Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

Motoros

Megköszönték, hogy regisztráltam, és most azt írják:

"Finish creating your account now, and you can try Fusion 360 free for 30 days. Start a new design or import existing CAD files, and get started in minutes."

Most 30 napig még ingyenes? vagy hogy van ez?

A későbbiekben meg amikor már megkedvelik sokan, nem e fogják benyújtani a számlát? Mert azt elég nehezen hiszem, hogy egy ilyen kellemes programot időtlen ideig használhat szinte bárki díjtalanul.

designr

Nem úgy van hogy 30 nap-os trial..aztán vagy megveszed vagy használhatatlan?

Motoros

Na ez az [#confused]

smalla

Nem. Utána meghosszabbítod a  trialt.

vjanos

Alapból 30 nap a próbaváltozat.

Viszont ha nyilatkozol:
- hogy diák vagy akkor 3 évig ingyenes, utána akárhányszor hosszabbítható
- vagy hobby felhasználó/kisvállalkozó vagy és nem lesz évi 100.000 usd jövedelmed a programból, akkor 1 évig ingyenes és akárhányszor hosszabbítható.

Funkcionalításra ugyanaz mindkét eset.

Oda kattints a programon belül, ahol a fejlécben számolja a 30 napból hátralevő időt.
Az 1-es hozzászólásban van egy link képekkel

Természetesen senki nem garantálja, hogy ez az idők végezetéig így marad, de egyrészt csúnya húzás lenne tőlük hirtelen fizetőssé tenni mindenki számára, másrészt így talán kevesebben használják a többi szoftverüket feltört formában.

Földi Péter

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy az összefutó élek esetében Ti mit használtok a felületbe simításhoz? Mármint, hogy "Combining", vagy "Fade"-el lehetséges-e megoldani a dolgot.. Esetleg valamilyen SCULPT művelettel lehet ilyenkor az élt rásimítani a kívánt felületre?

Köszönöm,FP

Földi Péter

Egy ilyen anomáliát okoztam magamnak és nem tudtam besimítani megfelelően. Valószínűleg még a gyakorlatlanságom okán is.

A tervezésnél nem figyeltem mindhárom irányra, ezt azért majd legközelebb egy pontból indítom a bonyolult felület felől, az egyszerűbb irányába.  

Köszönöm,Péter

Földi Péter

A bal oldalon látható nyíl mutatja a felületet, amibe a jobb oldali nyíllal jelölt szalagot szeretném befuttatni.

Földi Péter

Szia János, Ez nagyon "egyben van", szép munka.  A virágmotívumok kifejezetten szépek. Nem tudom eldönteni, hogy Sculpt-al csináltad,vagy Spline-al? Üdv,P

Földi Péter

Köszönöm én magam is Jánosnak a Video-kat, végignéztem, nagyon jó kis anyag. 7 db -ot találtam ha jól láttam.

Üdv,P

Földi Péter

Sikerült megoldani egy huszár vágással.. Az egyik élet feleslegesen hoztam létre. Az okozta a kavalkádot.. :) De az élsimítás tényleg nagyon érdekes valami. Köszi

vjanos

Sajnos nincs közöm hozzá, egy nemsoká megérkező újítást próbálgatnak a linkelt topikban a kiválasztott tesztelők.

vjanos

Hát bevallom nem tudom a megoldást.

Valószínűleg megpróbálnám a "Boundary Fill" eszközzel az árkot befoltozni.

Valószínűleg meg lehet sculpttal gyurmázni vagy patch-el héjakkal lefedni, de ezeket sajnos nem nagyon használtam.

Én főleg "mechanikus", egyszerűbb geometriákat rajzolgatok a modell munkatérben. Ha valami organikusabb forma kell, akkor azt érdemes lehet a sculpt-tal kigyurmázni.

Földi Péter

Szia János,

Nagyon köszönöm a válaszod és nem győzöm kifejezni hálámat az értékes video file-okkért.  Igazából ennek köszönhető, hogy erre az ösvényre léptem és nem utolsó sorban Varga Istvánnak, aki a tanácsain túl felhívta rá a figyelmemet.

Csatolom az objektum képet, amihez ezeket a megoldásokat keresem, tanulgatom.

Lehet, hogy kicsit távoliak a képek, ezt még gyakorolnom kell (rendelés)

Még egyszer köszönöm!

Üdv,Peti

Földi Péter

Esetleg valakinek akadna vízhűtéses motor (főorsónak) olyan 1,5KW és 3,0KW közötti? Kínai is tökéletes. Illetve keresek pneumatikus ATC-vel együtt szereltet is, ha nem "horror áron" van. :) Tudom, hogy ezek nem olcsóságok. A FERM 1KW-os megmunánlójához láttam ilyet, de az csak 1/8"-os patronnal volt szerelve. Amolyan giga egyenes csiszoló volt.  Engem ER patronos érdekelne, ha valaki eladná, kérem szóljon rám privben.

Köszönettel,Péter