Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fusion 360

Indította gaben, 2024 április 09, 16:50

Előző téma - Következő téma

fa4igtzhp

Nálam bejött a 10-es oldallimit. Masnal is?

gaben

Nálam semmilyen korlátozás nincs. [#nemtudom]

xhadp99yn

Sziasztok
kérnék egy kis segítséget mert kezdem meg utálni a fusiont

a fogó pontokat hogy lehet használ egyszerűen mert nehézkes a testeket pakolgatni ?

2vkx6unz

Mi is a probléma pontosan? Mozgatni akarod a testet (Body) vagy a komponenseket?

Milyen fogó pontokról van szó?

xhadp99yn

szeretném mozgatni ha magában áll akkor hogy melyik pontól sarok, lapközép, test közép, él közép

két testet össze illeszteni test közép, lap közép, vonal közép

vagy vonalat átmozgatni másikhoz
Autocad be automatikusan megjelennek a pontok

gaben

Erre ott van az "illesztés" parancs.

zozo

Én sem nagyon értelek. A cad-es align parancs is működik, kijelöli a pontokat is, de mondjuk én a move/copy -t preferálom, mivel több funkciója is van.
Az alkatrészeket mindig abban a nézetben készítem, ahogyan az összeállításon is elhelyezkedik, így csak a move parancs Point-to-Point opciójával összedobálom az összeállítási rajzon. Itt is megadja/kijelöli az összes megfogható sarkot, élet, középpontot stb.

Ha esetleg mégis el kell fordítani, akkor a move ebben is támogat.

zozo

Jézus! -hogy bírsz együtt élni a magyar verzióval? -Hisz' Te is autocad-en nőttél fel. :) Csak néztem, milyen "illesztés"-ről van szó :)

gaben

Igazából nem is nézem, hogy mi van odaírva. :D

2vkx6unz

Csak ugye a Move/Copy és a Join nem ugyanarra a feladatra való. A Move/Copy nem rögzíti a kapcsolatot azt később akár véletlenül is el tudod mozgatni. Az összeállítás után legalább rigid group kell, hogy együtt mozogjon később. Mindegyik megoldásnak megvan a helye és szerepe. Néhha az egyik jobb mint a másik.

Ami az eredeti kérdést illeti nem derült ki mit is szeretne eredetileg csinálni. Mozgatni vagy illeszteni?

xhadp99yn

köszönöm a segítséget
még egy kérdés hogy lehet magyarosítani ?

xhadp99yn

meg van
marad angol

zozo

Igaz, de én általában miután bemozgatom a komponenseket, utána csoportosítom rigid groupba, az együtt mozgó alkatrészeket. Vagy ground, ami nem mozog.

2vkx6unz

Én is így használom. Meg ugye mozgatni Bodyt is lehet illeszteni meg csak komponenst lehet.

Nyilván a feladat határozza meg mikor melyik a célravezető. Ha mozgást is ellenőrizni kell akkor a Join amit használni kell.

zozo

Jut eszembe, egyszer egy rigid groupot átmásoltam egy másik egységbe, de ott elvesztették egymáshoz való kapcsolatukat, újra kellett csoportosítani. Ezt ki lehet védeni valahogy?