Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

vjanos

Itt tudsz további postprocikat letölteni

A négy tengelyt többféleképp meg lehet ugye valósítani, ezért a legtöbb postprocesszor kódjában alapból ki van kommentezve, vagy még további hozzányúlást igényel.
Valószínűleg nem úszod meg, hogy ne kelljen a kódját módosítani ez talán jó lehet kiindulásnak

Pali79

Köszönöm! Úgy tűnik sikerült megoldani, de ezt majd csak akkor tudom biztosan ha ki is próbáltam.

gaben

Tegnap este én is próbálgattam a rotary funkciót, de meglepetésemre azt írta, hogy ez nem áll rendelkezésre a licenszemben.
Kénytelen voltam 7 napos próbaidőre kikérni, bár nem került creditbe.
Nem örülök neki, hogy ez a funkció nem elérhető, mert tervben van a forgatóm befejezése és ahhoz kellene a rotary.

Pali79

Igen sajnos, egyre több funkció fizetős lesz. Ma néztem, hogy új zerszámot sem lehet definiálni.

izbeki

Sajna jön a dokument db limit is!
10 document limit
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

gaben

A Local library-ben nekem működik az új szerszám felvétele funkció. [#nemtudom]

gaben

Ez csak a personal licenszre vonatkozik (egyelőre).

zozo

Idegeimre megy ez az új verzió. Méretezésnél alapból ezt a segédvonalas méretmegadást dobja, nem találom a régi jó módszert, amikor a nyilakat kivülre lehetett fordítani és kívül megadni a méretet. Most hiába húzom oda, a méretszámot odairja, de a nyilak belül maradnak. Ez valami új szabvány mostanság? Mert akkor megszokom ezt [#csodalk]

zozo

Jut eszembe még valami. Adott két darab bonyolult, nagyon hasonló  alkatrész, csupán az egyiken máshol van pár furat.

Egyikről elkészül a drawing (műhelyrajz).

A modellt elmentem "save as" módon, aztán szerkesztem a változtatást.
Van-e olyan trükk, hogy a módosított modellhez behívni az előző műhelyrajzot?  A cél, ne kelljen újra méretezni a korábban már megadott méreteket.

Ha az előző műhelyrajzot is elmentem szintén "save as" módon, hiába azonos a név, nem linkelődik hozzá.

Van valami trükk erre? Utálnék újra megadni 30-40 méretet, ami azonos.

gaben

Na ez tényleg hasznos lenne sokszor.
Az persze működik, hogy a módosított modellt a drawing egy gombnyomásra leköveti és javítja az aktuális rajzban.
De ez amit mondasz tényleg baromi jól jönne.

zozo

Igen, javítja a rajzot, de sokszor bosszantó a dolog. Pl. ha megnézed az előbbi rajzomat, ott a seeger beszúrást odébbvittem egy tizedet, aztán ott hagyott a horonyban valami szemetet. Ha kinagyítod a rajzot, látod.
A másik, most az új verzióban a szimmetria vonal hosszabbításának vagy 5-ször nekifogtam. Nem adta az irányvonalat, így folyton felkiáltózta az eredményt. Végre eltaláltam, hogy meddig kell zoomolni a rajzot, hogy lássam a kijelölt irányt is.

gaben

Igen látom.
Kipróbáltam én is a méretezést egy tesztdarabon, de nálam szépen hozza a méretvonalat, nem nyilazza. [#nemtudom]

zozo

Ha lötyögősen elfér a szám a vonalak közt, akkor igen ilyen.
Ha nem fér el, vagy csak szűkösen, akkor alapból dobja ami a lenti rajzomon van. Ebből a helyzetből nem tudom áthúzni ilyen formára, mint amit itt látsz:

2vkx6unz

Akkor lesz újra ilyen ha a szám a méretvonal irányába esik. Húzd közelebb a méretvonalhoz.

zozo

Köszi, ha megfeszülök, akkor sem igazodik utána a nyíl vonala. Így meg tök hülyén nézne ki.