Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

frob

Nem veszik el semmi, csak egyszerre 10 lehet aktív....

koferi

UCCNC-vel történő lézervágáshoz készítek G kódot.
Hol tudom a lézerteljesítményt állítani? Az elkészült kód rendben van, csak az "M1 Q63" sorban lévő Q63 nak kellene Q255 nek lenni. Ha kézzel átírom akkor OK.

007w048t5

üdv, tud valaki segiteni némi infóval  a fusion 360ban  használható  PCB tervező részről.
1. hogy lehet szinkronizálni a scematic ábrát a 3d panel nézettel, mert hiába mentem el  néha frissit ,de néha meg kiirja felül egy kis figyelmeztetésben, hogy nincs sinkronizálva a kettő,

2. hogy tuom, ugy megnézni a kapcsolást, hogy valahogy jobban lehessen látni, hogy melyek azok a részek amik egymáshoz kapcsolodnak, pl a VCC, vagy a GND?
esetleg valami tesztelés féle, hogy jo e a kapcsolat.

3.a rout tervezésnnél, van e arra lehetőség, hogy meghatározni, hogy mi legyen a top és mi a bottom oldalon összekötve? és , hogy a vcc, vagy a GND egy közös  VIA-n menyjen keresztül és ne 20 különbözö helyen?

4. ez már inkább a tervezés részhez kapcsolodna, hogy honnan tudok olyan librarykat leszedni amiben a legtöbb nagy  általánosságabn használt komponensek benne vannak footprinttel egütt? És ne kelljen mindegiket különn megkeresni a neten?

5. hogy lehet ugy egy kapcsolásba PCB tervbe betenni egy alkatrészt ha az az alkatrész csak légvezetéken kapcsolodik hozzá.?
6. hogy lehet a mechanikai tervezésbe betenni elektronikai komponenst,(kapcsolot, nyomogombot potmétert) ha az csak a elektromos libraryban van meg, hogy tudom a 3d footprintjét használni a mechanikai méretezéshez?
vagy forditva ha valami csak a mechanikai footprintek között van meg akkor azt betenni az elektronikai kapcsolásba?

például, ha van egy PS3 as minijoy, azt csak az elektromos részen találtamm meg, de azt csak ugy tudom beilleszteni, ha ráteszem a PCBre , de nem tudom beilleszteni csak a 3d mechanikai modellbe , hogy később  légvezetéket tervezve hozá a PCB-re csatlakoztassam.

7. hogy tudom ugy megtervezni a scematik ábrát, hogy ha több különálló PCB kapcsolodna egymáshoz ,de egy azon ábrán lássam öket? mert ha ugyan ugy VCC és GNG vezetékek összeköti egymással öket és egy PCB panelra teszi öket , nem tudom különválasztani.

illetve hogy tudom ugy összeilleszteni öket, hogy a gyártás során egy lapra kerüljenek , de perforálva egymástol, hogy könnyen le lehessen választani egymástól öket? tehát mondjuk egy 10x10 es területen 4 különbözö PCB tervet feltenni , hogy gyártás után könnyen akár szerszám nélküll,  szét lehessen szedni öket, ezt , hogy lehet  összeállitani, hogy ha akár JSBPCB oldalon vagy más online felületen megrendelem , akkor a 10x10 es korlátba beleférjen  és ne kelljen minden egyes kis panelt külön megrendelni .

8. hogy lehet megrendelni gyártásra a kész tervet, hogy készreszerelve  ne csak a PCB készüljön el ?

remélem tud valki néhány kérdésre válaszolni. nem vagyok nagy elektromos szakember inkább a mechanikai vonalon mozgok.

whsmttv4

Sziasztok,

Tud-e valaki megosztani egy működőképes postproceesort EMCO VMC-100 (EmcoTronicTM02 vezérlés) marógéphez?

Köszönöm!
Üdv,
Miki

zozo

Van egy összeállitási rajz (A version), de akartam egy másik B verziót is, ezért "save as" opcióval elmentettem és módosítottam.
Csakhogy a B version módosítása  az A verziót is át akarja írni. Most hirtelen leszakítottam néhány komponens linkjét, de hogyan lehet ezt elegánsabban megoldani, hogy a B ne pofázzon vissza az A verzióba? Még akarok több módositást a B verzióba, ne kelljen folyton az A-ra is figyelni.
Köszi.

zozo

Forditva kellett volna csinálnom, hogy a másképp mentettet megtartani, a szülőt pedig lehet szerkeszteni büntetlenül, de már késő bánat, sokat dolgoztam a másolaton. Marad a szerkesztett alkatrészek linkjének leválasztása a szülőn. Grrrr!

KoLa

Azt hinné az ember hogy, ha másként mentünk egy fájlt, az már egy másik fájl, mivel nem az a neve!
A mai fiatalok teljesen más logika alapján gondolkoznak,programoznak! én is állandóan szívok e-miatt![#eljen]

zozo

Hát igen. Itt most a gyerek visszapofázhat a szülőnek, a szülő nem szólhat bele a gyerek dolgaiba. :)

2vkx6unz

Valójában intuitívan akarjuk használni ahelyett, hogy elolvasnánk vagy megnéznénk, megtanulnánk, hogy is kell használni a programot [#kacsint]. Minden alkatrész amit beillesztünk egy modellbe viszi a paramétereit. Ha módosítasz egy modellt akkor annak hatása van az adott modellel létrehozott további modellekre is.
Alapból nem kell verziókat készíteni mert amikor mentésre kerül egy dokumentum akkor lehet neki egy nevet adni és arra a verzióra bármikor vissza lehet térni simán kiválasztva az adott verziót. Utána lehet azt is külön a már elkészült verzióktól függetlenül módosítani... ha jól emlékszem.

Szóval a verziókezelés itt más mint amit korábban megszokott a felhasználó...

2vkx6unz

Helyesbítenem kell...

Ha van egy összeállítás akkor úgy lehet egy elágazást csinálni a tervezésben hogy egy adott állapotot kiválasztva Save as más néven és onnantól attól a fázistól lehet új modellel dolgozni ami megörökli az össze olyan változást amit addig a fázisig elkövetett a felhasználó - ha a hystory be van kapcsolva.

Vagyis ha zozo tudja melyik volt az a verzió ahonnan el akar ágazni vissza tud oda lépni és indítani egy másik összeállítást.

A beillesztett alkatrészen történő változtatás persze itt is meg fog jelenni.

zozo

Köszi Sanyi. Végülis eldőlt, a B verziót tartom meg, most már nem számítana ha belebeszélne az A-ba is. (Amúgyis 6-7 alkatrészt kellett csak leválasztani) Természetesen a history-t mindig használom, előfordul, hogy korábbi műveletet akarok módosítani, ilyenkor jól jön.

A másik meg, tudod, ha valamit meg kell oldani, előbb nekiállsz kisérletezni a saját fejed után. Ha fél óra alatt nem oldod meg, akkor előveszed a manuált :)

gcu93g9if

Nagyon amatőr kérdés fog jönni.[#vigyor] Adott egy alkatrész amin először egy adaptive clearing-et szeretnék alkalmazni, de úgy hogy ne vegye figyelembe az alatta lévő furatot.

Tehát a jobb oldali adaptive clearing-nél olyan szerszámpályát szeretnék mint a bal oldalinál, mintha nem lenne ott a furat a megmunkálandó terület alatt.

gaben

Be kell foltozni a furatot és ennyi, a design fülön találod az ehhez szükséges parancsot (patch).

gcu93g9if

Adtam neki egy másik kontúrt, és a végeredmény jó lett. Kipróbálom azt is amit ajánlottál.