Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

h3hbzktn

Hogyan tudom egy meghatározott pontig "húzni" a rádiuszt? Vagy kiszámolni?

h3hbzktn

De szeretem, amikor több, mint 10 percet agyalok rajta, és miután felteszem a kérdést, akkor jön az ihlet[#vigyor0]

h3hbzktn

Már olyan késő van, azt se tudom mit csinálok[#falbav] Páran nyomjatok már az utolsó és ennek a törlésére!

vjanos

Izé. Ne.
Valakinek jó lehet még a megoldás.

gaben

Sziasztok,

tesztelném a Fusion-ban készült rajzot az UCCNC-vel, csak úgy Offline módban, de ezt a hibaüzenet kapom a G-kód generálásakor. [#fejvakaras]
Mi lehet a baj?

ckeres

Én sajnos nem értek hozzá , de hibaüzenet szerint a fájl formátuma nem megfelelő, ha átkonvertálod UTF-8 ra ? pl. notepad++ al.

Vagy UTF-8 a fájl jelenleg ?

vjanos

Csak tippelgetek:
- eddig működött?
- nem lehet, hogy a fájlnévben levő ékezetes karakter tesz be neki?
- a fájl ott van ahol? Elvileg ez a Brackets csak egy szövegszerkesztő, hogy a generálás után meg is tudd mókolni a gkódodat, ha kell. Másik szerkesztővel esetleg?
- elvileg van a Bracketshez UTF8 bővitmény:
""UTF8 Converter" extension -- just open File > Extension Manager and search for "UTF.""

gaben

Érdekes, mert a veled gyakorlaton rajzolt hamutartót gond nélkül lefordítja. Illetve próbaképpen kipróbáltam egy lézeres szövegvágást is, az is hiba nélkül lement.
Fogalmam sincs mi baja van. :(

gaben

Rajzoltam egy új formát, kis zsebbel és ennél már szépen lefordult a G-kód készítés.

Az UCCNC viszont ezt írta ki: A machine axis position software limit was reached. The axis was now stopped.

s7manbs8

Nem fér bele a gép méretedbe ?

gaben

Ez jó kérdés, ilyen hibaüzenettel még nem találkoztam.
Az UCCNC-ben még nincsenek rögzítve a gép működési tartományai, szóval ezért nem értem az egészet. [#fejvakaras]

zozo

Csak a szoftver limitet érte el, nem a gépét[#nevetes1]

zozo

-hát pedig lát valami software limitet, amit kevesell.

papa49

Szia János!

Nekem ugyanez a hibaüzenet de csak lézervágásnál, kontúrmarással jó kódot készít ugyanarról, mindegy hogy dxf-ből csinálom, vagy saját rajzból.  3 UTF-8 bővítményt találtam kettőnél ugyan ez a helyzet, a harmadiknál mást reklamál. Köszönöm ha segítesz.
papa49

gaben

Nem tagadom, de akkor mit tudok kezdeni ezzel?
Hol tudom beállítani a szükséges értéket?