Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

Pali79

Sziasztok!
Most ismerkedek a programmal. Leginkább marópálya generálásra használnám és elég fura dolgot tapasztaltam. Egy 60×60×40 mm-es hasábot marnék amihez 80×70 mm-es anyagom van. A külső kontúr marásánál elég érdekes pályát generál. Téglatestről lévén szó az egyik oldalon többet kell lemarni mint a másikból. Ilyenkor ha az egyik oldalon már leszedte a kívánt méretre, nem érinti ezt az oldalt, hanem felemeli a marót és úgy pozicionál át a másik oldalra. Ez nekem elég fura. Ez így gyári vagy valamit rosszul csinálok?

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
A Fusionhoz nem készült valami magyar nyelvű letöltési telepítési segédlet, vagy valami ami segít a regisztrációban?

gaben

Szia Lajos,

dehogynem, Jani ezzel kezdte a topikot. ;)

https://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=237&jump=1

gaben

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen, már nézem is.[#eljen]

Kelepeisz Lajos

Kapásból kettő dolog ami nem kerek, a "company" ide mit írjak ez valami vállalatot kér, a másik meg hogy kötetező telefonszámot megadni?

Pali79

Igen, kötelező. De miért baj? Nem fognak felhívni... Vállalatnak a saját neved is megadhatod.

Kelepeisz Lajos

Rendben.[#eljen]

remrendes

Kicsit ujra baratkoznek a szoftverrel. DIN szabvanyos anyagokat hogyan lehet elovarazsolni benne?

vjanos

Márhogy a testeknek akarsz anyag tulajdonságot beállítani?
Jobbklikk a komponensen, és ott talán material pont alatt.

remrendes

Igen, de ott a nagy resze AISI szabvanyos.

vjanos

Ja már értem.
Szerintem az van amit ott látsz, usa szoftver usa piacra :(

remrendes

Mondjuk olyan 6-8 fele kellene. Majd lehet osszevadaszom a MatWeb-rol.

uph5fcryd

Üdvözlet a fórumnak,
volna egy kezdő kérdésem:
ha szerszámot váltanék a két setup között ( pl.: 5mm-ről 2mm-es maróra)
akkor generált G-kód ezt hogyan fogja megtudni?

mjfpgx8v0

Tesz bele egy M6 T_akármennyi  sort. Ha jól van konfigurálva a vezérlőd, megáll szerszámcserére.

De ha nincs külön szerszámtartód, méregetni kell szerszámcserénél a Z nullpontot, akkor nem érdemes két külön szerszámot egy postprocessbe tenni, mert nem tudsz a program futása közben új nullpontot felvenni. Szerszámonként külön fájlokat érdemes generálni, nem a setupon nyomsz jobbklikk után postprocesst, hanem csak a  műveleten.