Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

z4ejygu7v

Szisztok! 3D scannelést nem vállal Fusion 360 alá? Akkupack.

2vkx6unz

Nekem többé kevésbé világos volt. Ugyan azt nem teljesen értem miért érdekes a kiterített nézete. Persze azt tudom, hogy a kiterített nézetet  rátekerve a csőre megvan a vágás kontúrja, de ez egy felesleges lépés. Gyakorlatilag egy sík mentén kell elvágni a csövet ahol az egyik sík a cső tengelyvonalára merőleges a másik meg az átmérőnek megfelelően egy adott szög.

Mivel ha szegmenseket kiterítjük a felcsavarásnak megfelelően így egy egyenesre esnek.

ywathzay

Nem bántásként írtam, de van amikor szükséges a pontos teríték/ szerkesztgetés, (egy patentívet síklemezből elkészíteni, amolyan széllel szemben hugyozás)  de ha nem kell precíziós végtermék, akkor van egyszerűbb megoldás is. Mindentől függetlenül szerintem az általam felvázolt megoldás működik. Én legalábbis már készítettem így csövezést.

D.Laci

Ha jól értelmeztem nem akarja síklemezből elkészíteni.

2vkx6unz

Nem akarja síklemezből megcsinálni. Valóban a jelen esetben síkba kiteríteni nem sok haszna van, de ha egy bonyolultabb áthatás akar elkészíteni ott van értelme haszna egy kiterített nézetnek mert azt méretarányosan nyomtatva és a csőre rátekerve szépen megadja a vágások mintáját. Ez akkor segíthet sokat, ha korlátozottak a lehetőségek és nem lehet megcsinálni az áthatást valamilyen célgéppel.

ywathzay

Való igaz, csövön akarja bevagdosni. Én már továbbgondoltam. Gyakorlatilag semmit nem nyer ahhoz képest, mint ha szögben elvágott szelvényekből hegesztené össze, hacsak nem az 1-2mm át nem vágott részt, ami összetartaná a bevágásokat.

D.Laci

"1-2mm át nem vágott részt, ami összetartaná a bevágásokat."
Ha pontosak akarunk lenni akkor nem jó ez a módszer a közbenső szegmensek egyik végén a síkot 2 tengelymentén kel elforgatni a másik végén már 3 tengelymentén kel elforgatni.

szabad paraszt

Nem vagyok sem kepzett, sem tapasztalt femmuves, de en is erre jutottam. Jo modszer lehet, hogy csak szogbevagom a darabokat es majd a heggesztesnel allitgatok, meg koszorulok, ha kell, de jobbnak lattam, ha valamivel meg lehetne szerkeszteni az egeszet es a teriteket meg kinyomtatni.
Nem talaltam a fusion 360-hoz semmilyen infot, hogy ezt a teriteket hogyan lehetne megcsinalni. Nem akartam keresgetni 3d modellezot, amibe at tudom vinni F360-bol a modelleket, ezert azt talaltam ki hogy 3d kinyomtatom es azt huzom ra a csore es azt rajzolom korbe.
Mar ki is nyomtattam nehany szegments es mukodik az elkepzeles. Persze ez pazarlobb, mintha papirra ki lehetett volna tenni a konturt :(

D.Laci

Egy képet kérhetek, hogy miről lenne szó?
Valószínű, hogy megtudom oldani.

3vv2btrhv

Az animációt hogyan lehet elindítani , hogy videót vegyen fel . Hiába csinálok bármit , rögzít , de nem azt amit forgatom .Csak azt amit látom , mozdulatlant .[#conf]

3vv2btrhv

3vv2btrhv

2vkx6unz

Tibor,

üres a storyline, így nem fog csinálni semmit.
Hozzá kell adni egy komponenst  vagy body-t és meg kell adni az objektummal mi történjen és mikor. Mivel csak egy komponensed van így csak mozgatni, forgatni, nagyítani, kicsinyíteni lehet. Ha több komponens van akkor lehet "robbantani" vagy visszaállítani.

Szóval működik ez szépen.
Egyedül címkével nem sikerült ellátni, de lehet a mozgás volt az oka...

Az persze nem megy, hogy nyomsz egy publish gombot majd egérrel elkezded mozgatni a tárgyat. Ez nem a képernyőn elkövetett mozgást rögzíti hanem az előre megkomponált kezdő és végállapot közötti részt fázisokra bontva rögzíti.

D.Laci

TBS-TEAM

József