Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Szia,

Bevallom viszonylag keveset használtam a jointokat...

Most hirtelen kattintgatva nekem működött a dolog, persze ha jól értelmeztem.

- Baloldalt a fában a Joints alatt ha a RigidGroup vagy hasonló nevűre kattintasz, kijelöli a komponenseket amik benne vannak - itt benne van mindegyik amire gondoltál?
- Hogy csináltad a rigid groupot? Assemble > Rigid group?
- A Motion Study-ban nézed?

Földi Péter

Köszönöm a gyors válaszod. ű

Nem a "motion study" -ban néztem, ez való igaz.  És hozzá kell tennem, hogy valószínúleg a program hibátlan. Sőt.. :)

Ha nem kapcsolom össze a "combine" paranccsal, akkor nem mozognak együtt. Az is való igaz, hogy az "életben" is így van. Lehetséges, hogy nem exact módon közelítettem meg a problémát. Nem akartam, hogy az élek kapcsolódjanak fizikailag is és egy együttes elemmé váljanak a komponensek. Auzán rájöttem, hogy miért is ne.  Ha acomnibe-nel kapcsolatot teremtettem a 3, majd később 4 db hasábbal, minden további nélkül szépen mocorognak szinkronban.

A Rigid Joints rendben volt, de megnézem még a motion -ben is külön.

//remark: Azon gondolkodtam, hogy egy ötletcserélő találkozó milyen hasznos lehetne akár tavasszal, vagy kora nyáron. Már sok minden került porondra és viszonylag sok komoly felhasználói tábor alakult ki. Nem feledve, hogy Te egy találkozót lebonyolítottál, annak minden velejárójával együtt. Akár lehetne ez egy több fordulós eszmecserélő, vagy lehetne része a következő találkozónak is. Én magam is szívesen osztanám meg tapasztalataimat a SCULPT, JOINT és MODELLING témában.

Továbbra sem felejtem el azt, hogy Neked és Varga Istvánnak köszönhetem, hogy erre az útra léptem. Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak és millió élmény, ami a Fusion 360-hoz köt. Talán egyszer viszonozhatom egy pár jó szó, egy-két üveg finom sör formájában akár. :)
//

No, de visszatérve az eredeti témához, Combine-vel megy mint a csuda.

Kipróbálom "motion study"-val is, és visszajelzek ha akad pozitív fejlemény. Egy power point-ba beteszem majd, ha lesz egy kis időm rá és szívesem megosztanám a Kollégák számára. Akár egy SUB-TOPIC is lehetne belőle.. :) Miért is ne?

Köszönettel,Peti

vjanos

Nem hibátlan sajnos... :D

Úgy általánosságban nem tudom mennyire ismert a Screencast Recorder.
Ez egy olyan progi, ami beépül pl a Fusionba, és ott képes felvenni úgy a képernyőképet, hogy utólag látszanak a kattintások, sőt, külön sávokon a használt eszközök, parancsok is.
A linken van példa videó is.

PPT helyett akár ilyeneket is lehetne csinálni :)

A cnc találkozók délutánjából is le lehetne csípni esetleg egy-két órát eszmecserére, pl a sculpt-ot sem nagyon ismerem...

vjanos

Gyorsan be is linkelem ide a videókat az új fícsörrel.
Amúgy is zuhan a nézettség [#eplus2]

Magyar doksik itt, ha valaki lemaradt volna róluk...

Földi Péter

Igen, a screencast jó ötlet, használtam már anno win-es telepítési útmutatóhoz, de nem jutott eszembe. Jó ötlet! A találkozó délutánja valóban jó választás lehet, ha érdekel másokat is. Én szívesen tanulnék és amim "van" azt odaadnám.

ha gondolod, visszatérhetünk rá, ha már aktuális.

Üdv,P

Földi Péter

Köszönjük! Egyébkánt érdekes, hogy a "Model Toolbox" keresőablak, ami az "S" betű lenyomásával "jön elő", nem nagyon használják. Pedig nagyon jó, gyorsa parancsok kikeresésére. Én a SPLIT BODY, SPLIT FACE-esetében ezt használom, de máskor is.. :)

Földi Péter

Főleg azoknál a parancsoknál használom, ahol nincs közvetlenül "hot key" hozzárendelés. A legtöbb esetben már az első betű leütése után jön is a keresett parancs, onnan pedig csak egy klikk. Nem kell a menüsorok között görgetni. Nekem már ráállt a kezem az "S"-re..  [#vigyor3]

Földi Péter

Szia János,

Ismét segítségre szorulnék. A Fusion 360-at 3 számítógépre is feltelepítettem, annak érdekében, hogy amikor a nagyobb erőforrású szabad, azon dolgozzak. Viszont egy masszívabb fagyást követően (fehér képernyő) a program nem indult el többé. Ezt megcsinálta a családban lévő 2 desktop-on és egy notebook-on is. Hiába telepítem újra, az sem segít. Már csak egy gép van a családban amin fut, ha azon is hasonló történik, gondban leszek.. [#fejvakaras][#fejvakaras]

Tapasztaltál egyébként Te is hasonlót, illetve tudsz esetleg hatékony megoldást erre a problémára véleményed szerint?

Még szétnézek én is a NET-en. Ami a fura, hogy a CRASH után újraindításnál eddig a helyreállítási képernyő jelentkezett be. Most, egyszerűen, mintha rá sem klick-elnék az ikonra. Hiába az új rendszerbetöltés.

Köszönöm, Péter

Földi Péter

No, a második bekezdés jó "értelmes" lett. De talán nem zavaró :)

Üdv,P

Földi Péter

Annyit viszont mindenesetre látok a comment-elők soraiból, hogy nem én vagyok az egyetlen. Sajnos az OFF-LINE módot is blokkolták, legalábbis úgy néz ki. Ezt is sokan fájlalják, hiszen aki elvonul egy NET -mentes helyre, nem tudja használni a programot ezentúl.

Másik érzésem, hogy mintha úgy érezné a Fusion, hogy nincs, vagy nem megfelelő az Internet kapcsolatom. Ez volt az első megérzésem, de nem indokolt a dolog. Noha csak 10MBites kábelnetem van, nem szabadna problémát okoznia. Látom, hogy sok USER-nek teljesen leállt az alkalmazás, akárcsak nekem a már említett 3 szeparált gépen. Ráadásul teljesen mindegy, hogy a fiam acoountjával próbálkozom, ami 3 éves diák licence, vagy pedig az enyémmel. (1 éves licence)

Úgy tűnik valami nem jó irányba ment az utóbbi hetekben, és az update-ek okozzák a problémát. Amit írtam is, a helyreállítási menüig sem jut el a program. A dupla klikk után, semmi. A Webdeployment is meglehetősen gyanús. Nem úgy tűnik, hogy csupán a NET protokoll rossz vizsgázása miatt blokkol az applikáció. Remélem nem tűnik üldözési mániának... :) :)

Üdv,Péter

vjanos

Hogy lekopogjam, nálam incsenek ilyen gondok :)

Nem lehet, hogy valami antivírus / tűzfal / hálózati hardver változása, frissülése okozza a gondot?

Régebben egyébként voltak hasonlók, ha visszatekersz a 19-es hozzászólásig, sanyi ezt írta, egypróbát megér:

"Nem tudom mi volt az oka pontosan, de a support oldalon fellelhető leírásból csak az a lépés segített, hogy az \AppData\Local\Autodesk\Web Services mappából a LoginState.xml-t töröltem. Utána újraíndítás után ismét be kellett jelentkezni és újra működdik. Korábban eddig nem jutott el.

Hátha ez segít másnak is ha ilyen problémája lesz."

vjanos

Biztos blokkolták?
Dehát épp most faragták bele, hogy rendesen látsszanak a dizájnok offlájnban is :S

remrendes

Nekem mukodik offline, igaz, nem updateltem egy ideje.

Földi Péter

Hűha, azt valóban nem vizsgáltam, az Avast-ot használom, de a többi CAD-nél nem okozott ilyet. Most töröltem az .xml-t, és várom az eredményt. Lényegesen hosszabb idő alatt töltődik, ezt látom. Ez mindig gyanút ébreszt bennem.

Igen, az Offline mód visszaállítását nagyon sokan szorgalmazták (USA, GB), hiszen sok felhasználónak épp ez volt a pláne. Sőt, ha jól láttam a video file-okban, Te magad is részlegesen léptél csak fel a CLOUD-hoz, ha muszáj volt az oktatás során. [#vigyor3]

Akkor lehet, hogy tényleg csak nálam van ám gond. De már üldözési mániám támadt...

Másik érdekesség, hogy a szerszámtárat Anyukám gépén nem töltötte le a rendszer. Én magam is letiltottam ezen a gépen a NET-et, így frissítés nélkül tudtam tegnap CAM-elni.

Bármi is az eredmény visszajelzek.

Köszönöm a válaszokat,Peti

Földi Péter

Én is ezt tettem Anyukám gépén tegnap. Már épp eljutott 1%-ig, amikor lelőttem (kill the PID :)  ).
Utána ment azon az egy gépen. Így ezt a gépet így is hagyom... [#taps]