, és tudod exportálni a vektorfájlokat.

vjanos

Szia,

Bevallom én nem terveztem :)

Igazából ezt a cad-cam alapozót kb ugyanígy tudnám megtartani (arra meg ott a videó), sokat nem változtak a módszerek amikkel rajzolok.
Persze menet közben jött be sok kisebb nagyobb újdonság a progiba, de ebből is van amit használok van amit nem. Erre nem tudnék egy egész napot építeni.

Vannak olyan számomra ismeretlen részek, mint a Sculpt vagy a Mesh modellező, amikbe már régóta tervezek belemélyedni, csak idő híján nem jutok oda. Esetleg ezekből egyszer, talán, majd...

Nem tudom mekkora érdeklődés lenne egyébként, pl ez a topik is elég kihalt :)
Leginkább a youtube bombáz állandóan, hogy tegyek fel új videót, mert otthagynak a nézőim :D

remrendes

A nestingre meg varni kell. En meg nem lattam infot, hogy mire lesz kepes. Remeljuk hasonlo, mint a NestingWorks, az a modellt is szetrobbantja neked.

sastas

Kipróbáltam, kell neki egy BaseFace, és ahhoz képes gyönyörűen széthúzza őket. Utána sajnos kézzel kell elrendezni őket, de már ez is jobb, mint kézzel kényszerezni, majd rendezni, meg minden.

krnj79r9n

Sziasztok,

Szabad felületek modellezésében kellene egy kis segítség.
Sosem foglalkoztam még komolyabban a Fusion-ban, sem a Solidworks-ben ilyen szabad felületek modellezésével. Gépterezéshez nem igazán volt rá szükségem és most nincs rá annyi időm, hogy alaposan végigtanulmányozzam ezt a modult.

Amit meg kellene oldanom.
Lényegében ez egy vastag készülék előlap.
Tehát minden oldala sík, csak az elülső síkján vannak az előlapon végigfutó hullámok. Se az amplitúdójuk nem egyforma, nem is párhuzamosak és nem is egyenesek. Olyan szépen lecsillapodó formában futnak végig az előlapon.
Az elülső hullámos felületet valószínűleg egy a kontúron körbe futó rádiusszal össze kell dolgozni az oldalsó sík felületekkel.

Hogyan, melyik eszközzel lenne érdemes nekiállnom a Fusionban?

Előre is köszi a válaszokat.

vjanos

Gondolkodtam a dolgon.
Első nekifutásra sima testmodellben rajzolnék hullámos vonalakat, ezek mentén végigextrudálnék karikákat, majd a kapott "gilisztákat" kivonnám az előlapból.
Persze ez melós, meg a kapott felület keresztmetszete inkább tarajos lenne, mint szép hullámos.

Hétvégén még agyalok rajta, talán a sculpt-tal lehet jobbat is kihozni.

remrendes

SW-ben a Loft parancs ugrik be eslore.

vjanos

happisusu

[#eljen]de ez most ellenszer, avagy agyfényesítő?? [#mf1]

happisusu

EGY " dupla kérdésem lenne: ha a Fusionba beviszek egy rajzot zoll-ban utánna hogy tudom ezt a végén miliméterbe átvariálni? van e a Fusionnak ilyen konvertálási lehetősége, másik, volt pár hónapja szó a magyarosításról, ez megvalósul-e illetve lehet csatlakozni a támogatott kiválasztottakhoz ??

3vv2btrhv

vjanos

Szteroid :D

Amikor beimportálod, ott lehet skálázni. Nem inch-mm módon, hanem egy szorzót tudsz megadni. Iránytót függően 25.4 vagy 1/25.4.
Utólag meg azt hiszem van scale sketch.

zozo

No, ilyennel nem találkoztam még, vagy csak nem emlékszem :)

Sketch rajzolás után gondoltam átmozgatom az egész rajzot, de a nyilak megjelennek, a rajz nem mozdul. Mondom sebaj, rajzolás közben volt méret amit lakatoltam, tehát fix/unfix megoldja. Csakhogy nem tudom ezzel sem kikapcsolni a fixálást, próbáltam egyenként a vonalakat ki-be kapcsolni, egyenként kijelölve nem is mutat fixálást, viszont ha az egészet kijelölöm, akkor rögtön lelakatolja.

Biztosan van még valami opció, amit nem találok.
Valaki esetleg kapásból?

Végülis a copy-val megoldottam, aztán az eredetit töröltem, de csak értenem kéne, miért nem tudtam a sketch-et mozgatni.

Csak megjegyzem, a copy-t is leszögelte keményen :)

köszi.