Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

skcrtjgxn

Magyarázat a képhez:
A képen egy bútornak a lapjai vannak szkeccsben. Mind külön négyzetből rajzoltam. Paraméteresen van egy anyagvastagságom, amit minden elemnél alkalmaztam. A felső, vízszintes elem anyagvastagság növeléskor túllóg az aoldalsó anyag magasságán, mivel a bal alsó sarka az origó. Más rajzprogramban ezt úgy tudtam megoldani, hogy paramétereztem a pozíciót  és annak függvényében változott az anyag origója, miként változott az anyagvastagság.

A kérdésem az lett volna, hogy tudom-e a pozíciót paraméterezni?
Mind eközben az angol fórumokat olvasva, arra jutottam, hogy nem lehet, de ott nagyon várják és bizakodnak, hogy ez is bekerül a programba.

A felvetésed: a kényszerezés lehet, hogy megfelelő megoldás. Probáltam valamicske kényszerezést még aznap, de abban tapasztalatlan vagyok. Párhuzamos kényszert próbáltam a az oldalsó lap felső éle és a vízszintes anyag felső elére, de nekem nem jött össze/be. Szívesen fogadok minden megoldást.

Köszönöm

skcrtjgxn

"Pl ha egy négyzetet az origóból kezdesz rajzolni, a sarkát odarögzíti, és az átméretezéskor is ottmarad."

Pont ez a bibi, mivel a paraméterezett anyagvastagság növelésekor, az origóhoz számolja a méretet. Ezért akarom az origó helyét paraméterezni.

bocs, hogy most írom és nem az elsőbe , de fel kell fognom a életet, most végeztem a melóval

2vkx6unz

Az nem segítene, ha a közepén lenne az origo? A téglalapok oldalai be kell kényszerezni a szimmetria kényszerrel és akkor mindkét irányban változni fog a méret.

skcrtjgxn

Az sajnos nem, mert minden irányba kiterjedne a méretnöveléstől az anyag vastagsága. Ebből fakadóan túlnyúlna a mellette levő anyag hosszától. Növelt méret/2 -vel.

skcrtjgxn

Kényszer biznisz.

Valamit kényszereztem egybevágóra és most ott tartja a megfelelő helyen méret növeléskor.
Ezt rendbe kell rakjam a fejemben, mert szeretném tudatosan kezelni ezeket a kényszereket.

Köszönöm az ihleteket. :)

vjanos

Na, az jó :)

Keress valami youtube-videót róla, vagy a legjobb, ha rászánsz egy kis időt és végigpbálgatod a kényszereket, talán úgy rögzül leginkább.

skcrtjgxn

Jelenleg a SketchUp-ot használom bútor tervezésre, mint ezt írtam már régebben. Azt is youtube csecsén lógva tanúltam memeglehetősen jól használni.
Ebben az esetben is ez lesz.

OFF:
Nagyon bejön, hogy táblázat gyors kitöltésével tudom a méreteimet módosítani. És a Create BOM-mal nagyon jól kitudom menteni táblázatba a szabászatot (bármit, ami a rajzon szerepel).
A SU-ban nem voltak kényszerek, csak pozíció paraméterezéssel lehetett "odaragasztani" egy-egy munkadarabot a másikhoz. Az f360-ban egy új test készítésekor sokkal könnyebb a rajzolás és gyorsabb a rajzidő.

Meggyőző.

vjanos

Régebben én is SketchUpal rajzoltam konyhabútort, szekrényt :)
Ma már nem térnék vissza hozzá, meg szerencsére újabb bútorra sincs szükség :D

Saját részre csinálod a bútorokat egyébként, vagy ezzel foglalkozol?

vjanos

Ja, persze utólag megnézve az adatlapodat már látom...

skcrtjgxn

Igen. Zasztalos.
Addig nem váltok, míg nem leszek megközelítő szinten. Sok üzemóra van benne és csak a cég rovására menne, ha gyorsban váltanék. De nagyon akarom, mert kézenfekvő tulajdonságokkal bír és cam rész is kecsektető a középtávú céljaimhoz. Ki szeretném ismerni " a motyót".

gaben

Az animáció készítése során, lehet vajon az összerakási műveletet lassítani?
Nagyon patent, de qrva gyors.

gaben

vjanos

gaben

Király, köszi Jani.  [#worship]

gaben

Kb 1 órán keresztül küzdöttem ma egy zsanérral.
Mivel sok alkatrészből áll, ezért ha csak az egyiket fogom meg, akkor csak azt tudtam a helyére tenni.
Aztán találtam egy olyan fület, hogy Rigid group. [#vigyor]