Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Mert Sketch-el próbálod?
Úgy tudom csak Body-val és Componenttel van ott ilyen lehetőség.

Cmd-C - Cmd-V ? :)
Beillesztésnél úgy is feljön alapból a mozgatás...

vjanos

Nincs jobb ötletem, mint hogy itt nyiss egy topikot és írd le benne a problémát a logokat hozzácsatolva.
Hátha az ottani közösség, vagy egy arra járó fejlesztő tud érdemben segíteni.

uph5fcryd

Igen, köszönöm János, a sketch-ben úgy tűnik nincs mód erre, ill. az a cirkuláris meg a hálós sokszorosítás működik itt. Kicsit nehezen fordulok rá a fusion logikájára, de nagyon jó... köszönöm az eddigi magyarázatokat.. videókat, stb...

zozo

Azért néztem be ide, mert először kapok frászt.[#guluszem1]
A lenti rajzzal eddig jutottam, ha bármit akarok csinálni, egy vonalat húzni a rajz egy pontjából, akkor széthullik  teljesen a rajz. Ha egy fillet-tel próbálkozom, a felismerhetetlenségig szétszakad minden, szétszórja a köröket, íveket. Mi a franc lehet ez?

Mentettem, kikapcs, újra folytat, eredmény ugyanaz, innen nem tudok tovább lépni.
Egyszer dobott hibaüzit: nem tudja megoldani, ellenőrizzem a méreteket, vagy a kényszereket. Minden  Ok ezen a téren.

Frissíteni a progit hogyan is lehet? -vagy ha online vagyok, automatikus?

zozo

Bocs navra55, véletlenül kattintottam a válasz gombra.

vjanos

Sztem magától frissül ha tud és online.

A constraintek miatt van, vagy kezdd el őket törölgetni a problémás részen, vagy adj hozzá továbbiakat.
Vagy amit lehet fixáld le a fix/unfixxel elötte.

vjanos

Jah, te is irtad a kényszereket... pedig valami mégsem ok ott, próbáld bazirgálni öket hogy egy megoldásuk legyen csak

zozo

Köszi, megnézem.

zozo

Mától a neved: "Király vjanos"  :)
Kitöröltem a segédvonalakat, mert azokra is rápakolta a kényszereket és máris haladok tovább!
Ezer köszönet!

zozo

Lehet, hogy nálad is csupán a kényszerekkel, vagy segédvonalakkal volt a gond, mert én is próbáltam a copy-paste párost mielőtt pár kényszer megszűnt és nem működött.

vjanos

Haha... a királyok korán halnak.. :D

Én is szívtam már ezzel...

vjanos

Van olyan eset is, hogy ha olyan kényszerrel együtt másol be az ember egy alakzatot, ami egy helyre köti, akkor másolás-beillesztés után nem lehet elmozgatni a helyéről.
Vagyis igazából megy a másolás, csak egymásra kerülnek...

Ez a CAM-ban szopó, ha pl sketch-et akar trace-el gravírozni az ember: a több rétegben egymáson levő vonalakra nem generál pályát...

zozo

A trace egyszer nekem sem akarta a pályát, aztán újra rajzoltam a felső lapra és lám megette. Köszi, jó tudni az ilyesmiket.

zozo

Töröm a kókuszom egy újabb hibán. Gondoltam kipróbálom a circular marást.

"Error: Tool would gouge."

Feladat egyszerű 19-es lépcsős csapágyfészek, átm.3 maró, feedrate-ek értelmes adat, méretek OK, szerszám ford. OK.  

Nem tudom értelmezni ezt az üzenetet, -miért vésne a maró, vagy miért nem megfelelő?

Persze jobb a bore, (esetleg 2D contour,) csak gondoltam kipróbálom ezt is. Majd holnap kipihenten nekifutok megint :)

zozo

No, hát csak 2 lépésben lehet megcsinálni a lépcsős furatot, egyszerre kijelölve nem müxik.
Spirális marással sem, csak kontúrral megy így.