Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Tegnap én is letöltöttem ezt a programot, de elsőre nem állt a kezemre, azért kicsit csak meg kell vele ismerkedni, mire kezes báránnyá válik gondolom, hirtelen egy kuka robotot akartam megrajzonli volna 10 perc alatt, de rájöttem, ehhez több idő kell. :)

vjanos

Jött ma egy frissítés pár aprósággal.
Főleg hibajavítás és kisebb kényelmi dolgok. A műszaki rajznál van pár újdonság, illetve a CAM talán egyszerűbben használható lézerhez és könnyebben kijelölhetőek a vágandó vonalak...

3vv2btrhv

2p3cier

Üdv mindenkinek!

Esetleg valaki tud valamit a magyar nyelv állapotáról mert a csekély angol tudásommal nem nagyon haladok előre![#falbav]
Továbbá ha én mint magánszemély megveszem a programot abban az esetben használhatom azt a jelenlegi munkáltatómnál vagy egy későbbi munkahelyen. Mondjuk ezzel növelve a személyi értékemet?

Köszönöm!

Földi Péter

Szia, bár János lényegesen biztosabb infókkal rendelkezik, annyit mondhatok, hogy magánszemélynek és kisvállalkozásnak felesleges megvenni, ha a bevétele nem éri el az évi 100.000 USD-t. Ha pedig eléred, akkor mindenképp meg kell venned. Viszont, szerintem a licence eladását nem szokás korlátozni. Ez nem mindig igaz, de a legtöbb esetven lehet migrálni. Ha a saját tulajdonod, oda viszed, és onnan használod, ahonnan csak akarod. A CLOUD alapú morfológia alapján mindig hozzáférsz mentett objektumaidhoz és projektjeidhez. A magyarításért érdemes visszalapoznod a jelen topic-ban. Szakavatott kollégák már magyarítják. Noha, ez nem hivatalos fordítás, tökéletesen használható lesz számodra. 1 hónapnyi távlatban kell visszapörgetned és sok infót találsz majd a magyarításról. Onnan már csak kapcsolatfelvétel dolga. Remélem segíthettem. Üdv,P

remrendes

Szerintem csak ugy hasznalhatna legalisan, ha nem alkalmazottkent, hanem vallalkozokent dolgozna a cegnel.
Liszenszet eladni pedig altalaban nem lehet.

Földi Péter

Szia,

Köszi az észrevételt.

Amúgy nem minden licence-et lehet eladni, amint írtam és nem minden esetben. Nálunk lehetett. Én is vettem oprendszer licencet cégtől legálisan, annak idején pedig a cégem (IS) vett Autodesk licence-t is és Recognita-t is másik leköszönő cégtől.

Az alkalmazotti jogviszony esetében valóban úgy van, ahogy írod. Annak a tulajdonában kell lenni a software-nek, aki a szolgáltatást nyújtja illetve fejlesztő eszközként felhasználja azt. (Előállít /szolgáltat / kereskedik vele. Ez már a Borland-nál is így működött dióhéjban.

Ha vállalkozásban csinálod, akkor a Te bevételed számít és nem az akinek "bedolgozol". Hiszen honnan is tudnád, hogy a 3. fél milyen értékesítési procedúrán keresztül,- végül-, mekkora hasznot generál. Ekkor viszont nem lehet vevőszolgálatod vagy nagyon vigyázni kell a havi bevételnél.
A láncolt tevékenységben épp ez a "szép". Ha én csinálok egy céget és tervezek neked évi 99.000 USD-ért, Te pedig a terveimet ennek 10X-ért adod tovább, az én bevételem számít. Ez pedig 100000 USD alatt maradt.

Ezért nagy-vállaltnak megéri független tervezőket alkalmazni. Ja, és a járulékot is megússzák. Te meg fizetsz havi 50.000-et mondjuk KATA bevallóként. Más vállalkozási formánál sincs másként, ha nem megy túl a KKV-n.

De általános érvényű törvény nem létezik erre, hiszen autonóm szabályokba gyökerezik az SW kereskedelem.

Én így gondolnám,
Üdv,Peti

Földi Péter

De amit írtál az első mondatban, az teljesen úgy is van. [#eljen]

remrendes

Ekkora bevetelnel azert megeri azt az 5-6000EUR-t, amit pl egy SolidWorksert kernek. Annyival tobbet is nyujt.

2p3cier

Értem köszönöm igazából csak egy kósza gondolat volt, de a céggel biztos megvetetem mert ennyiért nem pénz!

2p3cier

Helló!

Most vettem észre ,hogy elkövettem egy hibát mégpedig, hogy tanulóként regisztráltam, ezen tudok valahogyan változtatni? eddig nem találtam rá megoldást.[#falbav]
Ezt egy kicsit elnéztem!

vjanos

Szerintem nem, újat kell regisztrálnod egy másik mailcímmel...

Földi Péter

Persze, megveheti magánszemélyés és E.V. is, akadálya nincs. Csupán neki ingyenes. Azt gondolnám, hogyha az én vállalkozásom 99.000 USD bevételt érne el (de jó is lenne :) ) akkor inkább plugin-ok, egyéb Autodesk termékekre költeném azt a majd 2 Mio Ft-ot, így is komoly szupportom lenne az AD-nél, és egyből két jogtiszta software-t használok legalább.

De a döntés természetesen tulajé. [#awink]

Egyébként mostanában és is átlagban 6-8 órát tervezek a Fusion360-al napi szenten. Nekem tényleg nagyon tetszik. Mondhatnám, rabja lettem. És ez annak ellenére így van, hogy a notebookomon úgy összeomlott (épp tegnap este) hogy semmi nem tudja éleszteni a FUSION-t. Reinstall, defragment, reg cleaner után semmi. Épp az Autodesk is debug-olja a hibakódot, legalábbis ezt írták. A fejlesztések javában folynak, amiről János is rengeteg infót küld, épp ezért türelemmel várom a fejleményeket. Egészen biztos javítanak minden bug-ot.

Üdv,P

Földi Péter

Azt is el kell mondjam, ezek a saját véleményeim, nem biztos, hogy így igazam van... Sőt...Nagyon is lehet, hogy sok mindenben tévedek, amiért utólag is megkövetek Mindenkit. [#zavart2]

gaben

Sziasztok,

Fusion-ba lehet importálni dwg, dxf, stl, stb. fájlokat?
Elkezdtem rajzolni az épülő marógépemet Acad-ban, de ha be tudnám tölteni a szükséges hajtástechnikai elemeket a Fusion-ba is, akkor inkább abban folytatnám a rajzolást.

Köszi, Gábor