Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

Sziasztok!

Nem lehet valami régebbi verziót feltenni hogy ne csak 10 mentési lehetőség legyen, vagy más módszer rá esetleg?

2vkx6unz

Az első kérdésre a válasz: nem lehet. Nem érhető el régebbi telepítő mert a programból mindig csak az aktuálisat lehet elérni a régebbi verziókat nem.
Ha korlátozás nélküli verziókat akarsz használni akkor ott van a diák verzió - már ha jogosult vagy azt használni - vagy elő kell fizetni ami ~400 Euro évente. Ha termeléshez használod akkor ennyit ki kell tudni gazdálkodni évente, ha ez nem megy akkor ott valami komoly baj van.
A 3. opció, hogy flex tokeneket vásárolsz és akkor két tokenért tudod 24 óráig korlátozás nélkül használni.
Ez azonban tényleg csak eseti felhasználásra mert 100 token 300 dollár. 500 token meg 1500 dollár vagyis egy előfizetéssel jobban jársz. A token akkor lehet érdekes, ha esetenként olyan extra modult vagy alkalmazást használsz amiért külön kell fizetni.

Még van a startup, ami 100000 USD bevételig használható, de itt azért vannak feltételek amiknek meg kell felelni...

Egyébként nem 10 mentési lehetőség van hanem egyszerre 10 terv lehet ami írható olvasható, a többi csak olvasható, de tetszőlegesen lehet a státuszokat változtatni. Vagyis ha van olyan amit nem használsz mert azt átállítod csak olvashatóra és máris kezdhetsz egy új tervet. Kicsit másképp kell használni, kényelmetlenebb is, de azért ingyen nem sok más program van pláne nem ilyen képességekkel...

58m03kbt

Néhány kiegészítés a témához:
- 30 napos próba verzió is elérhető belőle, ami korlátozások nélküli. Egy Autodesk fiókkal egyszer használható ki ez az időtartam. (Egy másikkal meg mégegyszer, ...)
- A Startup verzió beszerzését mindenképpen érdemes megpróbálni. Kell egy legalább minimálisan összedobott honlap arról a témáról amire használni szeretnéd, illetve az igénylő kérdőívet ennek megfelelően kell kitölteni. Tapasztalat azt mutatja, hogy elég nagy százalékban megkapják az igénylők egy évre az ingyenes előfizetést.
- Régebbi verziót tudok adni belőle (2.0.4854 - 2018 októberi), de ezzel a szolgáltatások korlátozását nem tudod kikerülni, hiszen bármilyen verziót is inditasz az aktuális lehetőségekkel és korlátozásokkal fog futni. Csak azok próbálkoznak vele, akik nagyon régi hardvert  vagy régebbi op rendszert használnak. Használatát nagyon nem javaslom.

A Fusion 360 ingyenes csomagokról bövebben.

happisusu

Szép estét
KIcsit elakadtam, egy kész desinget tudok- e tükrőzni, vagy ujjra kell rajzolni ... stb.?????
Köszi Süsü

2vkx6unz

Szerintem meg lehet csinálni. Ha jól gondolom akkor komponenseket kell(ene) tükrözni. Fel kell venni egy offset síkot amire tükrözni akarod és utána ezt kell használn mint a tükrözés síkja, nyilván az összes elemet kiválasztva.

xhadp99yn

szép napot [#taps]

lari

Segítséget kérnék mert elakadtam.  Fusionban ha generálok egy 2d pocket, vagy kontúr marópályát,  hol lehet azt beállítani, hogy ne emelje fel a marót (Retract Height pozícióba) minden egyes maróciklus után, ha nem indokolt?

kmajer

keep tool down  x

izbeki

"Keep Tool Down" pipa!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

izbeki

Mikor elkezdtem írni,ez még nem volt itt!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

lari

Sikerült, köszönöm szépen!

lari

Fusion 360 rajz készítésnél létezik olyan méretmegadás, ami a modell tényleges méreteit áthozza és automatikusan generálódnak a méretek?
S ha a rajzon valamelyik méretet módosítom, akkor az visszahat a modellre? Ha jól emlékszem Solidworks-ben ez működik.

zozo

Ha a modelled méretarányos, a rajz méretezésekor ugyanazokat a méreteket automatikusan beteszi. Ennek ellenére módosíthatod a méretet, nem hat vissza a modellre, nem vettem ilyet észre. Ha a modelt utólag módosítod, azt észreveszi a rajz, jelzi, hogy mely méreteket kell újra megadnod, módosítanod. Letöréseknél kell figyelni jobban, hogy jó helyről indítsd a méretvonalat.

lari

Igen ezt tudom, én inkább arra gondolok, hogy van-e valamiféle automatikus méretezés, ami a rajzra ráteszi az összes méretet? S ha valamit nem jónak gondolok, azt  manuálisan módosítom...

zozo

Ja, hogy helyetted dolgozzon :)  -Nem találtam még sajnos ilyen opciót, pedig én se bánnám... :)