Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Én a 2D Adaptive clearinggel meg a 2D Conturral csinálok szinte mindent. Lépcsős furatot vitte egyben :)

gaben

Mert Te egy fekete öves Fusion mester vagy azért! [#vigyor]

vjanos

Jött egy komoly update

Több kisebb-nagyobb kényelmi funkció vagy hibajavíás mellett néhány (számomra) főbb újdonság:
- Félig megjött a lemezkezelés/Sheet metal: lehet jelentkezni rá publikusan, majd previewként bekapcsolni
- CAM: Új 3D Morph simító stratégia
- És ami odabasz: a beimportált STL fájlokat simán ki lehet marni [#eljen]

zozo

2D Adaptive clearing-et még nem is próbáltam :) No majd sorrakerül az is. A videód nagyon jó, de még csak az első kettőt volt időm megnézni.
Tudod, ha sehogysem megy, csakis akkor nézd meg a segédanyagot:)

vjanos

Most nem erre akartam kihegyezni a dolgot, hanem hogy 2 művelettel a dolgok 90%-át ki lehet faragni :D

vjanos

Pedig nagyon szerszámkímélő, ahogy egyenletes terhelést próbál tartani. Hogy lekopogjam azzal még nem törtem el egy marót sem!

A profik szerint viszont kevésbé hatékony, mert több benne az üresjárat.

Földi Péter

Egy darabig nem voltam gép közelben sajnos, de most mindenképp írnék egy pár sor erejéig.
A Desktop-ot megoldottam, csak és kizátólag a Windows alapállapotba hozása hozta meg a sikert. Még az új telepítés sem hozott eredményt. Ternészetsen nem repartícionáltam.

Tehát, ha valakinek nem menne, és már elvesztette a hitét :) javasolt kipróbálni az alaphelyzetbe állítás (Disk, vagy pendrive is ugyanaz a metodika). Ezt követően már menni fog.

Persze, a siker akkor a legteljesebb, ha már egyszer ment az adott, szóbanforgó gépen. A FUSION CLEANER sem hozott eredményt nálam és a 20-30 különféle clenaning és re-installing sem.

A notebook-omra hasonló vár, ott próbltam a legtöbbet megtenni a sikerért. Más notebookon simán ment, ami érdekes. Ez a másik Notebook GFroce video-val szerelt volt. Az alaphelyzetbe állítás nálam csupán az ATI RADEON GPU-s lapoknál volt szükséges. Ez azárt nem szokványos. Miután hetek alatt igen sokat szenvedtem velük, ha valainek tudok segíteni, csak szóljon. Szívesen mgosztom az öteltemet és a tepasztalataimat. Remélhetőleg én voltm az egyetlen, aki így belenyúlt, de ha mégsem, keressetek bátran. [#eljen]

üdv,
Peti

Földi Péter

..és még valami, ami most ugtott be, miután már zártam soraimat. Ha valaki sokat dolgozik a Fusion-al, és van lehetősége egy drive-ot (HDD, SSD, SSHDD, Pendrive, stb..) erre kiszelni, célszerű egy IMAGE-et kséízteni a rendszerről. Tudom, ez nem új dolog, nem is azért írom. Viszont jobnál jobb imager-ek vannak a piacon, és ha a sorsomra jutna az illető, haszn álható rendszere van 1.5 órát követően. Mostmár én is így tettem, így a meglepetésekre felkészülve folytatom a tervezést.

Köszi az észrevételeket, a türelmet és segítő jellegű ritikákat.

Üdv,P

remrendes

Te megkaptad mar a sheetmetalt?

vjanos

Még nem kértem :)

uph5fcryd

Megint egy kezdő kérdés: "MAC OS" alatt használom a FUSION-t és nekem problémáim vannak a copy-paste-el. Például: egyik állományból a másikba átemelni egy objektumot nem akar sikerülni.( nekem a sketch-ben sem működik a copy-paste, egy alakzatot nem tudok íly módon duplikálni ). Gondoltam export-import talán segít, de ott meg nem tudom beimportálni a saját fájl formátumát sem... Ezek biztos alap dolgok, ... ha tud valaki segíteni megköszönném!
Egyébként nagyon köszönöm a fórumnak azt mérhetetlen információt segítséget amit itt kapok...

mjfpgx8v0

Szia!

Nekem windows alatt is ugyan ez a helyzet. Sketch-nél dxf export-import a megoldás. Mintha nem ismerné a vágólapot.

uph5fcryd

Szia,
a dxf az valóban nekem is műkődik, de az objektumokkal kinlódok, az insert-tel bejönnek  a külső állományok, de a saját fájljaimból nem tudom áthozni a komponenseket...( az megnyugtat, hogy nem vagyok egyedül )....

uph5fcryd

megtaláltam a megoldást: az állományok listájában ctrl+klikk...(ovis kérdés--ovis válasz).

vjanos

Most kerültem mac elé...
A szemetek, itt tényleg nem megy, hogy csak simán egérrel beledobod a jelenlegi dizájnodba :(