Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

frob

Sziasztok, egy kezdő kérdés :)
Ha regisztráltam tanulóként akkor nem lehet átavanzsálni valahogy vállalkozásba, vagy van e jelentősége egyáltalán?

Annak idején nem volt egyértelmű nekem hogy is kell regisztrálni nem tanulóként, úgy hogy ingyenes maradjon...

Erről ha tudtok linkelni vagy röviden leírni, az nagyon jó lenne!

Köszönöm előre is!

vjanos

Azt hiszem nem lehet átállítani az accountot, csak úgy, hogy újat regisztrálsz.

Change account

frob

Igen, a linken valóban azt írják, viszont akkor kérdés hogy mi lesz az edu regisztrációkkal, azok lejárnak egy idő után?

Mert ugyan ott írják hogy nagy különbség nincs a kettő között, de gondolom csak van valami...

R.

vjanos

Én úgy tudom, hogy az edu és a startup funkcióban ugyanaz (ultimate), csak az előbbit három évre adják, az utóbbit egyre, de mindegyik bárhányszor hosszabbítható.

Akár logikus is lehet, hogy ha kijárod az iskolákat akkor más tipusú licenc kell amire nem lehet átáltani az oktatásit [#nemtudom]

frob

Van benne valami :)
Köszönöm, akkor egyenlőre marad ami van, és majd folyt köv..

frob

Sziasztok

Ez a sheetmetal funkció hogy kerül a programba? Csak annyi hogy regisztrálok egy oldalon ?
Ami pl innen is elérhető..

Egyszer csak megjelenik a funkció?

Előre is köszi!

R.

remrendes

Alakul  a dolog, bar en meg mindig nem kaptam meg az updatet...

somma

A linkből ollóztam:
"Our target for the public release of sheet metal is July 24th."

remrendes

Igen, de lehetett kerni beta verziot.

vjanos

Végre ki mertek írni egy dátumot :)

Egyébként én is megigényeltem a zárt tesztverziót, de nem válaszoltak :)

remrendes

Sajnos csak most jutottam el odaig, hogy megnezzem a videoid. Csak gratulalni tudok, keves ilyen anyag van magyar nyelven meg a nagyobb nevu programokhoz is. Meg nem ertem vegig rajtuk, de folyamatban.
En azert biztatnam a felhasznalokat a "Hole" funkcio hasznalatara, altalaban muhelyrajznal elonyosebb, mondjuk Fusionben meg nem csinaltam olyat. A "References" opcioval pedig lehet pozicionalni a furat kozepet.

vjanos

Köszi.
Jogos az észrevétel, sajna vannak olyan toolok amit kevésbé használok és ismerek :)

Általában jobban szeretek egyébként sketch-et rajzolni és abból extrudálni, ahhoz rugalmasabban hozzá lehet nyúlni utólag...

remrendes

Oh, en is sok mindent lattam eddig a videon, amiben biztos voltam, hogy tud a Fusion is, de nem tudtam, hogy hol es hogyan. Kicsit ossze kellene keverni a SolidWorksszel, egezz jo program jonne ki belole :)

sastas

Lézervágáshoz van valami jó plugin F360-hoz? Van egy 3D modellem, ami 3mm-es lapokból áll, ami 3mm es rétegeltlemezt szimbolizál. Ebből tudok egyszerűen lézervágáshoz file-t generálni, vagy mindet kézzel kell rendeznem, és utána egy sektchre project-elni az összes geometriát, majd azt elküldeni vágni?

vjanos

Szerintem az ilyen vágósok általában sima DXF-eke várnak, és majd ők csinálnak terítéket ahogy jónak látják.
Nem kerestem egyébként még ilyesmit, de biztos van :)