Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

gaben

Esetleg lehet tudni, hogy megfejleszti e rá valaki?
Na ez szép mondat lett. [#vigyor]

s7manbs8

Nehéz egy ilyen fejlesztése, közben megint olyan lassan lehet az ablakba írni Win7 Chrome-ban, hogy hihetetlen.

s7manbs8

A végén kérdőjel lenne. :)

gaben

Gondolom, hogy nem egyszerű.
Egyébként autodesk (.dxf) formában sikerült a Fusion-nek a G-kód generálása.
Azzal viszont az UCCNC-ben nem tudok kezdeni semmit. :(

Itt található a posztprocesszor: Autocad dxf postp

s7manbs8

Olyan postproci nincs hozzá, ami minden gépen megy tehát csak alap G kódokat használ ?

Persze munka egy ilyet megírni nyilván, de nem egy lehetetlenség azért úgy látom. Csak lhete van készen is olyan, ami az UCCCnek megfelelő kéne legyen szerintem elvileg, ha nem, az már régen nem OK.

gaben

És végre sikerült beállítani, hogy működjön! [#taps]
Sosem nézegettem a post process fülön azt a kis táblázatot, de most végig görgettem.
Sajnos nem vagyok nagy angolos, de egyből kiszúrtam ezt a sort: fourth axis mounted along [#vigyor]
Szépen kiválasztottam az X tengelyt, ami a rajzomban a negyedik tengelyként szerepel és már ki is köpte a Brackets a G kódokat. [#eljen]

s7manbs8

Nahát, jó hogy összejött.

gaben

Bíztam benne, hogy megtalálom a megoldást. ;)

s7manbs8

Én még csak szemezek a programmal, már a gépre is felraktam, de azért kell egy kis idő, mire az ember belejön ebbe-abba. Látom, hogy nagyon szépen felfejlődött a kezdettől nézve.

gaben

Napi 6-8 óra, pár héten át és hamar belejössz. ;)

s7manbs8

Ha lenne annyi időm ... :) Akkor mennék nyaralni inkább. :)

Pali79

Azért ez erős túlzás szerintem, János youtube videói alapján néhány óra alatt az alap funkciókat meg lehet tanulni. Persze nem azt mondom, hogy egy működő fúrógép animációt össze lehet rakni, de ez egyszerűbb gépalaktrészt simán.

3ebj3bk8b

Hol tudom megnézni ezeket a videókat?
Tudnátok linket küldeni?
Köszönöm!

gaben

Szia,

itt találod őket:

gaben

Sziasztok,

múltkor sikerült összehozni a 4 tengelyes marást a Fusion-ben ill. G-kódot is tudtam rá generálni.
A zsebet és az abban lévő feliratot egyszerűen ki lehet választani, de egy 360°-os palást körbemarásához már kicsit vissza kell nyúlni a modellbe, sketch-be és a patch-re is.
A sketch-ben offszetelni kell azt a kis hengeres palástot 0 értékkel, majd a patch-ben ketté kell vágni.
Ezután lehet őket külön-külön kiválasztani a szerszámpálya generálásához.
Illetve az egyik palástot meg kell növelni, hogy az átfedésnél ne maradjon anyagfelesleg.
Az így összefűzött G-kódot már lehet is az UCCNC-re küldeni.